bandicoot Odesláno 29. dubna Nahlásit Odesláno 29. dubna před 1 hodinou, cokafola napsal: Tak to je opravdu ,,hovado,, no snad s ním pújde nařezat špekáček Doma na většinu věcí používám uhlíkovou dvanáctku, ale proti tomuhle je to rybička
Radek124 Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna (upraveno) Nože a multitooly už poslední dobou moc nekupuju, protože už na mě doma padají ze všech polic - ale opravdu mile mě překvapily 2 levnější kousky od tuzemských Dachs Knives (na které mě svého času navedl praktičtěji zaměřený kolega @paro, kterému tímto děkuji za zajímavý tip). Hlavně modrý "komerční noname" buttonlock (D2 v G10, vypodložené silnými ocelovými příložkami) je za ty prachy až nečekaně příjemný a (v pravačce) ovladatelný na úrovni kvalitního Axislocku - osazený kolík+flipper a jsou IMHO zbytečné, stačí při stištěném čudlu kývnout zápěstím a ložiska+gravitace v určeném směru už udělají svoje. Propracovanější "Baby Charon" (v téhle řadě Dachs dělá i větší/pevné/zakázkové kudly s podobně "ohlodaným" designem, zde poprvé s touto pojistkou) je proti tomu festovní a krásně zpracovaný Axislock, který je doslova radost držet v ruce. Oba mají v otevřeném stavu kolem 20cm - a jestli lehčí modrák na pohled trochu připomíná (v ruce na rozdíl od Dachse dost fórový) Benchmade Bugout, tak "Baby" s titanovými bolstry a "rozbíječem skla" vzadu proti tomu působí doslova jako tank. Nejsou to salonní prcci do drobné ručky ale spíš "pracovní" kousky co se při uchopení příjemně "zakousnu" do dlaně, výbrus na obou je (od oka - do tvrdších testů než obálka/větvička se pouštět nebudu, protože minimálně jeden z nich půjde dál jako prezent) IMHO perfektní - a oba bych si dokázal představit na klipu ve vlastní kapse Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. dubna uživatelem Radek124 1
Conrad Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna před 12 hodinami, bandicoot napsal: Doma na většinu věcí používám uhlíkovou dvanáctku, ale proti tomuhle je to rybička Pro pamětníky podobnou velikost měl Curro Jimenes. 3
warann Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna (upraveno) před 42 minutami, Conrad napsal: Pro pamětníky podobnou velikost měl Curro Jimenes. Myslíš jako tohle? Docela peklo, jak jsme se na to mohli dívat? https://www.dailymotion.com/video/x33i5d1 Upraveno 30. dubna uživatelem warann 2
Conrad Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna před 2 hodinami, warann napsal: Myslíš jako tohle? Docela peklo, jak jsme se na to mohli dívat? Jj https://www.dailymotion.com/video/x33i5d1
Prochy68 Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Do Dojclandu hlavne legalne Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
bandicoot Odesláno 30. dubna Nahlásit Odesláno 30. dubna Tak mi to nedalo a jednoho Dachse D2/G10 na deep carry klipu jsem vzal. Má tam zkratku na okamžitý nákup přes Apple Pay a jak jsem líný něco vypisovat, tak tady stačil jeden klik.
ABCDE Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Kasprik Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května První letošní píšťalka. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Kasprik Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května A ještě jedna zasloužená odměna. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
paro Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května (upraveno) @Radek124 jak psal Radek, jsem majitelem Dachse. Je to můj nejdražší nůž, protože nože nosím, používám a nějak se nemohu smířit s tím, že bych huntoval cokoli s cenou 200e a výš. zkušenosti - v kapse je cítit, není to gentlemanský nožík. Na druhou stranu s ním jde na 1 nabroušení rozbourat lončáka, pokud se na kosti použije jiný nástroj. Tvrdost čepele nedovedu posoudit. Nechávám si ho brousit u profi brusiče pana Petrase (je to můj pacient, který to má jako obživu i rehabilitaci, tak snad admini prominou) https://www.ostry-nuz.cz a neříkal, že by to bylo úplné bláto. Co mě překvapilo je, že se ani po pracovním používání čepel vůči střence nekýve. A kupodivu se mi zavřel jen 1x a to díky zanešenému zámku. Myslím, že v cenové relaci 1-2t je to hodně muziky za málo peněz. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 1. května uživatelem paro
Kasprik Odesláno 1. května Nahlásit Odesláno 1. května Omlouvám se, ale ta fotka pojistky nevzbuzuje moc důvěru. Úhel broušení linerlocku moc nesedí na čepelíi a připadá mi, že je dost na kraji. 1
Vir Odesláno 3. května Nahlásit Odesláno 3. května Vespa i Microtech jsou dost dobrý Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
bandicoot Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Tak Dachs dorazil. Byla to teda rychlost (třetí pracovní den od objednávky). Je spíš menší a plochý, takže jsem to trefil správně. Signovaný není (na čepeli vyraženo jen D2). Chodí krásně, centrování top, do ruky příjemný. Ostrost v pořádku (holí). Suma sumárum mam nový EDC. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Conrad Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května (upraveno) Jsem s ním čím dále tím spokojenější. Benchmade mini crooked river Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. května uživatelem Conrad 1
warann Odesláno 8. května Nahlásit Odesláno 8. května (upraveno) Na prochajde na Velky Stolpich Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. května uživatelem warann 1
wawrik Odesláno 8. května Nahlásit Odesláno 8. května (upraveno) V Ikea tu na IS majú vo výpredaji nože z VG10 za veľmi zaujímavé ceny, od 10 do 35 € za kus. Vyzerajú divne, no držia sa dobre, spracovanie fajn, veľmi dlho vydržia ostré aj pri používaní úplnými teľatami, aj z výroby sú dobre nabrúsené... Dosť nad nimi rozmýšľam, ale neprežijem ten bolster, tak sa chcem opýtať skúsenejších, či sa to dá odbrúsiť a či má význam nad tým vôbec rozmýšľať. Ako to bude vyzerať mi je jedno, no vzhľadom k oceli mi napadá pár otázok – neprehreje sa tá oceľ? Ak áno, potom by to mal robiť niekto, kto vie, čo robí, koľko si za to môže vypýtať? Alebo sa za tie peniaze dá nájsť nejaká iná použiteľná VG10 Čína? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. května uživatelem wawrik
Pozorovatel Odesláno sobota v 11:12 Nahlásit Odesláno sobota v 11:12 Nové combo: Real Steel Bushcraft III + Cold Steel Frontier V batohu ještě skládací pilka Husqvarna. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
ABCDE Odesláno před 16 hodinami Nahlásit Odesláno před 16 hodinami Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 4
Vorel Odesláno před 14 hodinami Nahlásit Odesláno před 14 hodinami Tak jsem si řekl, že je asi konečně čas ji přesunout z vitrínky do kapsy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 5 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se