Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 17,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tá fotka slečny s tými kartami je luxusná. A reklama na "komfortnú" 100vku ma dostala :D Pekné fotky. Díky za ne. Fajn relax. Bo ma raz šlak trafí pri opravách fordov, črepov všetkých črepov..

Odesláno

Tak hodinky s logárem jsou doma. Po servisu a drobných kosmetických úpravách. Na odpovídajícím řemenu se ještě pracuje. Myslím, že začnu studovat předchůdce kalkulačky. Kdysi dávno jsem s tím uměl násobit.  :)

Odesláno

Tak hodinky s logárem jsou doma. Po servisu a drobných kosmetických úpravách. Na odpovídajícím řemenu se ještě pracuje. Myslím, že začnu studovat předchůdce kalkulačky. Kdysi dávno jsem s tím uměl násobit.  :)

Parádní to máš. Neviděl jsem je náhodou teď v Liberci?

Odesláno

Kolegové chrono fandové, nemáte nějaký tip, kde sehnat návod na použití té lunety? Zatím jsem se naučil převádět galony na litry, ale nechce odvozovat všechny ty jednotky. Mám návod na Breitlingy, ale tam je to trochu jinak. Díky.

Odesláno (upraveno)

Tak mi to ráno nedalo a začal jsem studovat návod k logaritmickému pravítku, počítat na něm příklady a aplikovat na hodinky. A přišel jsem na to. Je to jednoduché milý Watsone. Pomocí těchto dvou stupnic se dá snadno násobit a dělit (stupnice C a D na logáru, tj. ty základní). No a převod jednotek není nic jiného, než násobení příslušným koeficientem a ten je u vybraných jednotek na lunetě vyznačený. Nemohl bych mít něco na ruce a nevědět, jak to funguje. :-)

Vždycky si vzpomenu na Apolo 13, jak tam během pár minut přepočítali logárem dráhu letu při návratu.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

Parádní to máš. Neviděl jsem je náhodou teď v Liberci?

Jestli jsi byl na čumendě na náměstí, tak jsou to ony. :-)

Odesláno

Jestli jsi byl na čumendě na náměstí, tak jsou to ony. :-)

Občas se stavím za Tondou na kus řeči a koukám, co má zrovna pod rukama :-)

Odesláno

Tak mi to ráno nedalo a začal jsem studovat návod k logaritmickému pravítku, počítat na něm příklady a aplikovat na hodinky. A přišel jsem na to. Je to jednoduché milý Watsone. Pomocí těchto dvou stupnic se dá snadno násobit a dělit (stupnice C a D na logáru, tj. ty základní). No a převod jednotek není nic jiného, než násobení příslušným koeficientem a ten je u vybraných jednotek na lunetě vyznačený. Nemohl bych mít něco na ruce a nevědět, jak to funguje. :-)

Vždycky si vzpomenu na Apolo 13, jak tam během pár minut přepočítali logárem dráhu letu při návratu.

Kdyby jsi to chtěl přece jen zkontrolovat v origo návodu tak je tady jedn k mání

https://www.ebay.com/itm/Vintage-1970s-Genuine-Heuer-Calculator-leaflet-instruction-manual/112980858366?hash=item1a4e2f15fe:g:yckAAOSwn35axjCf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...