Datel Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Pánové, mám interní limit 4999 czk za kus. (Fakt je, jak čas plyne, tak se otěže povolují, tak o tisícovku za rok)A vidím, že na jeté Monstra bych i dosáhl, kdybych chytil inzerát v první minutě. A dotaz zní - jsou monstra nevyhnutelnou součástí postupujícího chronobundu? A oranžády? Jde o to, že opravdu nevím, jakým praktickým užitkem bych je zdůvodnil, radost z toho, že je vlastním,asi neobstojí ani na Štědrý den... Fakt je, že čím dál na ně koukám, tím víc se mi líbí. Proti prvotnímu úleku docela pokrok ;o)
Xenomorfus Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 ...... A dotaz zní - jsou monstra nevyhnutelnou součástí postupujícího chronobundu? A oranžády? ............. Jednoznačně! Bez oranžových Monster jako bys ani nebyl .
kupko Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Monstra musíš mít jsou totiž monstrozní :-) Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk
Datel Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 No, vzhledem k mírám 184/148 (výška/váha) jsem sám docela monstrum. To by mohlo zafungovat jako odpustek neuvážené investice ;o)
Xenomorfus Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Tak abych jen neplkal, vytáhl jsem něco z archívu... Moje první jedničky, červenec 2016 A moje "dvojky", ke kterým zase budou patřit "jedničky"
Bushman Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Monstra parádní... Já blbec je prodal... Jen ty gumový řemeny, to bych nedal. Monstra musí být na tahu, aby člověk cítil těch čtvrt kila kovu na ruce. :-)
lucid Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 (upraveno) No, vzhledem k mírám 184/148 (výška/váha) jsem sám docela monstrum. To by mohlo zafungovat jako odpustek neuvážené investice ;o)Neblbni, monstrum by si byl, kdyby ten poměr výška/váha byl obrácený, tzn. 148/184 Upraveno 24. prosince 2019 uživatelem lucid
Radik Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Moje cesta k monstrům taky nebyla úplně přímá. Když jsem objevil tohle fórum a následně monstra, vůbec jsem nechápal, co na nich všichni vidí. Vždyť jsou hnusný, říkal jsem si, fakt monstra, nepoměrná luneta, obrovský indexy, no fuj... Ale jak jsem je tu vídal čím dál častěji, najednou se pohled na ně začal pomalu obracet a najednou jsem je musel mít. Jedničky. Prodal jsem je, pak dvojky, prodal jsem je znova (oboje oranžády samozřejmě), no a zbytek jsem tady už psal Tehdy jsem měl obě na tahu, ale když jsem se k nim potřetí vrátil, tah jsem naopak přepustil bráchovi a svoje jsem hodil na gumu. Oranžovou, samozřejmě.
Mareka01 Odesláno 24. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2019 Monstra jsou určitě super a zajímavé hodinky i pro okolí (při letním nošení jsem rozhodně slyšel více pozitivních komentářů nad svítivostí a oranž barvou než podivem nad velikostí). Dal jsem je pryč jen proto, že jsem nebyl schopen se vyrovnat se zásadním rozporem: svítivost a přehlednost je u mne předurčovala hlavně k nošení ve tmě. Ale díky krátké hodinové ručce jsem měl problém poznat, zda je např. 02.30 nebo 03.30.
tpk1001 Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Dobrý den vespolek, chtěl bych se přihlásit do klubu monster...
pciza Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 Pěkný a zachovalý kousek, gratulace!
Xenomorfus Odesláno 30. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2019 A je to doma!Sestry spolu Jedničky jsou poměrně slušně zachovalé, předchozí majitel je několik let vůbec nenosil a když chtěl, nešly. Takže je nechal odservisovat v Dealu v Ostravě (pár měsíců zpět) a zase je moc neponosil. Takže dobrý. Akorát luneta tuhá a na okrajích (v dělící rovině) stopy koroze. Nic, co bych nerozhýbal. Jediné, co se mi úplně nepozdává je našroubování dýnka, takže jim nechám v novém roce udělat tlakovku a uvidíme.
Vladar91 Odesláno 2. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2020 Super, je ta oranžová stejná? Kde je hezčí? A je to doma!Sestry spolu Jedničky jsou poměrně slušně zachovalé, předchozí majitel je několik let vůbec nenosil a když chtěl, nešly. Takže je nechal odservisovat v Dealu v Ostravě (pár měsíců zpět) a zase je moc neponosil. Takže dobrý. Akorát luneta tuhá a na okrajích (v dělící rovině) stopy koroze. Nic, co bych nerozhýbal. Jediné, co se mi úplně nepozdává je našroubování dýnka, takže jim nechám v novém roce udělat tlakovku a uvidíme.
M.K. Odesláno 4. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2020 Ještě že jsem překonal podzimní krizi a nestřelil je, jsou nositelný i v zimě...
bobrjak Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2020 Polední "kancldiving" Tak jsem je dneska vydělal z krabičky a vyvětral.Po víc jak půl roce to je nezvyk, ale mají svoje kouzlo.
Dann Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2020 Měl jsem.Prodal prodal jsem. Litoval jsem. A konec dobrý, všechno dobré - sehnal jsem. Teď zkouším přijít na chuť strapu.....
Dann Odesláno 20. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2020 A dnes zkouším ještě tuto kombinaci. Půjdou zpět na tah. To jsou asi nejlepší....
tpk1001 Odesláno 25. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2020 Oranž monstra po lázni u mistra Jeronima opět na ruce...
