Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tyjo Maxeli nééééé. Já přesně tenhle objednal teď v práci přes obědovou pauzu a odpo bych si pro něj měl jít. Takže to není damašek jen nějaký vlnkování alá damašek? To je teda na hovno? Aby to nebyl takovej dárek nedárek, polovičatej...

A ten levnější co dával Lion za 3850,- je z damašku? To je divný, že je levnější ne?

Omlouvám se za blbý dotazy, jsem v tomhle odvětví kopyto a byl jsem pověřen to sehnat :)

Odesláno (upraveno)

Podle mě splňují oba dva... Damascénský vzhled tvoří dalších 64 vrstev nerezavějící oceli dvou různých tvrdostí, vzor na každém noži je neopakovatelný.

Můj má 32 vrstev a je to "běžná" VG 10... Ocel Cmv 60 neznam... Treba je lepsi... Taky zalezi jak si ho cení vyrobce, co ja vim :)

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Ok, takže to chápu tak, že jádro nožů je v obou případech vyrobeno ze stejný oceli. Teď teda jen otázka, zda se vyplatí připlatit za těch 32 vrstev oceli ("nerezavějící v damascénském stylu") navíc, nebo stačí poloviční vrstva ale echt damascenské ocele :) Kterej z těch dvou byste teda vybrali? 

https://www.kulina.cz/japonsky-univerzalni-nuz-santoku-18-cm-7000d-miyabi/d-85536/

https://mcusta-zanmai.cz/gyuto-noze-sefkucharske/1549-mcusta-zanmai-hkb-3005d-classic-black-nuz-sefkucharsky-gyuto-21cm-mcusta-zanmai-4964496954055.html

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

jasně že ten druhej to první je jenom takový pseudo damašek... ale záleží samozřejmě kolik chcete investovat respektive jak ho máte rádi a jak si neudělat vostudu .....

... já kdybych dostal ten první tak bych byl nasranej, protože o tom něco vím .... pokud je to nýmand, tak mu kupte ten první :D

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno (upraveno)

Z toho samýho obchodu mcusta https://mcusta-zanmai.cz/classic-pro-damascus-flame/1493-mcusta-zanmai-hfr-8004d-classic-pro-flame-nuz-sefkucharsky-gyuto-18cm-mcusta-zanmai-4964496961046.html

A je to fakt někde jinde, materiál je stejný akorát 18cm jako ten Miyabi.

edit: za mně bych bral něco z R2(SG2/SGPS), ale to se musí na zahraniční weby.

Upraveno uživatelem ohrenstein
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

no jasně to ví každej kdo se o to zajímá, že je to vrstvená ocel v tomhle případě v základu s VG 10 .... sendvič maj u mekdonalda Kadle

Upraveno uživatelem YPO
Návštěvník qoyi
Odesláno

A co furt všichni máte s tim damaškem? Třeba japonci umí kuchyňáky i ze ZDP 189 .. třeba ... 

Odesláno

kluci, mam jeden dotaz. vystrieda som mraky nozov a nasiel som jeden, ktory si chcem urcite ponechat, len by som chcel dat spravit nejake customizacie. menovite drevene strenky, dobrus par ostrejsich hran, mozno stonewash a mozno novy klip. vedel by niekto z vas odporucit kto by mi toto urobil?

Odesláno

Když vidím tvoje perfektně provedené řemeny, proč se do úpravy nože nepustíš sám?

moje remene su take pekne preto, lebo robim len tie remene. nebabrem sa do nicoho ineho (ako napriklad noze)  :goof:

janko, je snad na knife.cz málo šikovných nožířů, slovenské nevyjímaje?

je ich dost, ale ja hladam niekoho s konkretnou skusenostou, niekoho kto ma ubezpeci, ze na toho noziara sa mozem spolahnut. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...