Přejít na obsah

Limitka Chronomag fora

Doporučené příspěvky

Výborně, že to p. Damaska potěšilo, to je základ,

, ale nedostatečný informace, tak zas zvedni telefon:

Jaké strojky z produkce eta či selita se vejdou i s pouzdrem do té ceny 1500 E ? Jakékoli ?  jakékoli bez chronografu ?

Jaká pouzdra z produkce Damasko se vejdou i se strojkem do té ceny ? Jakékoli?, jakékoli bez lunety ? 

Konkrétně jde toho času o to, jestli můžeme počítat se strojem eta 2893-2 do pouzdra DA 46 ( modifikovaného pro tento strojek pochopitelně) za tu cenu 1500 E.

Jestli ne, tak ať p. Damasko nabídne, co ano.

Pakliže ano, pak můžeme odhlasovat cenu, a potom to můžeme spustit !!

Aldo - prosím bez vtipů - je to zabudování křemíkového vlásku finančně snesitelné do udané ceny ? Považuju to totiž za bezvadný nápad.

Teď je řada na Chronomagu - ne na mě.

Chci jednotlivé a ucelené body s otázkami, na kterých se seriózně shodnete. Ty přeložím a pošlu do Damaska. Dotazy, které jsi teď položil jsou zajisté důležité, ale celé jednání musí mít koncepci a úroveň. Nejednáme s autobazarem.  

Hezký víkend.  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nejednáme s autobazarem.  

To je asi to nejzásadnější. Myslim, že tim Damaskem se to dost posunulo od pouťovejch vychytávek, stromečků na zrcátku a podobnejch "komplikací" :) Jako 1500 éček je na mě trochu moc, abych řekl na stopro, že do to jdu s váma, ale určitě to budu tuze rád sledovat. Jen by mě zajímalo, jestli do toho můžu v rámci možností aspoň trošku kecat, i když v tom nemám prachy. :D

Odkaz ke komentáři

Puvodni navrh GMT limitky:
42 mm
kož.řemen + NATO strap
Automat
GMT[/font][/color]
WR 100m
Výrobce Damasko

Zájemci:
1.Frantik
2.sect
3.DaLo
4. Gougy
5.bandi
6.Ivan_989
7.Kristian.nov
8.marecenator
9.Honza.manta
10.seh1
11.LovecK 

12.cigi
13.Moty123
14.shag
15.MarcelG
16.Peta-Biker
17.kubson
18.zekon7302
19.Alda
20.Lion
21.baza
22.jiribartl
23.Tittus
24.Mirek24
25. brett
26. patprom
27. OpenMind

28. organic

Odkaz ke komentáři

Zrovna nemám žádný hodinky, tak se připíšu a uvidíme, třeba do léta budou.

edit: nebo už je zavřeno? 27 a dost?

Předpokládám, že je to cigiho vtip a také lákadlo. Ale funguje... Takže mě prosím připište. Kdyby to členovi baza nevadilo, moc rád bych měl č. 21. Cyrile díky za dobré zprávy!

Odkaz ke komentáři

Teď je řada na Chronomagu - ne na mě.

Chci jednotlivé a ucelené body s otázkami, na kterých se seriózně shodnete. Ty přeložím a pošlu do Damaska. Dotazy, které jsi teď položil jsou zajisté důležité, ale celé jednání musí mít koncepci a úroveň. Nejednáme s autobazarem.  

Hezký víkend.  :cheers:

Dobře, jak chceš prosím formulovat otázku ??

Jestli se máme začít na něčem dohadovat, musíme nejprve vědět, na čem se můžeme reálně dohodnout. Pro další postup je nezbytné vědět, jakých konkrétně strojků a pouzder se nabídka p. Damaska týká. Můžeme samozřejmě něco předpokládat, ale jestli se například týká i gmt ety, není jasné, nebo je ?? 

