Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Ja ludom vo svojom okoli ktori zatuzia po cool noziku do vrecka doporucujem najcastejsie :

https://www.knifecenter.com/item/GB5780/gerber-applegate-fairbairn-combat-folder-bead-blast-combo-blade-gfn-handles

 

je to relativne lacny a vychytavkami az prekvapivo nabity nozik:

 

1. ma poistku poistky,.... How cool is that! :)

2. su tam slusne a IMO rozumne tvarovane zuby, ale stale zostava pouzitelna slusna porcia rovnej cepele

3. falosne ostrie sa da normalne nabrusit a nicomu to nevadi, nakolko sa cepel v zavretom stave cela schova do rukovate,... znova,... How cool is that! :)

4. velkost pravda uz trochu na hrane, ale doslepy muz ho vo vrecku rifli este stale na rozdiel napr od toho voyagera celkom vpohode unosi

5. to puzdro je tiez celkom pouzitelne

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sa osobne znacke Gerber vyhybam, myslim ze tento kontkretny noz je dost predrazeny. Neviem ci dobre pozeram ale nevidim tam uvedene

z akej ocele je cepel, co je prvy varovny signal. Ale pri gerberi mam tusaka ze nic moc to nebude...

Poistka poistky len komplikuje obsluhu podla mna. Cold Steel ma tri ad lock - staci poguglit co je to zac.

Cena PS cepele toho voyagera pri oceli AUS8 je polovicna a kvalita si dovolim tvrdit niekolkonasobna.

Brusene falosne ostrie cize dykovita cepel je pre bezne pouzitie a pre laika zvlast dost nebezpecna, hlavne pri zatvarani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobne u nozov davam viac na design nez na ocel. Proste nozik musi vyzerat dobre a byt aspon kus prakticky, ci ho budem brusit raz alebo tri krat do roka ma az tak nezaujima. Ono pri tom nasom kancldajvingu uplne v pohode vyhovuje aj Mikovacke blato (a ze je to teda blato poriadne).

 

Inak ten Gerber je tusim nejaky nic moc extra 44x nerez ja som ho osobne nosil a bezne pouzival pomerne dlhu dobu, subjektivne by som povedal ze Mikovblato prevysuje o jednu az dve triedy. Ale pravda napriklad taka 154CM od Benchmade mi vydrzi ostra este o nieco dlhsie a este lepsie je na tom praskova RWL tam uz mam ale zas problem s tym ze to len tak niecim nenabrusim. Uplne super vlastnosti ma napriklad D2 ale ta zase hrdzavie no,.... proste vzdy je tam nejake pre a proti.

 

Edit: Inak Laurin aby si ma chapal,... ja netvrdim ze ten Gerber je najlepsi noz vsetkych cias, ale je to podla mna vyvazeny mix pre niekoho, kto chce vo vrecku par krutohustych taktickych vychytavok, ale este uplne nedospel do stadia aby nosil v praxi iba dost obmedzene pouzitelny noz.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam zopar d2 nozov a dokonca ani v slanom prostredi (pri mori) nezacali chytat hrdzu. Mam tu ocel velmi rad, vydrzi cokolvek ale brusit to je utrpenie. Teraz som na jednom relativne malom pevnom D2 (pravda, poriadne hrubom) robil novu fazetu a padla cela diamond lansky sada. Proste na 1 pouzitie, a mozem ju vyhodit :(. Brusit sa to samozrejme da aj na prirodnych kamenoch, ale zmenit uhol - fakt netusim na com okrem profi el. brusky. Mam este jeden KaBar s D2 kde som chcel iny sklon fazety ale po nedavnej skusenosti na to nemam odvahu.

Niet nad Aus6 ci 420C, prebrusenie trva minutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Teraz som na jednom relativne malom pevnom D2 (pravda, poriadne hrubom) robil novu fazetu a padla cela diamond lansky sada. Proste na 1 pouzitie, a mozem ju vyhodit :(."

to je nějaké divné. mám ji už roky, nějaké nože z D2 taky brousím a pořád v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

D2 běžně brousim čínským diamantem na čínském klonu apex edge pro a za mně to jde jako po másle. Konkrétně u Avispy. To brousit takovou cpm-121 rex na 70 hrcech (Farid K2), to je to pravé porno. Jinak dnes jsem udělal něco, k čemu jsem si říkal, že nemůže nikdy dojít. Asi stárnu...koupil jsem si Moru. K téhle značce musí asi člověk uzrát, poněvadž jináč si to neumím ani vysvětlit. A jako jó no, půjde to s ní. Jen, nežli jsem umyl kameny, už se na ni podepsala liška.

 

1f1dfc75362363a084380f55fcd4e641.jpg

Upraveno uživatelem Papaya
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..."..koupil jsem si Moru. K téhle značce musí asi člověk uzrát, poněvadž jináč si to neumím ani vysvětlit. A jako jó no, půjde to s ní. Jen, nežli jsem umyl kameny, už se na ni podepsala liška."...

 

Mora je super, určitě moc dobře poslouží. Já ji mám na chatě jako kudlu na všechno, dostává dost zabrat a zvládá to skvěle. I ostří si drží perfektně. A je super, jak to člověk vezme, opere ve vodě a je umyto. Lišku chytá taky rychle, když se zapomenu, ale teď jsem ji lehce potřel lékařskou vazelinou, pak setřel hadříkem a drží se od té doby dobře.. Ať dobře slouží ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K dotazům o smyslu "psychopatických drápků" z minulé stránky si dovolím doplnit, že naprosto přirozeně fungují i při každodenním dobývání do igelitovo-lepenko-bublinkových balíků a PET blistrů, s ujíždějící klasickou čepelkou a nebo vachrlatým odlamovacím řezákem se to vůbec nedá srovnávat. Akorát se nechci slyšet při broušení, potom co tu exkluzivní špičku ztupím  :whistling:

 

A protože jsem nedožranej, ke kompromisnímu kapesnímu Matriarchovi jsem od kolegy ZLOjasna obratem na knife.cz ukořistil jeho (prý používaný :death: ) Civilian...

post-18308-0-51220800-1505485589_thumb.jpg

 

S odstupem pár dní od prvního impulzivního nákupu dlužno podotknout, že Civilian je v ruce o třídu vyšší kategorie, ať už impozantním rozměrem (na rozdíl od menších "drbátek na záda" není nutné s "malým srpem" hned řezat - viz přiložené video pana Keatinga) a nebo subjektivně lepším úchopem kompaktnější ručky z G-10 (ta je proti výrazně menšímu matriarchu jen o 5mm delší!). Akorát ten "otvírák na flašky" mi zatím trochu chybí - ale to samozřejmě není nic, co by se časem nedalo vystrouhat  :evil:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Akorát ten "otvírák na flašky" mi zatím trochu chybí

Měl jsem několik Emersonu, ale "otvírákům na flašky" jsem neřišel na chuť. To už mě víc bavila na Spydercu plastová elektrikářská páska :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...