Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Neměls dávat pryč ty Mark 4,5 - měl bys dvě krásné dvouvaječné dvojčata:)

Odesláno
  V 21. 1. 2016 v 21:25, MaraThon napsal:

přesně tak jsou to ty z aukra. Já za paní jel původně pro pouzdro na televize, ale když jsem viděl tohle nemohl jsem ho tam nechat..  :rolleyes:

No jo, byl jsem pomalý. Kdyby sis to náhodou rozmyslel a chtěl pustit, tak si na mě prosím vzpomeň.

V 22. 1. 2016 v 12:17, michalval napsal:

Pošťák dorazil  - Mark IV.

A přestože mě čeká ještě dlouhá cesta, než z nich budou krasavice, tak radost je veliká.

Gratuluji ! To jsou ty Financovy, že ? Viděl jsem je na srazu, v reálu pěkný, v podstatě potřebují jen kosmetiku.:).

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 12:17, michalval napsal:

Pošťák dorazil - Mark IV.

A přestože mě čeká ještě dlouhá cesta, než z nich budou krasavice, tak radost je veliká.

Hm. Jeste stesti, ze uz se mnou vintage chrona nic nedelaj a jsem to vlastne omylem :-D

Postak z "Batova" ?

Odesláno

Kluci díky!

Jo jsou ty Financovy. Právě stesk po těch parádních (Kristianovo-Dlubixových) 4,5 mě donutil pořídit tyto IV.

Pouzdro se jaksi tam těm předchozím nevyrovná, ale po nějaké ozdravné kůře by to mohlo být dobré. Luneta i pouzdro nějaké šrámy má, ale naštěstí se to nikdo nepokoušel vylepšit. takže nejsou ocucané.

No a pokud se místní vintidž guru neplete a je všechno původní, tak to bude krok kupředu.

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 13:26, honza71 napsal:

Hm. Jeste stesti, ze uz se mnou vintage chrona nic nedelaj a jsem to vlastne omylem :-D

Postak z "Batova" ?

Ano, v podstatě ano.

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 13:36, michalval napsal:

Kluci díky!

Jo jsou ty Financovy. Právě stesk po těch parádních (Kristianovo-Dlubixových) 4,5 mě donutil pořídit tyto IV.

Pouzdro se jaksi tam těm předchozím nevyrovná, ale po nějaké ozdravné kůře by to mohlo být dobré. Luneta i pouzdro nějaké šrámy má, ale naštěstí se to nikdo nepokoušel vylepšit. takže nejsou ocucané.

No a pokud se místní vintidž guru neplete a je všechno původní, tak to bude krok kupředu.

zkusil bych využít Jeronimovy služby na to pouzdro. :)

Odesláno

No, pokud Jeronimo zvládne i "sluníčko" tak je to pro mě minimálně polobůh...

Odesláno

Ty moje předchozí 4.5 dělal pokud vím K&M a řekl bych, že velmi dobře. Ale uvažuju, komu to svěřit, tak se zeptám Jeronima, jestli si na to troufá. Tak aby tam bylo "sluníčko" a přitom tam zůstala ta leštěná fazetka a mezi tím hezká hrana.

A co ty Maldovy 4.5 to je původní brus nebo jsi to takhle už koupil?

Odesláno (upraveno)

Máš pravdu. Někde tu byly odkazy na návody, jak se brousí pouzdra u řady Mark - konkrétně Mark III. Nemůžu to taky už dlouho najít...

EDIT: to byla reakce na Vintagelovera.

II. EDIT: Michalval. Já už jsem to tak koupil. Je to kompletní renovace dělaná v Německu u Miquel Uhren. Dokonalá práce. Mají asi na to nějakou mašinu.

Upraveno uživatelem malda
Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 14:02, malda napsal:

No, pokud Jeronimo zvládne i "sluníčko" tak je to pro mě minimálně polobůh...

V 22. 1. 2016 v 14:18, michalval napsal:

Ty moje předchozí 4.5 dělal pokud vím K&M a řekl bych, že velmi dobře. Ale uvažuju, komu to svěřit, tak se zeptám Jeronima, jestli si na to troufá. Tak aby tam bylo "sluníčko" a přitom tam zůstala ta leštěná fazetka a mezi tím hezká hrana.

A co ty Maldovy 4.5 to je původní brus nebo jsi to takhle už koupil?

Především gratuluji k parádnímu kousku. Sám jsem na ně myslel. 

Fazetky, hrany, tahy, spony nejsou velký problém. Ovšem k mé smůle nejsem zatím polobůh a tedy sluníčko, čili paprskový brus který se rozbíhá nebo sbíhá bohužel zatím neumím. Pořád přemýšlím jak to udělat, jelikož tuhle parádičku používalo hodně značek. např. Seiko, Heuer, atd. Snad za rok, za dva. :) Do té doby mi bude muset padnout k nohám ještě mnoho obětí.

