Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD
Odesláno

Napoprvé jsem při tom šroubování také trnul. Ovšem pak jsem si někde - už nevím kde - v honbě za informacemi o Monstrech přečetl tip, že je dobré začínat do protisměru, tedy v podstatě jako bys chtěl odšroubovávat, a teprve až to sklouzne po tom závitu (je to krásně cítit), tak začít zašroubovávat. Od té doby už se toho vůbec nebojím a nemám s tím nejmenší problém...

Návštěvník Strocek
Odesláno

k tomu šroubování závitu to na stránce 59 v příspěvku ?#1167 v posledním odstavci popsal jeden mazák  :whistling: 

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

A opakování jest matkou moudrosti, není-liž pravda? ;) Už je proto, že jen málokdo čte sáhodlouhá vlákna celá... Tedy až na pár magorů. :D

Upraveno uživatelem LukeD
Odesláno (upraveno)

tak jsem měl v ruce nová monstra (klasika SRP307), teď už jsou u nového majitele.

předem bych chtěl napsat, že beru zpět veškeré pochybnosti mnou vyjádřené na adresu nových monster.

jsou boží :D. vážně, docela mě dostaly, zejména ty leskem rámované indexy, jejich vychytaný tvar, čistě bílé ručky.. takový trochu uhlazenější, ani ta jemnější korunka mi tam vůbec nevadila.

docela jsem litoval, že jsem si je nemohl nechat..  výhledově je mám sice v plánu, ale vzhledem k tomu co mám je prostě nesmysl pořizovat další potápky, byť by byly sebelepší.

jo. a na závěr ještě jedna věc - svítěj líp než moje starý, viditelně, to jsem nečekal sakra. a to jsem těm mým dal šanci a zkusmo nasvítil o chvilku déle než nové a po čase zkontroloval - nový svítily víc..

a teď k fotkám.

black knight, SRP307, SRP025, OM, SKX007..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

starý monstra mají víc dožluta lumi než nový.

knighty a SRP025 zdatně sekundujou  - mají stejně kvalitní lumi jako monstra, jen menší indexy. SKX007 nejslabší lumi - zejména jiné ručky s C1 barvou, ale ani originální nedosahují kvality lumi jako je na knightech, byť mají shodný tvar. všechny hodinky jsou však bezpečně čitelné po celou noc.

tady jsem je v editoru dal blíž k sobě

Upraveno uživatelem lub
Odesláno

jo. a na závěr ještě jedna věc - svítěj líp než moje starý, viditelně, to jsem nečekal sakra.

Já mam stejnou zkušenost :)

Návštěvník LukeD
Odesláno

Sice je mi to jedno, páč ta stará Monstra se mi stejně (až tak moc) nelíbí, ale i tak mě to s tou lumi potěšilo. Já je zkoušel nasvítit večer před spaním cca minutu a ještě po zhruba sedmi hodinách spánku šli stále krásně odečíst, takže maximální spokojenost. Přesně tohle mi na všech mých předchozích Seiko chybělo a přesně kvůli tomuhle jsem sháněl pořádné tool hodinky do pracovní "divočiny".

Návštěvník LukeD
Odesláno

Ještě jsem si teď vzpomněl na jednu radu, kterou jsem četl na WUS. Týkala se stížnosti na to, že korunka u Monster nejde snadno šroubovat, resp. že to jde těžce a vyžaduje docela velké úsilí, na rozdíl od jiných hodinek se šroubovací korunkou. Týpek radil vzít voskovanou dentální nit, omotat ji kolem závitů vyšroubované korunky a tahat s ní tam a zpátky. Údajně by to mělo vyčistit a zároveň promazat závity a šroubování by pak mělo jít hezky hladce. Zatím jsem to nezkoušel, ale možná se to někomu bude hodit.

Odesláno

A nefunguje to jen na korunce na monstrech, ale u všech šroubových spojů! Paráda! Teď jsem to použil v práci při montování turba na Volvo!

Ach jo... :lol2:

:lol2: konečně někdo, díky ! :-D:-D
Odesláno

lub: Jak jsou stare ty stare monstra?

mám je asi 4 roky, kupované nové. na dýnku je 082226 jestli z toho něco vyčteš..(?).

jak vlivem času slábne luminiscence, ví to někdo? všude se píše o tritiových trubičkách, ale o lumi (na seikách) jsem nic nečetl.

na druhou stranu ten rozdíl není tak markantní, jak to možná vyznělo.

Odesláno

Ještě jsem si teď vzpomněl na jednu radu, kterou jsem četl na WUS. Týkala se stížnosti na to, že korunka u Monster nejde snadno šroubovat, resp. že to jde těžce a vyžaduje docela velké úsilí, na rozdíl od jiných hodinek se šroubovací korunkou. Týpek radil vzít voskovanou dentální nit, omotat ji kolem závitů vyšroubované korunky a tahat s ní tam a zpátky. Údajně by to mělo vyčistit a zároveň promazat závity a šroubování by pak mělo jít hezky hladce. Zatím jsem to nezkoušel, ale možná se to někomu bude hodit.

Zachvíľu sa tu začne používať na závity konope a fermež :lol2:

Odesláno

mám je asi 4 roky, kupované nové. na dýnku je 082226 jestli z toho něco vyčteš..(?).

jak vlivem času slábne luminiscence, ví to někdo? všude se píše o tritiových trubičkách, ale o lumi (na seikách) jsem nic nečetl.

na druhou stranu ten rozdíl není tak markantní, jak to možná vyznělo.

Myslím, že ani na úplne prvých monstrách, ktoré sa vyrobili, slabnutie lumi ešte nebude postrehnutelné. Mám 30 ročný budík a lumi svieti krásne celú noc.

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

Pokud v nich máš strojek 7S26, tak jsou buď ze srpna 2000 nebo 2010 (ve tvém případě bude pochopitelně pravděpodobnější ta druhá varianta). Jinak si to můžeš zjistit zadáním čísla strojku a sériového čísla zde: http://www.csce.uark.edu/~jgauch/photos/seiko/ Bohužel ukazuje pouze první možný rok v závislosti na délce používání toho kterého strojku.

To číslo, které uvádíš, se dá číst následovně:

0 = rok, ve kterém byly hodinky vyrobeny

8 = měsíc, ve kterém byly hodinky vyrobeny

2226 = produkční číslo hodinek v rámci toho kterého měsíce (jinými slovy, tvé hodinky byly velmi pravděpodobně vyrobeny jako dvoutisící dvousté dvacáté šesté v měsíci srpnu)

Více o zjišťování stáří hodinek si můžeš přečíst kupř. zde.

Upraveno uživatelem LukeD
Odesláno

lube, díky za srovnání. Parádní práce. Já bych to shrnul tak, že oboje monstra svítí jako prase a všechny Seika svítí dostatečně na to, abych v pět ráno přečetl, že už je čas vstávat.

Odesláno

Dnes jsem fotil svou sbírku a udělal jsem i jednu fotku ve stínu. Monstra svítí víc než všechny ostatní hodinky dohromady :-)

A kromě toho jsou nejvíc sexy :whip:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...