Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

IMHO jsou Spesly trochu v CR precenovane, je to firma na kola jako jakakoliv jina. Mam to stesti, ze se na nich muzu casto svezt. Maji lepsi a horsi rady, jako ostatni firmy. Osobne me vice zaujaly jejich helmy a boty.... takova Specialized Sworks....

Odesláno

...Na image kadím, schválně jsem chtěl "tuctovou" značku, psal jsem i proč (nemám rád závist, zaparkovat někde u hospody spešla vzbudí větší pozornost než obyč meridu - o takovou pozornost nestojím)...

Já Ti nevím, nový karbonový kolo, ukradnou Spešla i Meridu, radši dej pozor.

K ostatnímu si dovolím SZ.

Odesláno

Author ma, co vim, vlastni vyvoj, ale verme v byznysu vsemu, co se povida...

Author má vlastní leda tak ... ano a smrdí to :) Naproti omu Specialized zatím vývoj má. Tyhle dvě značky bych raděj fakt nesrovnával, ani co do národního měřítka.

Odesláno

Author má vlastní leda tak ... ano a smrdí to :)

Pro me nova informace... co A-Gang, Jara Spesny, ci kdo to stvoril... to je takyPR masirka a lez?
Odesláno

Author má vlastní leda tak ... ano a smrdí to :) Naproti omu Specialized zatím vývoj má. Tyhle dvě značky bych raděj fakt nesrovnával, ani co do národního měřítka.

A mne to srovnani prijde opravdu trefne. Jen se musi prihlednout k tomu, ze USA neni Cesko. Spesl je masovka tam, Author zde. A aby nedoslo k mylce, povazuji se za velkeho antisympatanta Authora a jsem majitelem nespecialniho spesla.

Odesláno

A mne to srovnani prijde opravdu trefne. Jen se musi prihlednout k tomu, ze USA neni Cesko. Spesl je masovka tam, Author zde. A aby nedoslo k mylce, povazuji se za velkeho antisympatanta Authora a jsem majitelem nespecialniho spesla.

Nemám rád autora a nemám rád spešla (či spíš 69), ale opravdu se to srovnat nedá. "Masovka" je v USA totiž všechno vyjma garážovek a ty nejsou spíš proto, že je lidi neznaj nebo nemaj důvěru. "Masovka" není měřítko pro mě.

Odesláno

Pro me nova informace... co A-Gang, Jara Spesny, ci kdo to stvoril... to je takyPR masirka a lez?

Vývoj typu jo tak tady to necháme udělat v číně delší a vyzkoušíme, co to bude dělat je jen PR, ano. :) Vývoj já si představuju jinak, těžko dělat vývoj tak, že 100% produkce nechávám vyrobit na zakázku u třetí firmy v číně. A-Gang je jen jiné jméno pro artura, který má být na drsnější disciplíny, se samotným vývojem to nemá zbla společného. Takže pokud je vývoj to, že něco namaluju na papír, přidám barvičky a ukážu ťamanovi, pak tedy vývoj mají ano...

Odesláno

Prijatelna informace:-) Nevim duvod proc ty dve znacky nemas rad, tvoje vec. Spesla hodnotit nebudu pac jsem v americe nebyl ani ho nejezdil. Ale na podminky CR je mi Author cela leta proste sympaticky. Po dvou "hrackach" prisel Souvering a kdyz odslouzil spolecne s mou kycli (prehanim) poridil jsem oceloveho Sectora a jsem max. spokojeny. Na to co ted jezdim a jak casto mi bude slouzit doufam dlouho. Jejich mistni shop a servisman - nadstandarti

:guitar:

Odesláno

Nerad by som Authoru krivdil, ale povedal by som, ze je to len brandovany dovoz. Kym Specialized si robi navrhy a vyzkum sam. To je imho jeden z dovodov, preco Merda kupila akcie.

Můžu potvrdit, že toto je více méně pravda ... o kolech něco vím :D dlouhá léta jsem závodil a stále se v cyklistice pohybuji, a to na úrovni sportovního managementu :o ... a znám většinu lidí z cyklistického byznysu :cheers: ... o vlastním "vývoji", lze v ČR mluvit pouze na úrovni technické dokumentace (papír snese všechno, že?), kdy se podle ní vyrobí prototyp v Asii, a ten se tady vyzkouší (buď to dopadne nebo ne). Tady lze zmínit jenom Authora a Superior. Vlastní technický vývoj deklaruje např. i Duratec a RB, ale ti vzhledem k technologiím, které mají k dispozici, toho příliš vyvíjet nemohou, ale snaží se a např. Duratec měl i celkem dobrý marketing, ale pomalu i jim klesá odbyt a výroba je nyní na cca 60% toho co před čtyřmi lety :huh: . Ve světovém měřítku je situace taková, že si vlastní vývoj, ve smyslu kreativity, tedy objevování něčeho nového, může dovolit pouze několik málo firem. V současnosti je jedničkou bezesporu Specialized, který je tím kdo tvoří nové technologie a pokud jsou funkční, tak je ostatní převezmou. Před pár lety na tom byl podobně také Cannondale, ale jeho převzetím společností Dorel firma dosti zvolnila a je to vidět i v prodejích :crying_anim: . Například většina "velkých" italských značek je na tom s vývojem dost podobně jako Autor a mnozí by se dost divili jak to např. v takovém Pinarellu vypadá ... obecně se ale dá říct, že vše na čem jezdí profíci už má svoji kvalitu. V každém případě taky platí, že u kola za 50tis. je celkem jedno jestli jde o Authora nebo Specialized ...

