karel hb Odesláno 4. června 2013 Nahlásit Odesláno 4. června 2013 Ahoj kluci, zatím velmi předběžný průzkum, určitě to nehoří, ale abych měl čas se rozhodnout. Rád bych dcerce udělal radost k narozeninám a čím jiným, než hodinkama, že? Takže, věk 13 let, chronomagor není, ale potrpí si na pěkné věci a umí se k nim chovat. Požadavky - určitě WR 100, velikost menší do 35mm, má útlou ručku, cifr spíš černý nebo tmavý (ale není podmínkou), sportovnější ale zároveň elegantní vzhled, prostě něco, co může vzít k bazénu i do společnosti úměrné jejímu věku, kovový tah (není podmínkou, pokud by nešel ubrat na malou ruku). S pohonem nevím, hodinky má na ruce nonstop a tak by šly i automaty, ale aby zase nemusela hlídat nárazy a otřesy, tak by byl možná lepší quartz, solar, eco-drive.... . Cifr určitě s datumem a lumi. Zatím má černé Bentime na černé gumě (plastu), quartz, ale prý jsou už moc dětské. Cena do 3k. Co jsem koukal, tak u Seika něco ve sportech v automatu, jinak jsem myslel něco v quartzu od Wenger, Victorinox nebo Citizen. Nebráním se i jiným značkám, tak jestli máte nápad, postujte mi sem odkazy nebo foto, případně i s obchodem, kde by šlo koupit za rozumnou cenu, samo i zahraničí. Děkuji za splupráci.
USER47 Odesláno 4. června 2013 Nahlásit Odesláno 4. června 2013 Wengery mě napadly jako první, konkrétně dámská verze grenadier®iment. Víc se mi líbí verze na kůži, ale dělaj to i na náramku.http://www.hodinkywenger.cz/wenger-grenadier-01.0721.102/ Černej cifr je bohužel asi jen v pánský verzi.
ggrand Odesláno 4. června 2013 Nahlásit Odesláno 4. června 2013 Nazdar kluku Přiznej se, tebe baví to hledání a vybírání, že ? To nás taky Popravdě vždycky jsem nenáviděl, jak si všichni mysleli/myslí, že dítě samo neví, co chce a co se mu líbí. Ono to ví. Tak nechej holku vybrat, co se jí líbí. Jestli ji neuchvátí dýnko na tvých sarbech, tak bych ji do mechaniky netlačil. Možná bych jí před tím ukázal na netu pár fotek potápek, protože ty já osobně rád a jestli by se nechytla, nechal bych to plavat,vzal ji do obchodu a řekl vyber si.
geometr Odesláno 4. června 2013 Nahlásit Odesláno 4. června 2013 Taky si myslím, že je rozumné vzít dceru do obchodu, aby si vybrala. Souhlasím s ggrandem, že děti ve většině případů moc dobře vědí co chtěj a co se jim líbí nebo ne.
geometr Odesláno 4. června 2013 Nahlásit Odesláno 4. června 2013 ... a taky myslím, že vybírat ty hodinky live je pěkná kratochvíle.
Návštěvník kupec Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Nechaj dceru nech si vybere sama, poznám to z vlastnej skúsenosti....
Frostie Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 (upraveno) ahoj chlapče, za mne toto: http://www.ebay.com/itm/Citizen-Promaster-Womens-Eco-Drive-Dress-Watch-EP6040-02E-/360585540670?pt=Wristwatches&hash=item53f492b43e Jen nevím, jestli dcerka ocení strohý vzhled, ale jinak to splňuje veškeré požadavky na funkci, odolnost, nenáročnost a bezúdržbovost Upraveno 5. června 2013 uživatelem Frostie
Priboo Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Co Swatch? Pro slečnu v tomto věku by to mohlo být, ne?
ggrand Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Nebo EP6000-07H 32mm, 300m WR, 11mm na výšku.
USER47 Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 ...nechal bych to plavat,vzal ji do obchodu a řekl vyber si...U tohohle přístupu bych viděl problém v tom, co je v podobný cenový kategorii běžně k dostání v kamennejch prodejnách s hodinkama. V Praze narazíš obvykle na záplavu Casií, Festin, DKNY, Diesel, Storm, Armani atd...pokud víš kam jít, tak můžeš očíhnout Orient, Skagen, Wenger, Citizen, sem tam nějaký Seiko. Tuším, že Havlíčkův Brod na tom bude asi trochu hůř a tamní výběr bude spíš na úrovni těch Festin, Hilfigerů a Armani. To bych slečnu raději seznámil s chronomagem na rozšíření obzorů.:-D Jinak souhlasím, že by si hodinky měla vybrat sama, akorát bych to neomezoval na mizerně zásobené kamenné prodejny:).
