Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Než Almarky podrží calimu, aby světaznale porovnal jejich kvality a sdělil nám pikantní podrobnosti o nožířským panicem dosud nepoznaných rozdílech,
přihodím další šuplíkový (resp. krabička s pájkou a kalafunou) nález neutrálnější provinience, z poloviny osmdesátých let,
a samozřejmě s vlastním barvitým příběhem a neblednoucími vzpomínkami:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Reklamně/upomínkově vděčná klasika, v klasickém provedení s naprosto jedinečným pocitem z jistého úchopu,
s vyladěným zvukem cvakání zavírajících se želízek, které s novějšími metroknifesexuálními produkty naprosto nelze srovnávat.
Zde např. v porovnání s modelem z přelomu tisíciletí (také se jedná o nůž s vlastním jedinečným příběhem a vzpomínkami);
za povšímnutí stojí pidišroubováčk na brýle umístěný ve vývrtce:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Z obrázku je na první pohled i úchop nezpochybnitelně zřejmé, jak diametrálně odlišný přístup k firemnímu plánování zdrojů projevil se
na uživatelském komfortu, lásce k velkovýrobnímu řemeslu i na celkovém zpracování. Bať bať, když jeden dělá totéž, není to vždy totéž... 🤓

Prostě vývrtky z osmdesátek byly naprosto jiné vývrtky, než ty současné!
Dříve z jejich vyvrtávání šly holky do vývrtky, teď si tak maximálně uzívnou nad mobilem s fotkou pěny na kávě kámošky...

• Like 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Niektore aj nerezovky radi chytaju patinu alebo lisku. Zdp je krasny priklad kedy ani prebytok chromu nestaci na uplnu nerezovost 

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno
V 13. 7. 2026 v 21:30, Radek124 napsal:

“Ruční výroba” to rozhodně není, sériovky v  “komerční kategorií” jim i podle stránek padají z vlastního obráběcího centra, čímž se nijak netají. Je to solidní zavírák standardní konstrukce, nejde o fake ani homage (které dnes číňan pro supermarkety seká za pětinu i s poštou a vývarem po statisících), ani o ekonomickou magii typu vodotěsných hodinek na péro za trojku. Do skutečného původu materiálu (notabene v tomto případě) nevidím - ale to dnes s prominutím moc neřeší ani “ruční” výrobci nožů z cenové kategorie o patro výš, čest výjimkám. Za mě to berte jako nesponzorovaný tip na hezkou, funkční a cenově rozumnou alternativu k inflaci čínských dlát a hipsterských pseudobřitev z posledních stránek, na detaily se TGTBT pochybovači můžou zeptat u pana Dachse přimo. A nebo nevěřte a vyvalte dvojnásobek za mechanicky mizerný “kajzr” od zdejších Alibaba překupníčků… :smoke:

Jen pro jistotu dodávám, že celá ta jeho komeční kategorie made in China, já se na to ptal. 

Jeho nože made in ČR jsou ruční výroba a pak https://www.dachsknives.com/collections/seriove-vyrabene-noze, kde je ten poměr cena/výkon za mě super a hlavně skutečně made in ČR.

Odesláno

Technicky zajímavé a pěkně cvakající hračky, ale vystřelovákům nemohu přijít na chuť - prostě se mi nelíbí (jejich tvar a proporce ovlivněné/vynucené funkcí).
Uznávám, že mít ruku vraženou do trubky o průměru 8 cm, tak si běžný kapesní nůž neotevřu, ale v tu chvíli bych nejspíše řešil jiný problém... 😄

Co jejich uživatele, nebo lépe majitele vede k častému prodeji většinou nepoužitých kusů?

Odesláno
před 1 minutou, ... napsal:

Technicky zajímavé a pěkně cvakající hračky, ale vystřelovákům nemohu přijít na chuť - prostě se mi nelíbí (jejich tvar a proporce ovlivněné/vynucené funkcí).
Uznávám, že mít ruku vraženou do trubky o průměru 8 cm, tak si běžný kapesní nůž neotevřu, ale v tu chvíli bych nejspíše řešil jiný problém... 😄

Co jejich uživatele, nebo lépe majitele vede k častému prodeji většinou nepoužitých kusů?

Asi protoze ty noze nepouzivaji a na policce je to nudi. Za me jedine otf.

Odesláno

Tak proč si je tedy (často opakovaně) kupovali? 😄

A kvůli čemu a na co je preferuješ ty?

Jako v dětství jsem viděl Sedm statečných nespočtukráte, ale vždy jsem tíhnul (bez ohledu na výsledek souboje) k revolveru, nežli k vystřelováku. 😄

Odesláno
před 1 minutou, ... napsal:

Tak proč si je tedy (často opakovaně) kupovali? 😄

Driv sem tim nabiral koks, prislo mi to drsny. Ted s tim otviram hlavne baliky. Jde o to ze chytnes nuz a drzis ho, cvak, cvak .. a vratis do kapsy. Je to jistota, zadne prehmatavani jednou rukouzvlast kdyz je clovek nekde pri chuzi mezi zboxem a autem. Proste to funguje za me nejlip.

