Přejít na obsah

Elton v Alza ?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Alza už Elton stáhla... Otázkou je, zda na žádost Eltonu?

Buď fixují bug s tou slevou nebo Eltonu po přečtění tohoto vlákna svitlo. Za mě spíš to první...

• Odpovědi 163
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Do čeho všeho ta z...vená EU ještě nenasere naprosto zbytečně peníze. Resp. kdo všechno ještě tu z...venou EU dokáže podojit.

Do všeho, kam lze zbytečně peníze nalít, a to ze samé své podstaty, kdo chce peníze na něco smysluplného, umí si je pořídit jinde a protože je smysluplně investuje, bude je umět i vrátit a to s úrokem. Ostatní dojí EU, vlastně nás. 

Odesláno

Docela bych byl rád, kdyby aspoň pár vět utrousil Accutron. Třeba má vše nějaké rozumné vysvětlení. Lze?

rozumné vysvětlení pro tento případ nemám, protože není. bohužel.

Odesláno

:eek: 

Ty jo, to jsou docela silny slova 'zevnitr'... bejt Elton na burze, tak po tyhle vete akcie letej dolu jak namydlenej blesk... :rip:

Odesláno

:eek:

Ty jo, to jsou docela silny slova 'zevnitr'... bejt Elton na burze, tak po tyhle vete akcie letej dolu jak namydlenej blesk... :rip:

Já to vidím naopak, že ještě není vše ztraceno ;) Díky Accutrone za to, že ses k této  věci postavil bez výmluv  :notworthy:

Odesláno

Mně by to zas až tak nerozumný nepřišlo, proč by se na alze nemohly prodávat řekněme quartz modely ? I to s tím kuponem by pak mělo racionální jádro. Už jen ohlas by byla cenná informace. Ono "sestoupit" k zákazníkům, zejména těm mladým a novým, jak tu padlo,  je cesta, kterou se prim asi bude muset z různých důvodů vydat. Ale Orlíky Piloty Kupky, to byl opravdu křečovitej úlet, snad se to napraví .......

Odesláno

Aha, tak tahle "výmluvnost" o dost věcech vypovídá. To jsem nečekal.

A jak píše cigi- quartz bych si na Alze dovel v nabídce představit. Proč ne?

Odesláno

Oni nedelaji chyby, ale i pres absenci koncepce budovani znacky delaji zasadni nekoncepcni preslapy. Krome toho delaji preslapy v kvalite, kdy pri omezene vyrobni davce (limitky atd.) nejsou schopni dodat zakaznikum vyrobek v adekvatni kvalite. Vzpomente si na Frantika nebo na Elton Sport, kterych bylo nekolik kusu spatnych, na reklamace renovaci igenu...

(1) Elton se snazi cenou a pristupem etablovat jako hodinarska manufaktura (inhouse, ale hlavne cena atd.)

(2) Elton si masovou produkci reklamnich kvarcek i v podobe vlajkovych lodi - napr. Spartak - devalvuje snahu zminenou v predchozim bode

(3) Elton neni schopen uspokojit zakaznika produktem, ktery by kvalitou odpovidal bodu 1

(4) pruser s prodejem pres Alzu - zasadni pohrbeni snahy o nejaky image (bod 1)

Tak už se není nad čím pohoršovat. Všichni děláme chyby  :)

Odesláno

Oni nedelaji chyby, ale i pres absenci koncepce budovani znacky delaji zasadni nekoncepcni preslapy. Krome toho delaji preslapy v kvalite, kdy pri omezene vyrobni davce (limitky atd.) nejsou schopni dodat zakaznikum vyrobek v adekvatni kvalite. Vzpomente si na Frantika nebo na Elton Sport, kterych bylo nekolik kusu spatnych, na reklamace renovaci igenu...

(1) Elton se snazi cenou a pristupem etablovat jako hodinarska manufaktura (inhouse, ale hlavne cena atd.)

(2) Elton si masovou produkci reklamnich kvarcek i v podobe vlajkovych lodi - napr. Spartak - devalvuje snahu zminenou v predchozim bode

(3) Elton neni schopen uspokojit zakaznika produktem, ktery by kvalitou odpovidal bodu 1

(4) pruser s prodejem pres Alzu - zasadni pohrbeni snahy o nejaky image (bod 1)

Bohužel máš, Skalisu, pravdu...

