Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 21 minutami, ... napsal:

Já bych před chlapskou vrtačkou nejprve vyzkoušel babské rady:
- nanést pastu z jedlé sody a vody, a chvíli nechat působit, pak vydrhnout
- drhnout houbičkou namočenou v octě

Co jsem se tak zběžně zajímal, tak mi z levných ocelí přijde nejlepší 14C28N:
odolná vůči korozi, houževnatá, slušně drží ostří a hlavně se dá snadno nabrousit běžným uživatelem;
máte k tomuto výběru někdo nějaký postřeh z dlouhodobější praxe?

tak produkty existují Böker Super Eraser - CATEGORY_TEXT

Odesláno

Já dnes objednal další dva nože, tak mi dejte pokoj s nějakou superhoubičkou, natož pak mamutovinou!
Tohle fórum mi byl vážně čert dlužen... 😄

• Haha 1
Odesláno
Před hodinou, cali napsal:

len taka zaujimavost,... Boker, ocel Nitro-V, mala by byt nerezova, toto s nim urobil pobyt vo vrecku, ked bolo trochu teplejsie :) vyzera to ako spina, ale je to hrdza a nie uplne povrchova, vylestit ocelovou vlnou neide. Vrtacku som teda na to este nevzal, ale nejaku hlbku to rozhodne ma.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Možná bych na to před aplikací pasty ze sody nechal 15 minut působit WD-40...

Odesláno (upraveno)

Tak k ,, opravě" Higonokami. Docela se to povedlo. Jako neměl jsem v úmyslu tam udělal rovinu. Spíš šlo se zbavit té ostré špice. Zaoblil jsem hranky v tom vecku a bude klid. Dělal jsem to sadou obyč jehlových pilníku. Je otázka jestli to je kalené celé, ale asi jo. Jako docela to klouzalo a bralo to málo, ale ve finále to bylo za chvilinku. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem papun
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 2 hodinami, ... napsal:

Já bych před chlapskou vrtačkou nejprve vyzkoušel babské rady:
- nanést pastu z jedlé sody a vody, a chvíli nechat působit, pak vydrhnout
- drhnout houbičkou namočenou v octě

Co jsem se tak zběžně zajímal, tak mi z levných ocelí přijde nejlepší 14C28N:
odolná vůči korozi, houževnatá, slušně drží ostří a hlavně se dá snadno nabrousit běžným uživatelem;
máte k tomuto výběru někdo nějaký postřeh z dlouhodobější praxe?

vrtacka s kotucom z brusnej vlny to vyriesila.

Ad ocele, ja nedam dopustit na 154CM, na vreckove noze ktore viac nosis nez s nimi rezes je to za mna ideal, vydrzi dost a nabrusit to tiez nie je koniec sveta.

Odesláno

před 1 hodinou, cali napsal:

Ad ocele, ja nedam dopustit na 154CM, na vreckove noze ktore viac nosis nez s nimi rezes je to za mna ideal, vydrzi dost a nabrusit to tiez nie je koniec sveta.

Tak to rád slyším; ze 154CM mám na cestě cestovní/příruční sekáček - kdyby byl v kavárně třeba tvrdý dort atp.,
jinak vážně netuším, k čemu mi bude. Ale vypadá náramně - tomu prostě nešlo odolat! 😄

• Dát hlas 1
Odesláno
před 15 hodinami, ... napsal:

Tak to rád slyším; ze 154CM mám na cestě cestovní/příruční sekáček - kdyby byl v kavárně třeba tvrdý dort atp.,
jinak vážně netuším, k čemu mi bude. Ale vypadá náramně - tomu prostě nešlo odolat! 😄

Skládací lopatička na emergentní latrínu, einfach genial!

Odesláno

Jen si ze mě dělejte legraci, ale tak nějak ve skrytu duše doufám tuším vím, že Sekáčova chvíle přijde - a pak se nezakecá!!! 💪

Ještě mám na cestě pevný nůž s párátkem a pinzetou, tak se konečně budu moci odvážit testu na kosteleckém tvrdém jádru uzenek.
Párátkem provedu předběžnou sondáž, pinzetou vytahám ty největší kousky kostí, a ... buďto bude uzenka nasekaná na štítu,
nebo budu mít k Sekáčovi minisekáček na jemnou práci s pažitkou. 😄

• Like 1
Odesláno

Už jsem dlouho neprováděl nábor, a na Steamu jsou právě slevy:

https://store.steampowered.com/app/2000950/Call_of_Duty_Modern_Warfare/

https://store.steampowered.com/app/3595270/Call_of_Duty_Modern_Warfare_III/

Tak pokud by měl někdo náladu v komorním formátu si vyzkoušet, jak to chodí s čůrem ve sprchách gulagu, právě je ideální čas.
A kromě nožů se dají ve hře sbírat i hodinky ukazující reálný čas - takové vražedné kombinaci zde přeci těžko může kdo odolat!!! 😄

Odesláno

Pěkná moderní kudla; škoda, že tak malá...

