Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Scotta 960 (model 2013) mám, Felta pětku v karbonu si pořídil kolega z práce.

Oba jsme spokojení, po krátký srovnávací projížďce bych si znovu pořídil Scotta.

Slabinou obou kol jsou brzdy a kola, brzdy jsou slabý, kola těžký. Vidle mají oba stejný. Moje sympatie má Shimano, mám ho radši než SRAM. Scott je na tom osazením líp. Geometrie podobná, Felt má o 1cm delší zadní stavbu. V moji váhové a výkonnostní kategorii nadšeného začátečníka nemám šanci poznat rozdíl.

Scott má podle mě výborný rám, samotný váží 1,6 kila. Rámy z UHC performance karbonu na tom nebudou váhově o moc líp.

V týhle cenový kategorii to bude o kompromisu. Osobně si radši koupím pořádný hliníkový rám a o něco lepší osazení, než jakýkoli karbon.

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Zdravím, tak jsem dostal chuť na kolo. Namyslel jsem si Scott scale 960 a na prodejně mi doporučili ve stejné ceně 28 tis. Felt nine 5 v karbonu.

http://jizdni-kola.heureka.cz/felt-nine-5-2014/

A jak tak ne ně koukám, tak mi do oka padl mimo jiné i Reconem Felt nine 4, a ten je zase za cenu základního celopéra od Specialized nebo Scotta (+-). Na něco už jsem si sedl, něco budou mít později a některý už bohužel na mě nejsou a budou až nový modely.

Na moje ježdění se 100 kily kolem komína by klidně stačilo i něco daleko horšího, ale znáte to.

Chci se zeptat mám se bát karbonu od Feltu, nebo dát přednost osvědčenému ale prý stárnoucímu hliníku u Scotta no a co ten základ v celopéru? je to taková pecka, nebo už zbytečnost?

Dík moc za odpovědi, zatím jsem natěšenej tak sned mě to nepustí.

nevím já bych šel radši do slušnýho HT jak levnýho fulla kde to bude o velkejch kompromisech pokud se bavíme o novejch kolech

Odesláno

dnes jsem narazil a koupil volný kraťasy Northfinder  na bike,mají je teď v akci za 590,-  o 54% slevněné .....vypadají a sedí super,tak kdyby jste někdo sháněl určo mrkněte dokud mají vaši vel.

post-12267-0-25606100-1410637885_thumb.jpgpost-12267-0-18302900-1410637910_thumb.jpg

Odesláno

Ja mam 940 a jsem spokojenej. Ale ja jsem taky zacatecnik a nemuzu srovnavat.

Dobre jsi koupil, s tímhle bych byl taky. Kdybych ho loni vzal, nevymýšlel bych letos kraviny o upgrade

dnes jsem narazil a koupil volný kraťasy Northfinder  na bike,mají je teď v akci za 590,-  o 54% slevněné .....vypadají a sedí super,tak kdyby jste někdo sháněl určo mrkněte dokud mají vaši vel.

attachicon.gifnorthfinder-dyrby_0.jpgattachicon.gifnorthfinder-dyrby_2.jpg

na kterým webu? vypadaj dobře

Odesláno (upraveno)

U nás krásný den kluci, celé odpo sice párty, ale v podvečer jsem vyjel na chvíli vystřízlivět, pěkný.. :guitar: Jinak, co jsem chtěl všera napsat a jaksi jsem se nedostal k počítači, ten můj kriminálník taky vydává už asi měsíc lupající zvuky, takže jsme začali sedlovkou, pokračovali středem, hlavovým složením, šlapkami, no a na podzim, až omezím trochu ježdění, tak mrkneme na zadní stavbu, jelikož kolo lupe dál :oneeyed02: Vše samozřejmě v autorizovaném servisu Cannondejlu" To lupání se strašně nese kostrou a je to docela těžké identifikovat...Tak jsem chtěl poukázat na to, že to fakt nemusí být vyřešeno během jednoho odpoledne :cheers:

post-364-0-97292800-1410638994_thumb.jpg

Upraveno uživatelem African
Odesláno

A tak to mě taky prolítlo hlavou, ale pak jsem si řekl, že to musí bejt blbost :lol2: Je tedy pravda, že jsem dnes potkal jednoho cikána a říkám nazdárek, a on mě nepoznal, no a po chvilce říkal, no čau Afri, jsem tě nepoznal, ty jsi ale ztloustnul.., hovado jedno :lol2:

seš těžkej .... tak to naříká no .....