Odesláno

Skalis: Ano, s těmi 4 body souhlasím. I přešlapem se dají nazývat chyby - chyby v koncepci, chyby při výrobě atd. Nechci ale slovíčkařit, jen jsem měl už pocit, že důvody, proč se to tu tak rozjelo už pominuly. Samozřejmě, že diskuze na téma budoucnost Eltonu může vesele (nebo nevesele?) pokračovat.

Odesláno

Co sa tyka renovacie starych Primiek v ELTONE, tak to mam svoju skusenost. Totalne odflaknuta praca, ale za sialene peniaze. Dolezite bolo to, ze k tomu dali elaborat, ako na dizertacnu pracu. Nakolko to riesila sestra, tak som to nechal tak, ale mal som 100 chuti to vyreklamovat.

Co sa tyka novych hodiniek a strategie? K tomu sa nebudem vyjadrovat. To, co predvadzaju, to uz nie je ani preslap. Pomer vykon / cena sa limitne blizi k nule.

Mozno chceli zahrat na nostalgicke city ceskoslovenskemu obcanovi. Lenze zabudli na jedno, ze PRIM boli vzdy ludove hodinky pre masy. PRIM moc nepoznali v zahranici, nie je to OMEGA, mozno maximalne vo vychodnom bloku.

Odesláno

Taky jsem si chtěl koupit Primky, odhaduju tak 5 let zpátky. Možná z té nostalgie, a že to byly mé první hodinky. Ani už nevim, jak jsem na ně znovu přišel. Nejdřív neznaje skutečnosti o boji o značku jsem narazil na MPM, pak na Elton, tak jsem si o tom něco přečetl a vyřadil MPM. Bohužel, ale cena za mechanické Primky Eltonu mi přišla a přijde mimo mísu, tak jsem si je nekoupil. Neměl jsem a nemám na ně a po pravdě kdybych měl peníze, které za ně chtějí, asi bych si je taky nekoupil a peníze utratil za jiné stroje. Jsou prostě podle mne předražený. Nevím, jakou by zhruba měly mít cenu, aby to bylo zajímavé zboží a lépe si nacházelo zákazníka, protože jakkoliv je to řekněme tradiční česká značka a české výrobky, bez zákazníka to evidentně nejde. A to jsme zas u těch skalisových 4 bodů - je to opravdu výstižné shrnutí současných skutečností.

Odesláno

...

skalis: mas vcelku pravdu. jen si myslim, ze ELTON reklamni quartzky potrebuje na umoreni rezijnich nakladu (ikdyz je - podle meho odhadu - dela na relativne nizke hrube marzi). navic, nektere jsou i designove vcelku povedene (tak dlouho jsem se rozmyslel nad temi CEZackymi, az mi utekly).

jen pro 'retail' barkace bych se na jejich miste snazil je posunout kvalitativne na vyssi uroven a namisto rondy tam dat ETA baterkace - spousta babskych hodinek by se urcite dobre prodavala spise s baterkou nez automatem...

Odesláno

Tak jsem teď obvolal obchodní oddělení primu - potřebuju šedý kaučuk 20mm ( orlík 45 l.e.) , od cca 14.00 do 14.15 všední den - nikdo to nezvedá,  lidí na webu uvedeno asi 4, na prodejně v Panské (v Praze se alspoň pracuje)  to zvedli, ale nemají. 

Takovou režii nemůže umořit těch pár prodaných quartzek ani když stojí 18 litrů !! :D :D :D

Alspoň, že pí. Krsková teď zavolala zpátky, na ní je spoleh - šedý kaučuk ovšem nemají a mít nebudou. Ještě, že jsem si tu orlík l.e. nepořídil, ale i tak mi to štve, protože by se mi náramně hodil na jiný primky, kurňa.

Odesláno

Nechci tady jitřit emoce, ale co kdyby se toto vlákno zamklo? Firma stáhla nabídku z Alzy ( což bylo asi to zásadní, co a proč se vlákno založilo ) a další její problémy tu asi nemá cenu řešit? Co vy na to?

Odesláno

Nechci tady jitřit emoce, ale co kdyby se toto vlákno zamklo? Firma stáhla nabídku z Alzy ( což bylo asi to zásadní, co a proč se vlákno založilo ) a další její problémy tu asi nemá cenu řešit? Co vy na to?

+1

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...