michalval Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Zdravím všechny, konečně jsem se dostal k tomu, abych vzal do ruky foťák a šoupnul sem pár fotek mých nových přírůstků. Oboje jsem pořídil od ochotných členů tohoto fóra a oboje jsou vintážní hodinky ze 70.tých let. Nějak jsem hodinkám z té doby propadl, mají pro mě nějaké zvláštní kouzlo, a přesně nevím proč. Design, který nestárne, pořádný poctivý kus nerezu na pouzdru i na tahu - žádný plech, a přitom nejsou okázalé. Jsem příjemně překvapen množstvím detailů, se kterými si tvůrci v obou případech vyhráli - znaky na korunce, na víčku, na sponě, nebo třeba složitý a plasticky vyvedený ciferník, atd., atd. Mám pocit, že dnes už to není běžné. Doba před globalizací a slučováním úplně všeho dohromady měla něco do sebe. Prvními jsou Omega Constellation Megaquartz. Čili quartzky - podle výrobního čísla - z roku 1972, s kalibrem 1310 s frekvencí 32 kHz. Inhouse quartzový kalibr Omegy, první s touto frekvencí krystalu. Jsou ve velmi slušném stavu na svůj věk, údajně vše původní, šlapou velmi přesně. Jen těsnění pod víčkem chybí, je tam nějaký tmel - zkusím sehnat originál. Pouzdro i tah ve výborném stavu, šířka pouzdra 37 mm, takže nejsou malé, ale nic pod rukávem nepřekáží ani nezadrhává. Druhé jsou Zenith EL Primero TV neboli Big Blue, automatiky s chronografem, uvniitř s legendárním kalibrem 3019 s 36 000 polokmity za hodinu a 31 kameny, tady rok výroby neznám, ale vyráběly se od roku 1973. Tyto hodinky už zde na fóru měli pokud vím tři členové, a já jsem moc rád, že nyní jsou na mé ruce. Popravdě řečeno, momentálně je z ruky nesundám a dokonce moje doteď nejmilejší hodinky Panerai leží v poličce a já je musím natahovat ručně! Rychlá změna data, kdy to jen tak cvakne a číslo v okénku přeskočí pět minut po půlnoci - je něco úžasného. Pokud tady obdivuju něco, co je u Zenitů normální, tak mě omluvte, nejsem žádný znalec této značky. Tyto hodinky byly vyrobeny v počtu 5 000 kusů, takže jich moc nebylo a dnes jich bude ještě méně už, a ve své době asi musely působit mimořádně: velké hranaté vysoké hodinky s modrým ciferníkem. Tah je také atypický, zužuje se z nadstandradních 32 mm u pouzdra (v podstatě je tah integrovaný do pouzdra) až k podměrečným 17 mm u spony, ale vcelku působí vyváženě. Na schůzku s prodávajícím jsem jel s tím, že jsem si o hodinkách něco přečetl a fotky mě zcela nadchly. Ale jak všichni víte: reálný dojem a sebelepší fotka, jsou dvě zcela odlišné věci.V podstatě tah byl rozhodující pro můj případný nákup - byl deklarován na 19 cm (což já tak nějak mám), ale v reálu to mohlo být všeijak, a že bych sehnal článek k tomuto tahu jsem mohl celkem vyloučit. Takže délka tahu měla rozhodnout. Nakonec se ukázalo, že tah je přesně pro mě, dojem z hodinek naživo byl ještě lepší než z fotek, takže jsem odjžděl více než spokojen. Pouzdro o rozměrech 40x40 mm i tah jsou ve výborném stavu - opět platí, že "na svůj věk". A kolébkové dvojtlačítko chronografu, kteríé maskuje, že je vlastně dvojtlačítko, je pro mě jen třešnička na dortu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Parádní retro kousky, gratuluji a nedivím se, že ElPrimera nesundáváš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jencekgs Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Já jsem tu na vintage asi krátce, ale tyto jsou fakt. Velká gratulace k oběma. Krásné fotky s detaily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Ty Zenithy jsou špica hrot... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saida Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Krásný, nesmrtelný kousky ! Mám z hodinek z tohoto období stejné pocity jako ty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Paráda. Ty quartzový hranatý Omegy se tu poslední dobou nějak množej:). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Ty Zenithky jsou famózní, taky jsem bojoval, naštěstí nebylo střelivo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladisu Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Nádherný oba kousky. Ty Zenithy jsou fantastický. Gratuluju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Super kousky z let,kdy jsem byl cicavec,gratuluju k pořízení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Tak se taky přidám, super kousky, oba, ale hlavně ty Zenithy, mmmmm! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Hezké počtení o zajímavých kouscích.Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 23. června 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Pánové děkuji za vaše milé odpovědi! Znásobili jste mou radost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 23. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2013 Omega za dobré za 3, ale ty Zenithy za 1! koho by napadlo ,že jim bude za chvíli 40 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2013 To tu skoro uz vypada na modni vlnu vintazi ze 70 tych.. Televize mas moc krasne, tak at pekne hrajou. U te Omegy, to pod dynkem neni tmel, ale roztekle stare tesneni, je to jako ter, ze? Doporucuju co nejdriv odstranit, ma to trchu leptaci ucinek, o nerez nejde, ale pozor at se to nedostane na cifr ci strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 24. června 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2013 Ano, presne tak, je to jako ter. Tak to urychlim. Dekuju za radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodnypan Odesláno 24. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2013 Zajímavý youngtimery, ty Omegy bych si dokázal představit na ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StK323f Odesláno 27. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2013 Oboje krásný TV, já sháním prim TV, ale nějak nejsou v nabídce takový jaký bych si představoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čibi Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 na televize jsem ujetej, takže 1* za Zenithy a zde tedy je omega druhá, ale pořád pěkné :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se