michalval Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Cifr z ebay bude snad origo starý tovární výroba a ručičky co tam teď jsou, jsou ze starých seiko.Jak psal už Radek: ten cifr je divný už jen tím, že spodní subdial má červeně označený i obvod - ne jen čísla minutového sčítače - to jsem ještě neviděl.Víš jistě, že tahle varianta existovala?
guzmic Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Zle jsem to celé napsal, nasazený cifr je AM a luneta taky. A já to akceptuji. Prodejce mi poradil kde koupit starý originální cifr který tam popřípadě nahodím. Ručičky jsou cajk, dostal jsem i fotodokumentaci. Takže to budou fajn volnočasový chrona o který se nebudu tolik bát, abych je nedoj..bal.
VojtaB Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Sehnat originální díly na 6138 není nic jednoduchého, kdyby bylo, mohl je tam dát rovnou prodejce a dostat za Ufa víc. 95% je toho aftermarket a často nepřiznaný... ale funkční strojek 6138 se vždycky hodí, co já bych za jeden dal
JaRooN Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 ...co já bych za jeden dal Sháněl jsem ho přes rok. Nakonec jsem jeden plně funkční sehnal na Aukro. Nebyl za hubičku, ale cena zase nebyla až tak šílená. Já si z něj vezmu jen centrální kolo chronografu a zbytek bude k mání. V obzoru tak cca 3-4 týdnů.
VojtaB Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Fakt? Tak to mám určitě zájem. Snad to časem půjde doplnit o to, co si z toho vezmeš nebo to někdo bude mít
JaRooN Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Fakt? Tak to mám určitě zájem. Snad to časem půjde doplnit o to, co si z toho vezmeš nebo to někdo bude mítProblém je, že centrální kolo chronografu je součástka, která je fakt nedostatková a moc už sehnat nejde. Proto jsem musel koupit celý strojek a obětovat ho. Hodí se spíš pro někoho, kdo potřebuje dárce orgánů, než na příští kompletaci.
Gulas Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Vojto, možná sleduješ, ale jen pro sicher. Stav si posuď sám. Tu a tu.
JaRooN Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Vojto, možná sleduješ, ale jen pro sicher. Stav si posuď sám. Tu a tu.Je to potřeba pozorně prohlédnout. V jednom z nich je strojek 6139 místo 6138 a to je sakra rozdíl. A ta 6138 je sázka do loterie. Většinou v nich chybí (nebo je zlomené) právě centrální kolo chronografu. Bez něj má ten strojek poloviční cenu. Samotné kolo, když se vůbec objeví se prodává za raketu - kolem 100 USD a více.
Gulas Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Za tu 6139 teda omlouvám. Nijak blíž jsem to nestudoval...
VojtaB Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 I tak děkuju. Když byste něco náhodou časem našli a třeba hodili sem (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/99690-k-strojek-6138-set-ruček/#entry1811170) nebo sz, bylo by to super. Hledám taky, ale kdyby mi něco uniklo
JaRooN Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Já se přiznám, že už jsem zlomil hůl nad Aukrem, ale právě tam jsem sehnal ten svůj. Upozornil mě na tu aukci jeden zdejší člen (Tondo děkuji ). Koupil jsem celé hodinky, které byly snad po zásahu motorovou pilou, ale strojek byl v pořádku. Zkus prostě číhat na heslo Seiko všude, kde to jde. Jednou (kde jsou ty časy) jsem koupil chrona od Seiko za hubičku i na mimibazaru
Jeronimo Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Dik za super piatok Ked uz je rec o papierovom modeli, tak velmi sikovny klucina z ciechBomba, tu jsme měli ještě v loni na firmě, jen nosič byl T815 ne T148.
MaraThon Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Dva roky jsem je sháněl, vždy když jsem na ně narazil, byly už fuč. Dnes se to podařilo a ja jsem spokojenej jak želva. Děkuji Karlovi (VintageLover) za podporu a konzultaci. Jsou boží!
VintageLover Odesláno 26. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Rádo se stalo, krasne se nám to tady během posledních par dni rozrůstá o same zajímavé kousky. Diky za to, Marku.
M3maniac Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Pěkné, koukám že jsi taky nakupoval na bazošu :-)
M3maniac Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Já dnes na dlouhou dobu poslední přírustek......
MaraThon Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 myslím, že si teď dám taky chvíli pokoj.. :-)
Lamiczka Odesláno 26. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2016 Jak funguje ta vnitřní a vnější luneta?
Rodkopf Odesláno 27. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2016 myslím, že si teď dám taky chvíli pokoj.. :-) WOW! Gratulace, ty jsem na aukcích pěkně dlouho nepotkal. Jak jsi k nim přišel?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se