Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jen pro informaci, Smartwings vrací za letenky komplet celé prašule, mají na to osm týdnů. Už máme nový termín s partou, tak snad to tam Donald do Vánoc srovná, teď tam ta situace není moc líbivá 😖 Jak je v Dubaji v prosinci, dá se plavat v móři?

Odesláno

Na prelome leden unor sa dá, tak asi aj v prosinci. Je to teplejšie ako Atlantik v lete podla mna  :)

• Dát hlas 1
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Letěli jste teď někdo s Ryanairem? V mailu straší, že vyžadují letenku v aplikaci Ryanairu. Já ji nechci a nechci ji instalovat všem členům rodiny, se kterým poletím. Prostě bych rád letěl jen s QRkem jako s jakýmikoliv jinými aerolinkami.

Odesláno

Letenka ti přijde do emailu, tu ukážeš na letišti a je to, žádná appka netřeba 👍🏻

• Díky 1
Odesláno

Kucí, nějaký doporučení na začátek července, trochu moře a taky jiný aktivity, takže ne Řecko, nechceme se jen fláknout na pláž, jakým směrem se mám podívat? Moře potřeba kvůli atopickýmu ekzému, teploty vzduchu max do 30, dík

Odesláno
14 hours ago, Zmrzlinar said:

Letěli jste teď někdo s Ryanairem? V mailu straší, že vyžadují letenku v aplikaci Ryanairu. Já ji nechci a nechci ji instalovat všem členům rodiny, se kterým poletím. Prostě bych rád letěl jen s QRkem jako s jakýmikoliv jinými aerolinkami.

Tak když ti to píšou emailem, že to tak je, tak proč to tak neuděláš? 😆

From November 12, 2025, Ryanair will switch to 100% digital boarding passes via its app, eliminating paper passes to reduce costs, improve service.... 

Odesláno

Moty - Corsica? More + hory.

Byli jsme loni uplny zacatek cervence, chytili jsme teda tu vlnu veder 39 takze hikovani a vyletu mene nez bylo v planu, ale snad se historie nebude opakovat :)  Loni meli Francouzi konec skolniho roku 5. cervence a to uz jsme odjizdeli, takze jeste to bylo vsude klidnejsi. 

Autem z Prahy do Mnichova a pak let 50-60 min. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 6 minutami, kloubik napsal:

Moty - Corsica? More + hory.

Byli jsme loni uplny zacatek cervence, chytili jsme teda tu vlnu veder 39 takze hikovani a vyletu mene nez bylo v planu, ale snad se historie nebude opakovat :)  Loni meli Francouzi konec skolniho roku 5. cervence a to uz jsme odjizdeli, takze jeste to bylo vsude klidnejsi. 

Autem z Prahy do Mnichova a pak let 50-60 min. 

Ke Korsice byly nedávno zajímavé články: Oblíbená destinace zažívá krušné časy Ne, že bych chtěl strašit, ale za zmínku to stojí.

Odesláno

Za mě kdybych si měl vybrat mezi Korsikou a o fous dál Sardínií (projel jsem oba ostrovy), byla by Sardínie jasný vítěz....i přes to že Korsika také super 😎 Ale ceny, jídlo, lidé, pláže....Sardínie za mě lepší.

Odesláno (upraveno)
před 19 hodinami, Zmrzlinar napsal:

Nemusis instalovat vsem clenum rodiny. Obetuj jednoho, tomu nainstaluj appku a ostatnim preposli printscreen letenky treba WhatsAppem. Ja to tak udelal a jarnaky v Barcelone byly uzasny 😎

Upraveno uživatelem honza71
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 20 hodinami, African napsal:

Tak když ti to píšou emailem, že to tak je, tak proč to tak neuděláš? 😆

From November 12, 2025, Ryanair will switch to 100% digital boarding passes via its app, eliminating paper passes to reduce costs, improve service.... 