• Dát hlas 1
Odesláno

Jen bych dodal, že ten takzvaný vývoj je spíš trošku divadlo pro kolem stojící. Hlavním motorem u vývoje je jednak dosažení lepších vlastností, "takový ten vývoj typu NASA a F1", který ovšem funguje spíše u "raketokol" (super výkon - kolikát i krátké trvání a až na vyjímky houby využití v praxi), pak marketingový vývoj, kdy prostě musíme vymyslet za každou cenu něco nového, protože by si jinak ti blbouni nic nového nekoupili. Např. Specializedu se nedá upřít ani třetí pohled na věc, kdy se pokouší pomocí "vývoje" obsadit další pole na trhu a brandovat co se dá, aby měl kupující pocit, že má vše od jedné značky (i když je to v podstatě od značky jiné).

Tím jsem chtěl říct, že často se vyvíjí něco nového, co stojí za prd (je to horší než to bylo před vývojem, viz. Marzocchi), často se vyvíjí něco, co už dávno někdo jiný dělal, ale ostatní výrobci to dělat nechtěli a "najednou" zjistí, jak je to super (za to bych je kopal do prdele, viz. integrovaná ložiska středu, oversize, větší styčné plochy náby, "pevné" osy náby, chlazení brzd a milion jiných věcí...), nebo se vyvíjí něco co je naprd, ale proto že je to nové a údajně lepší, tak musíme lidi přesvědčit, že to potřebujou (Sram XX, 11, 12, 13, 14 kolečko na silnici :D, Brainy a jiné lumpárny)

Odesláno

Mno vida, závodní MTB tady asi úplně moc nefrčí, ale tohle je největší českej úspěch za hodně dlouhou dobu..jestli ne největší. Jára Kulhavý právě vyhrál mistrovství Evropy. Na Spešlu, mimochodemPosted Image

Odesláno (upraveno)

OBLEČECENÍ, HELMA...

Průřez trhem od levného po dražší a celkem zásoby mívá Pek Sport

Vršovická 466/62

Autobusy číslo 124, 139, 260 - Zastávka KOH-I-NOOR

Autobusy číslo 124, 138, 139 - Zastávka Čechovo náměstí

Tramvaje číslo 4, 6, 7, 22, 24, - Zastávka KOH-I-NOOR.

Když chci kvalitu skladem (navzdory umrněnému českému trhu), jdu ke Štěrbovi. Někomu tam vadí blazeovaná obsluha, ale tu dospělý člověk prorazí úsměvem.

Je to u náměstí bří Synků, Sezimova 10.

Tram 11, busy nevím.

Jestli víš, co máš za velikost, pak se i v Praze nejlépe nakupuje na chainreactioncycles.com

Je to UK, žádné clo a DPH.

EDIT: a jednu dvě pumpičky (malé - do batohu/na rám), co bych mohl darovat asi mám, kdyžtak SZ.

Upraveno uživatelem Teatime
Odesláno

OBLEČECENÍ, HELMA...

Průřez trhem od levného po dražší a celkem zásoby mívá Pek Sport

Vršovická 466/62

Autobusy číslo 124, 139, 260 - Zastávka KOH-I-NOOR

Autobusy číslo 124, 138, 139 - Zastávka Čechovo náměstí

Tramvaje číslo 4, 6, 7, 22, 24, - Zastávka KOH-I-NOOR.

Když chci kvalitu skladem (navzdory umrněnému českému trhu), jdu ke Štěrbovi. Někomu tam vadí blazeovaná obsluha, ale tu dospělý člověk prorazí úsměvem.

Je to u náměstí bří Synků, Sezimova 10.

Tram 11, busy nevím.

Jestli víš, co máš za velikost, pak se i v Praze nejlépe nakupuje na chainreactioncycles.com

Je to UK, žádné clo a DPH.

EDIT: a jednu dvě pumpičky (malé - do batohu/na rám), co bych mohl darovat asi mám, kdyžtak SZ.

Teatime díky za info i nabídku, bohužel všechno jsem nechal zas na poslední den, takže musím zvládnout všechno dnes.. :) Na ty blazeovance jsem teda zvědavej. :)
Odesláno

Teatime díky za info i nabídku, bohužel všechno jsem nechal zas na poslední den, takže musím zvládnout všechno dnes.. :) Na ty blazeovance jsem teda zvědavej. :)

Já před týdnem udělal dobrou zkušenost s obchodem Intersport Eybl v Rakousku u Salzburgu, celý velký patro věnovaný cyklo, výběr všeho násobně větší než v Praze, ceny dobrý. Navíc v dalších patrech mají značkovou módu, takže i manželka měla radost. Jen moje kreditka zaúpěla. Ale to se asi dneska stihnout nedá :(, tak třeba až pojedeš na Vienna Time.

Intersport Eybl obchody

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...