Frostie Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 U tohohle přístupu bych viděl problém v tom, co je v podobný cenový kategorii běžně k dostání v kamennejch prodejnách s hodinkama. V Praze narazíš obvykle na záplavu Casií, Festin, DKNY, Diesel, Storm, Armani atd...pokud víš kam jít, tak můžeš očíhnout Orient, Skagen, Wenger, Citizen, sem tam nějaký Seiko. Tuším, že Havlíčkův Brod na tom bude asi trochu hůř a tamní výběr bude spíš na úrovni těch Festin, Hilfigerů a Armani. To bych slečnu raději seznámil s chronomagem na rozšíření obzorů.:-D Jinak souhlasím, že by si hodinky měla vybrat sama, akorát bych to neomezoval na mizerně zásobené kamenné prodejny:).HB je na tom tak, že tam v podstatě nelze v rozumné cenové relaci sehnat značkové hodinky s následným servisem, i Casia se posílají na výměnu baterie do Fastu, mechanické hodinky jsou pak zcela nedostupné. Takže nejspíše se výběr zúží na eBay, Amazon, Chronomag a katalogy, dle kterých se to pak může objednat
Miraclei Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 (upraveno) Ahoj kluci, zatím velmi předběžný průzkum, určitě to nehoří, ale abych měl čas se rozhodnout. Rád bych dcerce udělal radost k narozeninám a čím jiným, než hodinkama, že? Takže, věk 13 let, chronomagor není, ale potrpí si na pěkné věci a umí se k nim chovat. Požadavky - určitě WR 100, velikost menší do 35mm, má útlou ručku, cifr spíš černý nebo tmavý (ale není podmínkou), sportovnější ale zároveň elegantní vzhled, prostě něco, co může vzít k bazénu i do společnosti úměrné jejímu věku, kovový tah (není podmínkou, pokud by nešel ubrat na malou ruku). S pohonem nevím, hodinky má na ruce nonstop a tak by šly i automaty, ale aby zase nemusela hlídat nárazy a otřesy, tak by byl možná lepší quartz, solar, eco-drive.... . Cifr určitě s datumem a lumi. Zatím má černé Bentime na černé gumě (plastu), quartz, ale prý jsou už moc dětské. Cena do 3k. Co jsem koukal, tak u Seika něco ve sportech v automatu, jinak jsem myslel něco v quartzu od Wenger, Victorinox nebo Citizen. Nebráním se i jiným značkám, tak jestli máte nápad, postujte mi sem odkazy nebo foto, případně i s obchodem, kde by šlo koupit za rozumnou cenu, samo i zahraničí. Děkuji za splupráci. Ahoj, kluk sice nejsem,ale pokud můžu, ráda se zapojím.Je mi jasný,že jako žena budu mít jiný pohled na věc než většina mužských zde,ale jak píšeš, dcerka "chronomagor" není, takže bych ji nechala vybrat z hodinek modních brandových a vůbec se nepohoršovala nad tím,že má jinou představu než ty. Ve 13 letech už je slečna, která se ráda ve škole "pochlubí" značkou, kterou její vrstevníci znají. Navíc pro ni by měly být hodinky šperkem. Koukla bych na Fossil,DKNY,Diesel apod. Dočkáš se doby,kdy za tebou přijde s požadavkem na hodinky,které budou splňovat požadavky podle tvých představ,ale obávám se,si chvíli počkáš. Šťastný výběr! Upraveno 5. června 2013 uživatelem Miraclei
karel hb Odesláno 5. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2013 (upraveno) Všem moc děkuji za rady a posty, dřív než jsem stačil zareagovat, napsaly jste to všechno za mě, jak otázky, tak odpovědi, tak to trochu shrnu. Dcerka je v některých věcech po mně a nemá moc potřebu se prezentovat před kamarádkama hodinkami módních značek, navíc v době, kdy většina dětí ani hodinky nenosí (na co, když mají mobil, že). Takže za mnou přišla s tím, ať se jí podívám po něčem slušnějším a předložím jí nějaký širší výběr, ze kterého by si potom vybrala sama, protože hodinkám moc nerozumí a vybírala by jen podle vzhledu. Rozhodně si nemyslím, že by si neuměla vybrat sama a ve finále bych to za ní určitě neřešil, ale nerad bych platil třeba 3k za Stormy, když může mít za stejné peníze třeba Wenger nebo Seiko. Takže jí určitě necpu svůj názor, jen se snažím jí ulehčit výběr v tom směru, že jí předložím seriozní nabídku, ze které bude čerpat.Co se týká obchodů v HB, je to přesně tak, jak píše USER47 a Frostie, jsme v úrovni Bentime, Diesel a Strom, možná Casio.Priboo: Něco podobného má od Bentime, jen v černém provedení.Frostie: Honzíku,to