Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejoblíbenější komplikace je žádná komplikace - ani datum, ani automat, ani hacking. Výrobce má pak hodně velký prostor se vyřádit na dokonalosti strojku - jak už z hlediska přesnosti tak i z hlediska spolehlivosti a i tyto high-end strojky jsou pak cenově dostupné (relativně).

Viz třeba Seiko 9S54 (až na ten hacking)

SBGW003-07.jpg

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
......Teda až do té doby, než se strojky s tourbillony naučili Číňané vyrábět za 50 dolarů :(

Za 50 (a míň) dělají jen díru do ciferníku s pohledem na setrvačku a nápisem tourbillon, opravdový tourbillon i u nich stojí desetkrát tolik, ale pořád je to desetkrát až stokrát míň než u švýcarskejch hodinářů :).

Odesláno
Tak to já se za svou posedlost chronografy nestydím.... ano, přiznávám dobrovolně, mám rád chronografy. POkud bych si měl vybrat mezi datem a chrono funkcemi, tak datum oželím.

Přesně tak.

Odesláno
dotaz, co je to ten hacking...

Jestli to nejsou ty fígle s počítačema, co dělaj ty tzv hackeři, tak by to mohla být taková vychytávka některých kalibrů, že vytažením korunky při seřizování času se zastaví sekundová ručička. Stejně jako u quartzek.

Jo a abych nezapomněl, tak jsem taky ujetej na chronografy.

Právě jedny čekám Seika chrono. Jsou sice na baterky, ale líbí se mi. No když jinak nedáte, jsou to tyhle od Pavla34:

Něčím mi připomínají jedny Hamiltonky. Proto jsem neodolal.

Odesláno
dotaz, co je to ten hacking...

Jestli to nejsou ty fígle s počítačema, co dělaj ty tzv hackeři, tak by to mohla být taková vychytávka některých kalibrů, že vytažením korunky při seřizování času se zastaví sekundová ručička. Stejně jako u quartzek.

Jo a abych nezapomněl, tak jsem taky ujetej na chronografy.

Právě jedny čekám Seika chrono. Jsou sice na baterky, ale líbí se mi. No když jinak nedáte, jsou to tyhle od Pavla34:

Něčím mi připomínají jedny Hamiltonky. Proto jsem neodolal.

Má to současné zobrazení tří dnů po sobě nějaký hlubší smysl?

Odesláno

Vodotěsnost (a už jsem "utopil" i vodotěsné...:(),vteřinovka, datum, svítící ručičky+indexy/číslice(noci v přírodě); a pokud jde o chronograph, tak mne přitahuje (Poljot 3133), a u obou pokud možno automat = nerad natahuju = už vůbec ne pravidelně a mám pocit, že to má vliv na přesnost...

Odesláno

2 Kamil ty spodní jsou nádherné. Chodil jsem je očumovat do výlohy tak dlouho až je někomu prodali.

Co se týče komplikací, většinou mě přitahují hodinky s komplikacemi které ještě nemám takže asi časem bude moje sbíka hodně různorodá. Teď zrovna mám období leteckých chronografů z WW2. :)

Odesláno

No tak az se vas najde vic (rekneme reprezentativnejsi cislo) tak tu anketu vyhodnotim. Bude to myslim zajimave videt jake preference ma slozeni tohoto fora. Prumerovat to ale nebudu (jeden ma rad chronograf a druhy ne v prumeru maji clenove tohot fora nejradsi pul chronografu) :D

Treba to muze byt nametem dalsi l.e. Prim ci co.

Odesláno

Když komplikace, tak ukazatel měsíční fáze a rezervy chodu. Obojí krásně splňuje věčný kalendář na IWC Portuguese. Fotky jsou z TimeZone a pomyšlení na to, že bych je měl na ruce mi taky docela komplikuje život :)

IMG_0828a.jpg

IMG_0844.jpg

Odesláno

Líbí se mi jednoduché ciferníky a tak z komplikací jen mimostředná vteřinovka nebo max. dva subciferníčky chronografu na 12 a 6.

Ale obdivuju takovou práci jako výše uvedené IWC a vůbec bych se nezlobil kdybych je měl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...