Odesláno

U nás krásný den kluci, celé odpo sice párty, ale v podvečer jsem vyjel na chvíli vystřízlivět, pěkný.. :guitar: Jinak, co jsem chtěl všera napsat a jaksi jsem se nedostal k počítači, ten můj kriminálník taky vydává už asi měsíc lupající zvuky, takže jsme začali sedlovkou, pokračovali středem, hlavovým složením, šlapkami, no a na podzim, až omezím trochu ježdění, tak mrkneme na zadní stavbu, jelikož kolo lupe dál :oneeyed02: Vše samozřejmě v autorizovaném servisu Cannondejlu" To lupání se strašně nese kostrou a je to docela těžké identifikovat...Tak jsem chtěl poukázat na to, že to fakt nemusí být vyřešeno během jednoho odpoledne :cheers:

tak u fulla je jasný že tam těch příčin může být víc,ale u HT a nového si myslím by to neměl být vcelku tak náročnej úkol

Odesláno

Aha, tak to jsem nevěděl, asi ta promáznutá sedlovka by to měla vyřešit... :smile_anim:

tak u fulla je jasný že tam těch příčin může být víc,ale u HT a nového si myslím by to neměl být vcelku tak náročnej úkol

Odesláno

Aha, tak to jsem nevěděl, asi ta promáznutá sedlovka by to měla vyřešit... :smile_anim:

Lupalo mi kolo, zaboha jsem nemohl přijít na to co lupe, co jsem mohl tak jsem zkusil udělat sám a pořád nic.

Vzal jsem to k takovému ostřílenému servismanovi a říká - no to taky můžou být dráty jak jdou křížem. Vzal to večer ven projet hezky když bylo ticho a přesně - stačilo precentrovat kolo.

Odesláno

U mne bylo zdrojem lupání uchycení sedla v lyžinách. Stačilo očistiti a promazat.

Odesláno

Dnes klasika po cestě 60km/1300m převýšení, do bláta se mi fakt nechtělo.

Déšť mě zastlihl až 30km daleko od baráku, a už nemá cenu řešit. Akorát mi teď občas přeběhne nohama křeček, ale snad to na noční rozchodím :) .

Odesláno

tak jsem to dnes nevydržel a po 17 hod vyrazil,sice malino pršelo ale co už...dal jsem 35km a bláta jak sfiňa na polích a v lese

ale bylo to fajn,krásně jsem si vyčistil hlavu a otestoval novou bundu co jsem včera pořídil na tyto sychranvý dny...z lesů šla krásná pára

post-12267-0-52932000-1410717646_thumb.jpg

post-12267-0-27152700-1410717694_thumb.jpg

post-12267-0-92554600-1410717731_thumb.jpg

Odesláno

Kluci parada. Uz se tesim na kolo jako prase. Hned v utery az prijedu ze servisu tak vyrazim i kdyby snezilo.

tl

Odesláno

Tak Canyon Commuter (http://www.canyon.com/_cz/roadbikes/bike.html?b=3635#) objednán, jsem zvědav, kdy budou schopní to dodat, z jara 2015 se stal obecně rok 2015, snad se ještě příští léto svezu :-)

Jen preventivně: pokud někdo kupoval Canyon, ty míry co se zadávají do objednávky- ovlivňuje to nějak jednotlivé části kola (sedlovka, řídítka etc.) nebo je jediné co se liší velikostí rám?

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...