už je asi hodně strohé.USER47: Takovou nějakou jsem měl představu, co se týká Wengerů.ggrand: Jirko, zase si mne odhalil, fakt mne to vybírání baví víc než nakupování, ale spíš pro mne. Do mechanik jí netlačím, jak jsem psal, myslím si, že v jejím věku by byl jiný pohon asi určitě praktičtější (bezúdržbovost, přesnost, odolnost atd.) ale ani ho nevylučuji, pokud by se jí něco v mechanikách líbilo. O potápkách bych uvažoval, ale spíš o takovém jemnějším provedení a asi spíš na tahu. Ten Tvůj post není špatný, ale pro 13 letou slečnu mi to na té gumě přijde moc hrubé. Co se týká mechanik a mého oblíbeného Seika, myslel jsem na něco jako SYMF55k http://www.21jewels.com/productsdetail.asp?getproductid=1125&start=1&getbrand=&getproducttype= Miraclei: Oslovením jsem nechtěl nikoho diskriminovat, moc děkuji za názor, dám si na to příště pozor. Upraveno 5. června 2013 uživatelem karel hb
Jiří Štencek Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Ahoj,jenom k těm Wengerům.. dokázal bych ti vytvořit i kombinaci:Wenger Terragraph 01.0521.104 (černý ciferník) a tahu ze zmiňovaných Wenger Grenadier 01.0721.102. Bylo by to krapet dražší a záleželo by, co by říkala dcerka na římské číslice. Případně pak ještě pár podobných modelů:http://www.hodinkywenger.cz/wenger-platoon-01-0921-103/http://www.hodinkywenger.cz/wenger-terragraph-01.0521.102/ Zdraví, Jirka
spineshank Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 lehce nad limit CERTINA C250.7195.42.61 DS TRADITION LADYhttp://www.ebay.com/itm/New-Certina-Ladies-DS-Tradition-Watch-C250-7195-42-61-/230644896885?pt=Wristwatches&hash=item35b381d475
dknespl Odesláno 5. června 2013 Nahlásit Odesláno 5. června 2013 Jestli se ti líběji ta Seika SYMV55K tak by se ti mohlo líbit Eterna Monterey Ladies v kvarcu. U nás je má celá rodina :-) Nevím jakou máš cenovou relaci, ale tady na ebay nový nejetý za velice slušnou cenu myslím http://www.ebay.de/itm/OROLOGIO-AL-QUARZO-ETERNA-MONTEREY-1601-41-40-OROLOGIO-DONNA-LADY-WTACH-/360668132615?pt=Orologi_da_Polso&hash=item53f97ef507
lucid Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Ahoj Karle, vytvoř si fotogalerii možných hodinek, které by si ji doporučoval a pak jí dej na výběr co z toho případně ano anebo zda jít jinou cestou. Když jsem před x roky kupoval holce v podobném věku první mobil, očekával jsem že zvolí křehkou hračkou, ale byl překvapen, že si vybrala outdoorový model s tím, aby jí něco vydržel, když s ním občas flákne.
karel hb Odesláno 6. června 2013 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Jiří Štencek: Děkuju za nabídku, ale to už je moc vysoko. Až to budou hodinky k 18 narozeninám, tak tam to bude něco trochu jiného, ale teď je hranice max. 3000kč, což si myslím je na daný stav dostatečné.spineshank: Moc pěkné a elegantní, ale cena taky moc vysoko. Ta Seika jsem postoval jen kvůli představě, ne ceně.dknespl: Tak to je jiný kafe, skvělá značka i parametry, vzhled dle představ, večer to předložím a prokonzultuji.lucid: Ahoj Tondo, přesně to mám v úmyslu a proto sem píšu. Víc hlav víc ví a hlavně to tady kluci (a holky) mají zmapované a mohou mne nasměrovat i na obchody za dobrou cenu, které bych sám těžko dohledal. Takže klidně postujte dál i bez omezení danými parametry, co by jste třeba svojí malé princezně koupili sami, jen dodržet +- danou cenovou hranici.
tomek Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 tak pokud bez omezení, tak mě přijdou zajímavý tyhle: (ale nemají datum, jinak velikost a cena +- odpovídá)
lucid Odesláno 6. června 2013 Nahlásit Odesláno 6. června 2013 Možná bych zůstal i u toho Seika.Pokud je sportovní typ, nebál bych se možná těchto chrono.http://www.monsterwatches.eu/eu/index.php/various-seiko/ladies/snd295Anebo bych zvolil např. pepsi variantu minisum. Sice se již nevyrábí, ale jak uvádí Rob, možná by kousek vyštrachal.http://www.monsterwatches.eu/eu/index.php/seiko5-watches/minisumo/snzf27 K holce tohoto věku a zaměření docela sednou a její kámoši protáhnou ksicht.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se