Hele je to prostě voblož od Ryaniaru. Check-in přes web uděláš, s QR kódy v libovolné podobě tě dle toho, co tu píšou ostatní, normálně pustí, takže to je prostě jen vyhrožování a obstrukce, co mě z principu se*e. Jako potvrzuji, QR kódy se mi z webu vypáčit nepodařilo, fakt jsem si musel tu blbou aplikaci stáhnout a přihlašovat se tam. Chtěl jsem jen mít jistotu, že teď nebudu muset na dálku řešit instalaci debilní aplikace se svými 70+ rodiči, se kterými dnes večer odlétáme na víkend.

Odesláno
před 21 hodinami, Moty napsal:

Kucí, nějaký doporučení na začátek července, trochu moře a taky jiný aktivity, takže ne Řecko, nechceme se jen fláknout na pláž, jakým směrem se mám podívat? Moře potřeba kvůli atopickýmu ekzému, teploty vzduchu max do 30, dík

Nebo severní Španělsko, z Prahy se létá pravidelně do Bilbaa. V červenci tam je na rozdíl od zbytku země snesitelné vedro. Baskicko je nádherné, najdeš tam klidné odlehlé i pěkné pláže v malých městečkách, dá se tam jet na výlet do zelených hor nebo různě po památkách. A není to tak turisticky profláklé jak jih a východ země. Za mě jedna z nejlepších dovolených v životě.

Odesláno
1 hour ago, Zmrzlinar said:

Hele je to prostě voblož od Ryaniaru. Check-in přes web uděláš, s QR kódy v libovolné podobě tě dle toho, co tu píšou ostatní, normálně pustí, takže to je prostě jen vyhrožování a obstrukce, co mě z principu se*e. Jako potvrzuji, QR kódy se mi z webu vypáčit nepodařilo, fakt jsem si musel tu blbou aplikaci stáhnout a přihlašovat se tam. Chtěl jsem jen mít jistotu, že teď nebudu muset na dálku řešit instalaci debilní aplikace se svými 70+ rodiči, se kterými dnes večer odlétáme na víkend.

Já vím, proto jsem to psal, protože ti šmejdi jenom čekají na to že něco nedodržíš aby tě mohli hned zkasírovat. Bacha i na rozměry a váhy zavazadel. Mě stačí vždycky vyplňovat ten jejich formulář na letenky a vždycky skončím u jiného dopravce 🙈

Odesláno
V 26. 3. 2026 v 6:35, Zmrzlinar napsal:

Resil jsem to pro seniora v rodine, ktery nema mobilni internet, zadne aplikace atd.

Ja jsem u sebe pres aplikaci zakoupil letenku. Ze sveho telefonu jsem provedl s casovym predstihem online check-in. Je pravda, ze boarding pass ti neprijde do emailu. Ten jsem si zobrazil v aplikaci ve svem telefonu a provedl printscreen obrazovky. Ulozil jako obrazek. Poslal seniorovi do emailu a on si obrazek ulozil do mobilu. Nebo, kdyz jste u sebe, tak sparoval telefony a poslal obrazek do telefonu timto zpusobem. Senior ma boarding pass u sebe v telefonu, ktery je offline celou dobu.

Resil jsem, patral jsem, jake jsou moznosti pro lidi, kteri nemaji aplikaci, nemaji telefon apod. Vse pisou na jejich strankach.

DULEZITE je byt pred letem online odbaven, mit boarding pass v jejich systemu. Ryan pocita s variantou, ze se ti v prubehu odletu vybije telefon apod. Pry samotna aplikace funguje i bez pripojeni k internetu.V takovem pripade ti na prepazce vytisknou palubni vstupenku. ZDARMA. Tak to pisou. Jedinou podminkou je byt online odbaven pred celou procedurou na letisti.

Senior byl doma poucen. Pokud nebude stacit prokazovat se obrazkem v telefonu s kopii boarding passu z aplikace, pujde v klidu na prepazku a tam mu to bez poplatku vytisknou.

Shrnuti: stacilo mit obrazek v offline telefonu, scannery QR kod z telefonu precetly, ani u gatu nebyl problem ;) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...