• Confused 1
Odesláno

Je to nejaka divna moda v niektorych castiach sveta, ma to v prvej rade kazdeho na prvy pohlad ubezpecit, ze s tym neplanujes bodat okoloiducich. V CR/SR sme na tom zatial po tejto stranke dobre a tak mozeme nosit noze praktickejsich tvarov.

• Dát hlas 2
Odesláno

Já jsem ryze městský kavárenský povaleč, takže na noži opravdu nevyžaduji
umělohmotný mikovácký paroh jako hrdý důkaz nositele letitých tradic národně-obrozeneckého cítění,
a špičku čím více špičatější, tím více Rambo (bez ohledu na účel/možnosti pěticentimetrové čepelky). 😄

Pěkný čistý design dokáži ocenit, i kdyby se jednalo o piknikovou vývrtku, nebo třeba ten řezák.
Ale chápu, že k tomu je třeba dozrát - třeba jako k ocenění vážné hudby, nebo závěsné malby.
Většina konzumentů (bez vlastního názoru ráda) přebírá "vkus" mas (proto také mohou tak dobře
a dlohodobě vegetovat různé "influencerské" existence).
Takže když vidím fotky z panelákových interiérů s olejomalbou jelena v říji, nebo nalepeným
velkoformátovým plakátem tropického ráje, které tvoří velice velmi vkusný pandán ke kulise
veřejnoprávního vysílání (které si miliony chvilkařů prý nenechají vzít), říkám si jen "ještě že mám jiný vkus"... 😄

Schválně zkuste napsat esej, co konktétního a proč se vám na tom noži nelíbí,
jak byste ho sami navrhli tak, aby ostatní milovníci průmyslového designu úžasem neřekli ni popel.
Myslím to zcela vážně, upřímně a bez obvyklé poťouchlosti! 🤓
Není nad to, rozšiřovat si (i okolí) obzory...

• Like 1
Odesláno

Je to tradiční záležitost. 

"A ke správnému hřibaři patří vhodný nůž. Tím nejpraktičtějším je kapesní zavírací nůž, jež byl nejen na Valašsku nazýván křivák."

zdroj:

https://encyklopedie.muzeumvalassko.cz/zanikla-slava-valasskych-krivaku a Josef Lada

😉

• Like 2
  • Haha 2
Odesláno (upraveno)

Takže (na ty houby) stále chodíš v tradičních dřevácích?!? 😄

Každopádně reverzní tanto na Ladově obrázku kvituji!

Upraveno uživatelem ...
Odesláno
V 1. 7. 2026 v 11:47, Zlý Jabko napsal:

Skládací lopatička na emergentní latrínu, einfach genial!

Tak při střetu s realitou bych lopatičku opravil na lopatku. 😄
Hnedka jsem si vzpomněl na slavný citát Prótagora z Abdér:
Člověk je měřítkem všech věcí, jsoucích, že jsou, i nejsoucích, že nejsou.

Kansept XL Korvid T1030B3

Díky namlsávacím videorecenzím jsem očekával velkou porci CNC obrobku, a mé očekávání bylo naplněno neříkám že na stachanovských 1400 %,
ale řádnou měrou mé ego věru že více než uspokojující! 😄
Je jasné, že takovýto kus hárdvéru letištní kontrolu neošálí ani maskováním oranžovým outfitem Technické správy komunikací! 😂
Pro názornost porovnání s EDC konfekcí:

Balení (utěrka + sáček), zpracování (slícování, výbrus, ostření), ovládání/ergonomie - vše výborné.
Škoda, že při krájení na prkénku jde využít jen cca 60 % ostří; přitom stačilo udělat o milimetr kratší ploutvičku a nezatáhnout tolik pupík v zadní části.
Jsem dost zvědavý, k jakému využití si po čase Sekáč najde cestu,
ale odhadoval bych to na současnou práci s více poživatinami, než jen obligátní klobása s chlebem u kompu.
A pochopitelně s ním půjde velmi dobře utnout případné victorinoxové chvalozpěvy známých, pokud by se staly již nepřístojně dlouhými... 😄 

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...