Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Brousim na Spyderco Sharpmaker a bez problemu. Vyzkousel jsem kameny, DMT sadu, klemu od Vojty Mydlinky a na obtahovani je sharpmaker idealni, rychle se vse pripravi a neni potreba upinat kudlu do klemy a dle me slozitejc brousit.

https://www.google.cz/search?q=spyderco+sharpmaker&oq=spyderco+sha&aqs=chrome.3.35i39l2j69i57j0.8410j0j4&client=ms-android-alcatel&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Odesláno (upraveno)

Neodolal jsem slevovove akci na Amazonu a musel prikoupit PM2. Tak konecne otestuju jejich DLC upravu. Fotil jsem az vecer, ale alespon rychle velikostni srovnani s GB2. Velikostne vicemene stejne noze, ale zaroven uplne jine.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

A jeste minuly tyden predstaveny novy Bark River, ktery nemuzu pustit z hlavy. Bark River Matterhorn:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)

Neodolal jsem slevovove akci na Amazonu a musel prikoupit PM2. Tak konecne otestuju jejich DLC upravu. Fotil jsem az vecer, ale alespon rychle velikostni srovnani s GB2. Velikostne vicemene stejne noze, ale zaroven uplne jine.

attachicon.gifIMG_20160719_2155317-01.jpeg

A jeste minuly tyden predstaveny novy Bark River, ktery nemuzu pustit z hlavy. Bark River Matterhorn:

attachicon.gifmatterhorn-a2-black-canvas-micarta-259.95__08482.1468005867.1280.1280.jpeg

Gratulace k dobrému nákupu. Pak preferuj jaký máš pocit z PM2. Mě toho pod rukama moc neprošlo, takže pro mě je paramilitary2 super edc nůž, který je po mem boku každy den jak v civilu, tak i v práci Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Presne tenhle PM2 jsem vzdycky chtel, ale bud nebyli zrovna k sehnani, nebo meli pouze jine verze, kazdopadne skvela EDC kudla, jednou si ho urcite poridim! ;)

Odesláno

Musím ti oponovat, když benchmade, tak 710 :) . I když musím konstatovat, že osborne 940 taky není zlý...

Ked benchmade tak 940 osborne :)

Odesláno

Házel jsem to do Co mě potěšilo a pár lidí tam psalo, že má doma stejný kuchák-kuchyňák. Doporučíte pls néjaký brousek, ocílku, apod. čim se starat o čepel? A ideálně takový cajk, který bych mohl použít i na zbytek nožů / ocílka co sem tuhle koupil někde v Baumaxu neni zrovna to pravý vořechový.

Odesláno

Házel jsem to do Co mě potěšilo a pár lidí tam psalo, že má doma stejný kuchák-kuchyňák. Doporučíte pls néjaký brousek, ocílku, apod. čim se starat o čepel? A ideálně takový cajk, který bych mohl použít i na zbytek nožů / ocílka co sem tuhle koupil někde v Baumaxu neni zrovna to pravý vořechový.

Taky ho mam a je to muj nejoblibenejsi nuz. Brousim ho timhle japonskym udelatkem:

https://www.dictum.com/de/schaerfen/schnellschaerfer/705373/tokico-messerschaerfer?ftr=_1__98.57_1_12_12

Je to za par vterin hotovo a reze pak jako ziletka. Nevim, jestli je na nem neco extra (uhel brouseni, material kolecek?) oproti jinym brouskum stejne/podobne konstrukce, ale tenhle funguje skvele a muzu ho urcite doporucit. 

Odesláno

Co je vlastně špatně na používání brusného kamene? Taky vybírám kudlu, asi spyderco okolo 5k, a když vidím, že sou doporučovány brusné sady - celý kufry Lansky nebo co ještě, začíná mě dost přecházet chuť se do něčeho pouštět

Pokud umis pouzivat brusne kameny tak je to daleko nejlepsi metoda, vzhledem k moznosti nabrouseni libovolneho uhlu. Ja jinak nebrousim, ac mam sadu od Lansky a jeste jednu s tyckama.

Opet, doporucuji brusne kameny. Japonske sendvice maji nekdy velmi tvrde jadro a na klasickych kamenech se vylamuji. Waterstones jsou na to idealni, protoze pri brouseni se z relativne mekkeho celku (kamene) vylamuji castice a vznika jakasi brusna pasta.

A stejne pri jakemkoli zpusobu brouseni doporucuji dokoncovat lestici pastou na dreve.

Celkove ma proste manualni brouseni neco do sebe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...