Karlos Odesláno 6. ledna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2007 ten seriál jsem sice neviděl, ale už chápu, že tyhle hodinky jsou stavěné na to, aby přežily svého majitele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2007 Mno takze tim ze se hodinky dene spozdi o 20 minut nebylo asi zpusobene magnetismem. Nevite cim by to mohlo byt, pac uz byly 2x u hodinare a ten tvrdi ze jsou OK. Tim paznechtem u setrvacky je to uz na max. Tak nevim. Vyzkoušej ještě jiného hodináře , někdy se stává že člověk pro stromy nedokáže vidět les. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
D.M.hodinar Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2007 Jednou je dala na cca 2 roky do krabicky kde se bohuzel nachasel magnet o prumeru 6 cm v podstate ty hodinky hodila na ten magnet. Ted se ty hodinky spozduji o 20 minut za 24 hod. Takouhle vychylku bohuzel tim nastavovacim shitem v hodinkach nedonastavim uz jsem v plusu na max. a porad to dela 10 minut xxxxxxxxxxxxxxxxxx takto formulovany problem by mohl odpovidat problemu na utuzeni ruckoveho pastorku, kde se mohli dostat stopy oleje. Pro nejjednodussi identifikaci zavady prosim nastavte korunku do polohy regulace rucek a pokud je nastaneni polohy velmi jednoduche, bez patrneho odporu, jedna se o tento problem. Reseni: pouze u hodinare: NEDOPO LIDOVOU TVORIVOST. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2007 Jednou je dala na cca 2 roky do krabicky kde se bohuzel nachasel magnet o prumeru 6 cm v podstate ty hodinky hodila na ten magnet. Ted se ty hodinky spozduji o 20 minut za 24 hod. Takouhle vychylku bohuzel tim nastavovacim shitem v hodinkach nedonastavim uz jsem v plusu na max. a porad to dela 10 minut xxxxxxxxxxxxxxxxxx takto formulovany problem by mohl odpovidat problemu na utuzeni ruckoveho pastorku, kde se mohli dostat stopy oleje. Pro nejjednodussi identifikaci zavady prosim nastavte korunku do polohy regulace rucek a pokud je nastaneni polohy velmi jednoduche, bez patrneho odporu, jedna se o tento problem. Reseni: pouze u hodinare: NEDOPO LIDOVOU TVORIVOST. Přesně tohle byl problém mých kapesních hodinek Tissot. Zpožďovaly se asi o 20 minut denně a čas v podstatě nešel nařídit, po zamáčknutí korunky se vždycky ručička o nějakých 5 minut posunula. Při otáčení ručičkami nebyl žádný odpor. Hodinář závadu odstranil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 7. ledna 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2007 jo mozna ze tu bude ten problem rizeni hodinek rucicek jde zlehka, hodinky maji prumer 1,5 cm tak mne to nezarazilo u takovydlech drobecku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 28. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2007 Precetl jsem si tuto zajimavou diskuzi a jestli jsem to dobre pochopil, tak dnesni hodinky jsou vlastne vuci magnetu "imunni"? A kterym hodinkam magnet vice skodi (nebo skodil) - mechanickym nebo quartzovym? Diky Mike. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 28. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2007 Precetl jsem si tuto zajimavou diskuzi a jestli jsem to dobre pochopil, tak dnesni hodinky jsou vlastne vuci magnetu "imunni"? A kterym hodinkam magnet vice skodi (nebo skodil) - mechanickym nebo quartzovym? Diky Mike. urcite mechanickym lebo u quartzu magnetizmus nema vplyv na zdroj presnosti (oscilator) ale maximalne na chod stroja cize silne zmagnetizovane quartzky by mohli viac zrat baterku aleob tak nieco ale inak by mali byt v pohode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 28. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2007 Diky za vysvetleni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2008 Kde se normální smrtelník může setka s tak silným magnetickým polem aby to ovlivnilo hodinky? Mám Omega coaxiál de ville chronograph a byly v roce 2007 kompletně rozebrány a vyčištěny,takže problém s mazáním,který se podle Dušáka vyskytoval do roku 2006 byl odstraněn.Po vyčistění a seřízení šly s odchylkou cca 2 sec denně a najednou opět 15 sec.Když jsem s nimi přišel k Dušákovi po prohlídce mi hodinář který shodou okolností hodinky před rokem dělal řekl,že byly zmagnetovány,protáhl je smyčkou a dělají zase ty ca 2 sec denně.A tak se ptám, jsou minimálně nošené většinou v trezoru, nepokládám je na tv, radio,píši s nimi na počítači jezdím autem, telefonuji nevstupuji do rozvoden, nepravuji na vysílaši ani v jeho okolí nemám je na ruce při magnetotherapii, pro ženské přitažlivý moc nejsem tak kde se kolem mě může vzít tak silné pole díky za názory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubovnik Odesláno 16. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2008 Kde se normální smrtelník může setka s tak silným magnetickým polem aby to ovlivnilo hodinky? Mám Omega coaxiál de ville chronograph a byly v roce 2007 kompletně rozebrány a vyčištěny,takže problém s mazáním,který se podle Dušáka vyskytoval do roku 2006 byl odstraněn.Po vyčistění a seřízení šly s odchylkou cca 2 sec denně a najednou opět 15 sec.Když jsem s nimi přišel k Dušákovi po prohlídce mi hodinář který shodou okolností hodinky před rokem dělal řekl,že byly zmagnetovány,protáhl je smyčkou a dělají zase ty ca 2 sec denně.A tak se ptám, jsou minimálně nošené většinou v trezoru, nepokládám je na tv, radio,píši s nimi na počítači jezdím autem, telefonuji nevstupuji do rozvoden, nepravuji na vysílaši ani v jeho okolí nemám je na ruce při magnetotherapii, pro ženské přitažlivý moc nejsem tak kde se kolem mě může vzít tak silné pole díky za názory Ja mam tusim v knizocke od omegy aj upozornenie, aby hodinky neboli pokladane na chladnicku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 Kde se normální smrtelník může setka s tak silným magnetickým polem aby to ovlivnilo hodinky? Mám Omega coaxiál de ville chronograph a byly v roce 2007 kompletně rozebrány a vyčištěny,takže problém s mazáním,který se podle Dušáka vyskytoval do roku 2006 byl odstraněn.Po vyčistění a seřízení šly s odchylkou cca 2 sec denně a najednou opět 15 sec.Když jsem s nimi přišel k Dušákovi po prohlídce mi hodinář který shodou okolností hodinky před rokem dělal řekl,že byly zmagnetovány,protáhl je smyčkou a dělají zase ty ca 2 sec denně.A tak se ptám, jsou minimálně nošené většinou v trezoru, nepokládám je na tv, radio,píši s nimi na počítači jezdím autem, telefonuji nevstupuji do rozvoden, nepravuji na vysílaši ani v jeho okolí nemám je na ruce při magnetotherapii, pro ženské přitažlivý moc nejsem tak kde se kolem mě může vzít tak silné pole díky za názory Nejstrašnější magnety jsou v mechanikách počítače.................... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 Nejstrašnější magnety jsou v mechanikách počítače.................... No vzdálenost hodinek od skříně PC je něco přes metr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 Nějaké reproduktory? Třeba kvalitní výškové s neodymovým magnetem ve dveřích auta poblíž místa, kam člověk pokládá ruku? Reproduktory na stole u počítače? Nebo nějaký motor (kompresor ledničky, motor v pračce)? Kamarád měl kdysi velké problémy s deformací obrazu na monitoru počítače a byla to venku za zdí umístěná míchačka... Kdybych to neviděl, asi bych tomu nevěřil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 Nějaké reproduktory? V jake vzdalenosti to muze jeste skodit ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 V jake vzdalenosti to muze jeste skodit ? Neexperimentoval jsem s tím, ale při práci na autě se mi hodinky podařilo zmagnetisovat několikrát a nejsem si vědom toho, že by byly k magnetu blíž než 20cm. Byl to klasický magnet ve středovém reproduktoru, jaké jsou charakteristiky těch malých, to netuším. Ještě mne teď napadl motorek pro stahování okna v autě - sice bych ho čekal o něco níž než je opěrka pro ruku jeho plášť by měl většinu mg. pole odstínit, ale jeden nikdy neví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2008 Vím že máte pravdu,ale z toho aby se člověk raději Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weigend Odesláno 12. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2008 Mohu mechanickým hodinkám nějak ublížit při pravidelném odkládáni na reprobednu ? (je to doma takové ideální místo). Děkuji za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 12. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2008 Mohu mechanickým hodinkám nějak ublížit při pravidelném odkládáni na reprobednu ? (je to doma takové ideální místo). Děkuji za odpovědi. Pokud je ta reprobedna vetsi, nez Tvoje hodinky, tak ano. Hodinky to casem zmagnetizuje a zacnou se Ti rozchazet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Odesláno 12. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2008 Páni, včera mi jeden maník povedal, že moje Vostok Amfíbia nestoja za nič (... nehádam sa, možno ...) ale ako dôvod uviedol, že sa hneď zamgnetizujú. Vraj preto, lebo sú Ruské a oni nepoužívajú materiály príslušnej kvality ... Zbadali ste niečo také, ako častejšie zmagnetizované sú práve kvôli tomuto Ruské hodinky??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 12. srpna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2008 Páni, včera mi jeden maník povedal, že moje Vostok Amfíbia nestoja za nič (... nehádam sa, možno ...) ale ako dôvod uviedol, že sa hneď zamgnetizujú. Vraj preto, lebo sú Ruské a oni nepoužívajú materiály príslušnej kvality ... Zbadali ste niečo také, ako častejšie zmagnetizované sú práve kvôli tomuto Ruské hodinky??? Z Ruska kupuji jedině vodku, ale tohle jsem slyšel jen o starších hodinkách se sedmdesátých let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se