Stevek Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Odesláno 3. února 2020 K monstrům jsem se dostal na konci léta 2015, kdy jsem ke svým prvním automatům, pilotkám Laco Augsuburg hledal něco ?odolnějšího?, v podstatě otloukánky, kterým nevadí voda, bahno, či jakékoli domácí a sportovní aktivity. Volba padla na potápky, otočná luneta je senzační vynález, který často využívám místo stopek. Seiko bylo poměrně jasná volba, ale váhal jsem mezi SKX007 a monstry. Nakonec jsem se rozhodl pro tehdy v podstatě už končící dvojková oranžová monstra spr309. Všudypřítomné vychvalování na netu a slovní obraty typu: ?must have, what a great value, iconic? apod. splnily účel a nutno říct, že to nejsou prázdná slova, jinak bych to tu nepsal. Také jsem si prošel typickým vývojem: 1) brrr, 2) hmmmmm, 3) sakra to jsou pěkné? hodinky, v horizontu půl roku. SKX007 jsem si později pořídil také, protože potápky s černým cifrem jsem přeci nutně potřeboval a nebudu si přeci kupovat druhá monstra, když už mám oranžády. Poslední roky jsem nosil převážně skx a pilotky, monstra spíš zahálela v šuplíku. Byla už pěkně domlácená, hlavně luneta, poškrábané sklíčko, konstantně dělala +15 s denně, monster červík klidně spal? Loni zjara jsem je chtěl naštelovat (tak jako pilotky i skx), říkal jsem si, že je možná tolik nenosím kvůli těm +15s/den, ale skončil jsem tak, že jsem zajel do vlásku, jak mi sjel nástroj. Takže servis a když už servis, tak nová luneta a sklíčko a když sklíčko, tak safír. Safír byl (single-domed s modrým AR, Crystaltimes), lunetu nesehnali. Tak jsem si ji sehnal na watchpartsplaza.com. a vyměnil sám. Oranžády rázem dostaly zcela nový rozměr a monster mánie nabrala na obrátkách, jelikož jsem si nemohl nevšimnout, že tam prodávají i ciferníky a ručičky z jiných verzí. Do toho jsem objevil jade monster szsc005 a věděl jsem, že ty hodinky nějak musím mít. Ale ta cena? Ale což cena, ale manželka! Však to znáte. No, přesvědčil jsem ji, vysvětlil jsem jí totiž, že ten ciferník má barvu očí naší dcery a bylo vymalováno
Stevek Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Odesláno 3. února 2020 Pokračování předchozího příspěvku:Využil jsem Ježíška a přesvědčil ho, že potřebuju nějaké to hodinářské náčiní (a černý ciferník a ručičky srp307) a jednu knížku (Beginner watchmaking) a po Vánocích se pustil do první výměny ciferníku a ručiček na základě prostudování knížky a pár videí na youtube. Nebudu to tady popisovat, pokud by to někoho zajímalo, můžu popsat detaily, ale první pokus mi trval asi 2 hodiny a stejně jsem tam ručičky dal blbě a po týdnu si všiml lehounce poškrábaného rehautu mezi 10-12 od nakřivo nasazené minutovky? Tak jsem hodinky zastavil a počkal na další ciferníky, které už byly na cestě. Druhý pokus byl hotový za půl hodiny, už jsem věděl jak na to i ručičky jsem instaloval jen dvakrát. Tahle kombinace je ciferníku z celočerné verze spr311, zbytek oranžády. Rozdíl je tedy ve vteřinovce a v bílých datových/denních věncích. Bílé datové věnce mi nevadily ani s černým cifrem, jsem zvyklý z skx. Zbývá vyzkoušet drákulu, ale to až někdy v budoucnu, zatím se mi líbí ten hybrid (inspiraci jsem nalezl na WUS) a na léto nejspíš vrátím zpět oranžády. Jistě nepřicházím s originálním myšlenkou, přesto si myslím, že tu stojí za zmínku, jelikož ciferníky a ručičky jsou dostupné a výměna je možná v domácích podmínkách, pokud na to má člověk chuť a odvahu. Není to žádná vysoká hodinařina, jen opatrná práce s pinzetou a pár hodinářskými nástroji, které je možné pořídit za pár šupů. Pak může mít člověk v jednom pouzdru třeba deset monster. Také se tím řeší věčný problém povětšinou oranžádomilců a černomilců prahnutí zrovna po té opačné verzi, píšu z vlastní zkušenosti. Závěrem bych chtěl říct, že jade monster jsou spíše leštěnky, nebál bych se je vzít k saku po nějakém sladění barev a byť mě stály dost, více si cením druhé generace, jelikož ty zubaté indexy jim prostě sluší. Barva ciferníku jade monster je trochu schizofrenní, jednou blankytně modrá, jednou brčálově zelená. Ze začátku mě to trochu děsilo, ale už jsem si zvykl. Největší úlet byl, když jsem si je fotil na ruce mobilem pod zářivkou a na displeji telefonu jsem je viděl vyfocené modře, jakmile jsem se ale na ně podíval naživo, byly zelené. Vypozoroval jsem, že čím chladnější a intenzivnější světlo (slunečný den), tím jsou více modré, čím teplejší a méně intenzivní světlo (zataženo), tím jsou spíš zelené. Rozdíly jsou subtilní a tak mozek pořád přemýšlí, jsou spíš modré, nebo zelené?Poslední úvaha. Ano, monstra jsou kult, na netu je plno informací, fotek, videí, člověk má pocit, že je musí znát každý. Přesto jsem je na někom jiném naživo viděl jen jednou a nikdo cizí mi je nikdy nepochválil. To jsou ty chronobubliny?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se