Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem konečně vytáhl na bike i mladou, dojeli jsme autem na místo a po cca 1km ji prdl řetěz... :frusty:

Kolo teda bylo moje (obě jsou moje) a jak se ukázalo, blbě jsem to snejtoval, když jsem ho v zimě měnil. No jo, to je když člověk šetří na nejtovačce a nejtuje sykovkama... :death: takže návrat k autu, kde jsem to tak nějak kleštěma spravil a rychlostí 10km/h jsme pak ujeli asi 20km. :clap:  :frusty: 

Tím pádem musím asap koupit nejtovačku a asi to nestihnu přes net, bo ve ČT ráno jedeme na prodloužený víkend zrovna na kola...

Napadlo mě taky koupit spojku na řetěz, aby byl příště pokoj, navíc teď bude ten řetěž kratší, o dílek víc než je optimum. Shimano to nedělá, ale prý SRAM tam pasuje taky...

Řetěz je nějaké HG shimano, už nevím co. Je na něm akorád napsáno "shimano", "HG" a "narrow". Vzadu je 8mi kolečko, ale nevím, jestli jsem nedával nějaký x3 řetěz (53 nebo 73) na 9ti kolečka. Když už jsme u toho, kdybych dával nový, je lépe dát řetěz na 7-8mi kolečko (HG 50/70) nebo na 9ti kolečko (HG 53/73)?

Na 8 kolečko kup řetěz na 8 kolečko. Má až cca 2 násobnou výdrž oproti 9 kolečkovému, kterej je užší. Nýtovačku seženeš od kilča a nebo rychlospojku za pade - u rychlospojky ale když prdne, tak se rozletí do všech stran a musíš ji najít :). A hlavně přítomnost nýtovačky v batohu má za následek zvýšení odolnosti řetězu limitně blížícího se nekonečnu :D

Odesláno

Na 8 kolečko kup řetěz na 8 kolečko. Má až cca 2 násobnou výdrž oproti 9 kolečkovému, kterej je užší. Nýtovačku seženeš od kilča a nebo rychlospojku za pade - u rychlospojky ale když prdne, tak se rozletí do všech stran a musíš ji najít :). A hlavně přítomnost nýtovačky v batohu má za následek zvýšení odolnosti řetězu limitně blížícího se nekonečnu :D

SRAM spojku na řetěz+náhradní sebou a máš pokoj, vozit nejtovačku je blbost.

Odesláno

to panange:

...jsi spokojený?

No po 60 km zaím jo,jen to musím trošku doladit-vidle je sice nafouklá na moji váhu,ale připadá mi,že by měla lehčejc pérovat a asi jsem lehce přefoukl gumy,bylo to dost tvrdý.Ale jinak pecka,pohodlný řidítka,dobrej posez,nic mě nebolelo.Krom zadku:-)

Odesláno

SRAM spojku na řetěz+náhradní sebou a máš pokoj, vozit nejtovačku je blbost.

Když se ti řetěz přetrhne, či jen část roznýtuje je ti spojka úplně na houby, když nemůžeš poškozený díl vynýtovat ... 

Odesláno

No je pravda, že se řetěz může posr. zrovna tam, kde není spojka (koneckonců, dílků "ne-spojka" je poněkud více), takže vozit nejtovačku asi nebude od věci.

Odesláno

Zaskar Expert, ke spokojenosti slouží už více jak čtyři roky.

Tvého bělouše Sensora jsem zde zaznamenal. Za ty peníze dobrá volba (já tedy raději pevňáky) a dodatečně chválím setrvání u značky... :)

Odesláno

No ja zacal kdysi davno Avalanchem, pak krasny GT Force 2.0 /bily/ a ted bily Sensor. Obe predesle jsem jezdil cca 5 let. Tak mi snad i ten Sensor tak dlouho vydrzi. Premyslel jsem o Specializedu, ale nelituji. Super kolecko.

Odesláno

, takže vozit nejtovačku asi nebude od věci.

Ať si každej sebou tahá co chce, vozím spojku a beru to tak že prdne řetěz dojdu někam do civilizace slušně poprosím o kladívko a kousek hřebíku vyrazím čepy nasadím spojku a valím dál.

Ještě se mi to ale za ta léta co jezdím nestalo.

Odesláno

Zajímavá strategie... :-) já mám rád jistotu, pořádný vercajk a nejsem taky tak komunikativní, takže jsem teď o polední pauze koupil klasický pořádný nejtovač. Nevýhoda je akorád hmotnost, ovšem já vozím stejně kde jakou jinou blbost, takže mi je to v podstatě šumák. Možná časem pořídím ještě nějakej lehčí, cestovní.

Jo, spojku jsem koupil taky.

Jinak se dá nýt vytlačit i imbusem a kamenem, jak jsem se dnes dočetl, a nemusíš pak prosit vesničany.

Odesláno

Tak to raději vozím toto a rychlospojku. Nároky na prostor minimální a než řešit, kde najdu někoho s kladívkem a hřebíčkem, případně vhodný šutr... :)

Navíc nýtovačka se využije při servisu (výměna řetězu) i několikrát do roka.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Nýtovačku vozím, i když jsem ji za 15 let použil jen jednou, když jsem s její pomocí někde uprostřed tramtárie zprovoznil kolo jakémusi výletníkovi. On spokojeně odjel a já si ještě půl dne čistil ruce od šmíru. Nový řetěz vždy zkracuji o dva články, takže se nýtovačka (resp. roznýtovačka), hodí i doma. Rychlospojka je samozřejmost.  

Odesláno

Hele jako jasně, pokud mi bude praskat řetěz co půl roku nebo i jednou do roka nějakej ten aparátek na opravu budu klidně vozit.

Jezdím na kole s přestávkama vic než 20 let (letos mám už natočenej první tisíc) a nikdy jsem neřešil prdlej řetěz, proto mi asi stačí vozit pro dobrej pocit pouze tu spojku.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...