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 14:54, Jeronimo napsal:

Především gratuluji k parádnímu kousku. Sám jsem na ně myslel. 

Fazetky, hrany, tahy, spony nejsou velký problém. Ovšem k mé smůle nejsem zatím polobůh a tedy sluníčko, čili paprskový brus který se rozbíhá nebo sbíhá bohužel zatím neumím. Pořád přemýšlím jak to udělat, jelikož tuhle parádičku používalo hodně značek. např. Seiko, Heuer, atd. Snad za rok, za dva. :) Do té doby mi bude muset padnout k nohám ještě mnoho obětí.

Děkuju.

Ten stav není kdovíjak parádní, ale je zřejmě autentický - nikdo na nich nic nedělal, jen trochu "opotřebil provozem", takže v šikovných rukou a za pár peněz by mohly být hezké.

Strojek svěřím Tondovi a pouzdro tedy uvidím. Každopádně díky za odpověď.

Odesláno (upraveno)

Tak kdo konečně najde ten příspěvek s odkazem na dva způsoby výroby paprskového brusu (demonstrováno na Omega Mark III) v domácích podmínkách?? Bylo to celkem inspirativní...

EDIT: Kdo hledá, najde:

http://electric-watches.co.uk/makers/omega/omega-f300-tuning-fork/omega-f300-cone-case-graining/

http://uhrforum.de/omega-seamaster-f300hz-electronic-ref-nr-st-198-0025-vorher-nachher-t108882

... a byly to ladičky a ne Mark III

Upraveno uživatelem malda
Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 15:51, michalval napsal:

Děkuju.

Ten stav není kdovíjak parádní, ale je zřejmě autentický - nikdo na nich nic nedělal, jen trochu "opotřebil provozem", takže v šikovných rukou a za pár peněz by mohly být hezké.

Strojek svěřím Tondovi a pouzdro tedy uvidím. Každopádně díky za odpověď.

Tyhle hodinky jsem měl v ruce a možná bych je nechal tak jak jsou. Ono je vždy na pováženou, zda to má vůbec smysl a sebrat hodinkám to původní čaro. Případně by šlo udělat vše kromě paprskového brusu. Už jsem tady rozmlouval leštění dvou Tudorek. Né že bych si na ně netroufnul.. Pouzdra měla hodně masa, byly neleštěné, krásně přístupné plochy a žádné záludnosti. Jen na hodinkách bylo pár vlásečnic, nic víc. To mi připadalo, jak kdyby přišla kočka s pevnýma pětkama, že by chtěla udělat sedmičky. To je přece blbost. Jindy ovšem není jiná možnost. Tak se dá udělat z povislých pětek pevnější trojky, že jo. :) 

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 16:01, malda napsal:

Tak kdo konečně najde ten příspěvek s odkazem na dva způsoby výroby paprskového brusu (demonstrováno na Omega Mark III) v domácích podmínkách?? Bylo to celkem inspirativní...

EDIT: Kdo hledá, najde:

http://electric-watches.co.uk/makers/omega/omega-f300-tuning-fork/omega-f300-cone-case-graining/

http://uhrforum.de/omega-seamaster-f300hz-electronic-ref-nr-st-198-0025-vorher-nachher-t108882

... a byly to ladičky a ne Mark III

Ten výsledek na odkazu z Uhrfora vypadá skvěle.

Na tom odkazu na electric-watch píše pán, že to byl pokus, a že už to takhle nedělá - takže to musí být pěkná piplačka.

Odesláno
  V 22. 1. 2016 v 16:13, Jeronimo napsal:

Tyhle hodinky jsem měl v ruce a možná bych je nechal tak jak jsou. Ono je vždy na pováženou, zda to má vůbec smysl a sebrat hodinkám to původní čaro. Případně by šlo udělat vše kromě paprskového brusu. Už jsem tady rozmlouval leštění dvou Tudorek. Né že bych si na ně netroufnul.. Pouzdra měla hodně masa, byly neleštěné, krásně přístupné plochy a žádné záludnosti. Jen na hodinkách bylo pár vlásečnic, nic víc. To mi připadalo, jak kdyby přišla kočka s pevnýma pětkama, že by chtěla udělat sedmičky. To je přece blbost. Jindy ovšem není jiná možnost. Tak se dá udělat z povislých pětek pevnější trojky, že jo. :)

Souhlas. Zatím ten hrudník nechám, tak jak je. :D Osobně mám raději přirozenou nedokonalost než nepřirozenou dokonalost.

Prostě se momentálně kochám, tak je určitě nebudu chtít na pár měsíců dát z ruky, no a pak se uvidí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...