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Aha. No mně když onehdá přišel do alzaboxu monitor, tak jsem necítil potřebu ho cestou domů vybalit.
Lepenky na balících řežu tak, že mám půl centimetru od špičky nože palec,
abych omylem neřezal obsah krabice (a to si ani nekupuji pytlíky s koksem); držet při tom ve vykroucené ruce
nůž bez přehmátnutí jako při bodání do břicha konkurenčního dealera si nedovedu představit. Holt jsem starý prďola. 😄
Naopak při bleskurychlém tasení flipperu ke krájení salámu mám k dobru střízlivým odhadem 0,02-0,03 s,
když ukazováček ze střenek vymrštím přímo na vroubkování na hřbetu čepele - salám tak nemá naprosto žádnou šanci!
Takže zkrátka upřednostňuješ pevně svírat nůž jako třeba řídítka tříkolky, a neblbnout s ním jako s motýlkem...

Na tom by se dal postavit reklamní slogan: "Třímej svou osud pevně v rukou!"
A hrát by v tom mohl Pavlásek - ten se už dávno na podobné kousky osvědčil! 😄

Upraveno uživatelem ...
Odesláno
před 28 minutami, ... napsal:

Aha. No mně když onehdá přišel do alzaboxu monitor, tak jsem necítil potřebu ho cestou domů vybalit.
Lepenky na balících řežu tak, že mám půl centimetru od špičky nože palec,
abych omylem neřezal obsah krabice (a to si ani nekupuji pytlíky s koksem); držet při tom ve vykroucené ruce
nůž bez přehmátnutí jako při bodání do břicha konkurenčního dealera si nedovedu představit. Holt jsem starý prďola. 😄
Naopak při bleskurychlém tasení flipperu ke krájení salámu mám k dobru střízlivým odhadem 0,02-0,03 s,
když ukazováček ze střenek vymrštím přímo na vroubkování na hřbetu čepele - salám tak nemá naprosto žádnou šanci!
Takže zkrátka upřednostňuješ pevně svírat nůž jako třeba řídítka tříkolky, a neblbnout s ním jako s motýlkem...

Na tom by se dal postavit reklamní slogan: "Třímej svou osud pevně v rukou!"

Nemyslel to tak, že když nese ten balík, tak se cítí vlastně v ohrožení a očekává útok. Proto nůž v pohotovosti 💪.

Odesláno

Kdo ví; pokud mu v těch balíčcích chodí koks nebo šprcky,
tak na nějakých regionálně/kulturně specifických parkovištich se přímé vybalování asi praktikuje. 😄

Civivi Thug 2 - je to čínské dláto, není to čínské dláto..? 😄
Pěkná verze s micartou. 👍

Boha, jaký já mám absťák na čínský gáblík! Ale bobřík odříkání je bobřík odříkání!
Tak ještě dva týdny. Ale ne že bych netrávil čas mlsným pročítáním menu...  😄

Odesláno
před 11 hodinami, ... napsal:

Kdo ví; pokud mu v těch balíčcích chodí koks nebo šprcky,
tak na nějakých regionálně/kulturně specifických parkovištich se přímé vybalování asi praktikuje. 😄

Monitor zrovna ne, treba predevcirem krabice s olejovymi filtry, krabice s lanky na moto, krabice s tesnenim na karburatory (do rozbaleni nevim na jakou moto), tak to vetsinou rovnou rozbaluju, abych nemel plny garaze krabic, je to pak zbytecna cesta ke kontejneru a vsude se to vali. 

Odesláno
před 12 hodinami, ... napsal:

Toho sem nedavno potkal na koncertu Samira Hausera 😂 .. 

Odesláno

Ten ještě koncertuje? 😄
Kde jsou ty časy nově otevřeného Rokáče, Bunkru, popůlnočních pařeb v Orlíku a U Kafků...
Ale stejně bylo nejvíce legrace se sv.Vincentem! 😄

• Haha 1
Odesláno

Jak jsem tady nedávno řešil Opinel. Tak mám ho doma. Vypadá asi tak nějak jak jsem čekal. Z výroby byl docela ostrý, ale co mě nasralo, tak poslední centimetr byl normálně zubatý no hnus. Jako už jsme si to poladil, nicméně naštvalo mě to. 

Odesláno
V 17. 7. 2026 v 22:13, ... napsal:

Já měl období OTF v době, kdy jsem měl malé děti. Necháš (zavřený) nůž  na stole, nic se neděje. 

Odesláno (upraveno)

Nevím, jakým věkem myslíš "malé děti", ale já bych se tedy spíše obával záludnosti OTF vystřelováku,
než zavřeného skládacího kapesního nože.
Do určitého věku jsem nože/zbraně schovával, pak děti poučil; s jejich zvědavostí nic jiného nenaděláš.
A ze zkoumání běžného nože bych byl klidnější, nežli v případě záhadné krabičky s tajemným šoupátkem...

Upraveno uživatelem ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...