Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

lazy: zkoušel jsem to a otvírá a zavírá se bych řekl až lehce,takže by to měl zvládnout.

Zlý Jabko: malej samozřejmě chtěl ten s dřevěvěnou rukojetí,hlavně kvůli té špičce,ale doma by to na tuty neprošlo :).Zatím je s tímto spokojen,tak snad to chvíli vydrží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máte někdo zkušenosti s kuchyňskými noži Sanelli?

Viděl jsem je v železářství za dobré ceny (asi jako KDS Trend) a rovnou (a jenom) profi řadu. Jsou italské a ošklivé (zelená guma na držátku), tak asi musí být dobré, jiný selling point snad ani mít nemůžou.

Jeden malý jsem vzal na zkoušku a nový dobrý (no na zkoušku, hlavně proto, že jsem při broušení vyhodil starou příšernou tupou kudličku a zjistil, že bez pidinožíku doma není klid a mír).

Na čepeli píšou X50 Cr Mo 14 (ne, není tam V), pokud to někomu něco říká.

Odkaz ke komentáři

A jééé.. už to začíná. Nadšení majitelé pěkných nožíků se pochlubí svými kousky a antifejkoví obhájci té pravé značky a těch zaručených tvarů už vytahují své plamenné meče. To bude zase masakr.. Kvůli tomuto jsem přestal chodit na knife.cz

To máš těžký, já tam zase přestal chodit kvůli záplavě fejků. Zrovna teď tam čerstvě vyplavala parádní sviňárnička: https://www.vybaven.cz/noze-a-naradi/pozor-fejkova-izula-a-pospineni-jmena-znameho-obchodu-lamnia-com/

Odkaz ke komentáři

To máš těžký, já tam zase přestal chodit kvůli záplavě fejků. Zrovna teď tam čerstvě vyplavala parádní sviňárnička: https://www.vybaven.cz/noze-a-naradi/pozor-fejkova-izula-a-pospineni-jmena-znameho-obchodu-lamnia-com/

Hold to Jenda zkusil a nevyšlo to. Nechápu, že už nemá BAN dávno. 

Odkaz ke komentáři

Nepoškoď si plastové střenky.

Šmirglem se dá dostal v podstatě všude, ustřihneš třeba čtvrtinu aršíku, složíš ho na potřebnou tloušťku a pevnost a můžeš brousit i vnitřní plochy a spáry.

A nakonec celý nůž umýt kartáčkem v mýdlové vodě (mýdlo zároveň maže a trochu i brání korozi), hned vysušit horkým vzduchem, případně namazat dětským olejem, ale jen lehounce, aby nešpinil a nechytal kapsín a hotovo. Teda ještě vyfotit, abychom okoukli jak prokoukl :)

Odkaz ke komentáři

Sice zde nemůžu sdílet kvalitní nůž, který jsem si koupil  :notworthy:  ale sdílím zde jeden, co jsem si vyrobil :clap:   S kamarádem jsme si zaplatili kovářský kurz u pana Krepse v Brně, a tohle je výsledek dvou kurzů v ceně jednoho opravdu kvalitního. Na kurzu jsem vyráběl pouze nůž, omotávku jsem si udělal sám doma a pouzdro mi ušila místní paní, co opravuje boty. Pouzdro jsem měl dát radši někomu jinému, za stejné peníze by bylo lepší třeba, ale co už teď nadělám.

post-38642-0-48004900-1498837949_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...