Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Pánové, uvažuji, že si tak na 3 dny někde vyčistím hlavu na žiletce. Máte nějaký tip na lokalitu s hezkým asfaltem, slabým provozem, kopečkama... Jezdím teď Beskydy a rád bych zkusil něco nového. Dost mě lákají Jeseníky, Sudety, ale vůbec to tam neznám... Díky za případný tip:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gustafe, pekne koleso. Kdyz je tam zeropivot, tak tam je nejake ohybani na sedlovych vzperach? A kolik to cele nazivo vazi? A jaka je to velikost? Dik

A co se tyka zaruk na ram. Znamej protrpel srazku s autem. Zebra v haji. Prasklej ram u sedlovky - hardtail Trek. Chtel to resit na pojistku ridicky a u Treku ze ne, ze to vyreklamujou, ze ten model u sedlovky praska a ze to uz asi bylo nacaty. Jako je s nima kamos, ale pristup dobrej. Kazdopadne vyroba ramu zase az tak ne. Tak si vyberte.

Upraveno uživatelem maama
Odkaz ke komentáři

Nabodnul, ale málem to fakt nedal.

Ono k tomu karbonu se musi přistupovat jinak a momenťák považuji za nutnost, zvlášť, když se trochu gramaří. Kolmo na vlákna je pevnost malá a to je přesně směr při upínání. Chce to i důsledně používat nějakou tu pastu, která ve spoji zvyšuje tření a zmenšuje tak potřebný utahovací moment. A u spoje karbon/karbon (zvláště sedlovky) zamezí i zarůstání. 

Odkaz ke komentáři

Gustafe, pekne koleso. Kdyz je tam zeropivot, tak tam je nejake ohybani na sedlovych vzperach? A kolik to cele nazivo vazi? A jaka je to velikost? Dik

A co se tyka zaruk na ram. Znamej protrpel srazku s autem. Zebra v haji. Prasklej ram u sedlovky - hardtail Trek. Chtel to resit na pojistku ridicky a u Treku ze ne, ze to vyreklamujou, ze ten model u sedlovky praska a ze to uz asi bylo nacaty. Jako je s nima kamos, ale pristup dobrej. Kazdopadne vyroba ramu zase az tak ne. Tak si vyberte.

díky ;) Jj, u zero pivotu nahrazují čepy vzpěry zadní stavby..takže ten karbon tam pobírá ty milimetrovy prohupy. Takle to váží jak to je, s pedály a košíkem 11,7kg. Chci ale dávat karbon kokpit a sedlovku, tak doufám, že se na 11,5 dostanu. Je to velikost xl. Jako prostoru ke snížení váhy je tam dost, ale to už je pak finanční nesmysl. Nějaký info o výbavě zde na BF https://www.bike-forum.cz/foto/detail/51550-horkokrevna-spanelka Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Tak dnes sem se vrátil po týdnu z ryb .... První moje cesta, vedla ihned do servisu pro kolo. A ******* nasraně odcházím domů, jelikož se na to ani nehráblo. Pan nevěděl, zda-li má osadit kolo mnou donesenými hid-brzdou namísto původních lanek.... To mi ku*va nemohl zavolat :0/ . A čekal až tam dojdu :0@ ???

Odkaz ke komentáři

Servisy jsou super. Ja si vždycky dělal na kole hodně věcí sám a do servisu chodil až s něčím větším, co popřípadě vyžadovalo speciální nářadí. No a fungovaní servisů mě dostalo tam, že na svých kolech si už dělám sám vše a vybavení lepší, než většina servisů. Centrovací vidlice s uchylkoměrama a rozlišením 0,01 mm (tu starou, "nevyhovující", ode mě koupil jeden servis :-) ), tenzometr včetně doma postavené kalibrační stolice pro jednotlivé typy drátů, cokoliv nalisuju, vyndám... Naposled jsem byl v servisu asi tři roky zpět, kdy jsem potřeboval protahnout závit ve středu.

Když si vezmu, o kolik jsou auta složitější, tak jsem jen rád, že o nich toho vím o dost míň. A teda že mám snad alespoň trochu slušného servisáka a auto funguje :-)

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem si dal Dlouhé stráně. Půl cesty pršelo, zbytek cesty mi zvedaly pneu vodu do xichtu a na prdel. Nicméně to bylo super, jen jsem zapomněl přehodit ráfky, tak jsem to jel na 2,25 Nobby Nicách. Nahoře trochu kosa, minimum byly 4°C.

f491e920734821578742f840dbdf0699.jpg

91ada10573bc05b7ef523461608b70d2.jpg

33be0be101fc2bb5a491636bca1d2bae.jpg

de82e03f370fbd7891154d2b5e8e46cd.jpgb37d2b003944332d606cac97581e5496.jpg

9dc0d6428410b76b1695ef46fe808cc6.jpg

8281db4ff402807caa1ec1def29dfc34.jpg

f5d5da967a363efcda76935bd1daeb08.jpg

Odkaz ke komentáři

Jak jsi spokojený s tou Endura bundou? Koukal jsem po ní, i když membránovku mám, ale zarazil mě trochu až moc cyklo střih. Na břiše krátká a nazádech pod zadek... Jak udýchá aktivity/udrží vodu na povrchu? Díky.

Endura je TOP. Vodu udrží v pohodě. Mám ji třetí sezónu a pořád nepromokne. Ani jsem ji neimpregnoval.

Co se týče větrání tak funguje taky docela dobře. Musí se trochu pomoct zipama v podpaži a kapsách.

Odkaz ke komentáři

Nebude, pokud to fakt nezenes na cas/zavody a s najezdem 2000km je to uplne zbytecny. Plus pokud bude mokro, tak brzdeni s karbonovejma rafkama je obcas trochu adrenalinovej sport...

Proč si nemam koupit karbonovy kola?
Zatím je jen chci, protože se mi to líbí, cena už min, fakt to bude o tolik lepší? Plán je 2000km/ rok, zatím.
Díky

Ilustrační foto
599aadeabb3ce9d69dfa85a864026370.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...