Představuji si, že až se od p. Damaska dovíme, co můžeme, tak si odhlasujeme, jaký strojek (  funkci ) chceme v jakém pouzdře. Pak má cenu přistoupit ke konkrétnímu navrhování, úpravám, vychytávkám atd..... Práce v tolika variantách je totiž strašně namáhavá a náročná.

Aldo, budete s Kubsonem nezbytní pro konzultace technických vychytávek, cítím, že se tu rodí 2 základní filozofie ( obě spolu dohromady asi nezaplatíme) :

1.Přidaná funkce (komplikace) navíc ve standartním provedení ety ( selity) s grafickými vychytávkami - třeba aktuální gmt, nebo big date - co eta a selita nabízí a Damasko bude umět

2 Základní funkce s bohatým vnitřním životem (hodinářské technické vychytávky) a grafickými vychytávkami - tady jsme ovšem zcela v rukou fandovství p. Damaska a jeho rodiny, co nám nabídnou.

Jestli tedy cyrill nepovažuje za důstojné zeptat se p. Damaska na mé otázky, tak se mi zdá smysluplné diskutovat právě tohle.

:D :D Když už to chosef proflák - motivační ftípek, nic tolik nemotivuje jako hrozba, že ti něco uteče :D :D samozřejmě čím nás bude víc, tím líp 

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Upřímně si myslim, ze asi neni potreba v tento okamžik striktně rikal tkolik bude finalka, ale v okamžiku "objednávky" u Damaska bychom to uz vedet meli, ale na druhou stranu kdyz nas bude 50 bude to mit vliv na výslednou cenu?

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

Tak jsem tu zhltal všech 12 stran a jelikož už delší dobu chci pořídit svým Certinám automatické sestřičky, chtěl bych se přidat na seznam:

42 mm
kož.řemen + NATO strap
Automat
GMT[/font][/color]
WR 100m
Výrobce Damasko

Zájemci:
1.Frantik
2.sect
3.DaLo
4. Gougy
5.bandi
6.Ivan_989
7.Kristian.nov
8.marecenator
9.Honza.manta
10.seh1
11.LovecK 

12.cigi
13.Moty123
14.shag
15.MarcelG
16.Peta-Biker
17.kubson
18.zekon7302
19.Alda
20.Lion
21.baza
22.jiribartl
23.Tittus
24.Mirek24
25. brett
26. patprom
27. OpenMind

28. organic

29. Karm

Odkaz ke komentáři

Taky se tedy přidám, obvykle jsem jednička, tentokrát bych rád dostal poslední číslo

42 mm
kož.řemen + NATO strap
Automat
GMT[/font][/color]
WR 100m
Výrobce Damasko

Zájemci:
1.Frantik
2.sect
3.DaLo
4. Gougy
5.bandi
6.Ivan_989
7.Kristian.nov
8.marecenator
9.Honza.manta
10.seh1
11.LovecK 

12.cigi
13.Moty123
14.shag
15.MarcelG
16.Peta-Biker
17.kubson
18.zekon7302
19.Alda
20.Lion
21.baza
22.jiribartl
23.Tittus
24.Mirek24
25. brett
26. patprom
27. OpenMind

28. organic

29. Karm

xx. financ (uzavírá sestavu)

Odkaz ke komentáři

42 mm
kož.řemen + NATO strap
Automat
GMT[/font][/color]
WR 100m
Výrobce Damasko

CENA: do 1500 e

Zájemci:
1.Frantik
2.sect
3.DaLo
4. Gougy
5.bandi
6.Ivan_989
7.Kristian.nov
8.marecenator
9.Honza.manta
10.seh1
11.LovecK 

12.cigi
13.Moty123
14.shag
15.MarcelG
16.Peta-Biker
17.kubson
18.zekon7302
19.Alda
20.Lion
21.baza
22.jiribartl
23.Tittus
24.Mirek24
25. brett
26. patprom
27. OpenMind

28. organic

29. Karm

30. Chosef76

xx. financ (uzavírá sestavu)

Odkaz ke komentáři

Jestli tedy cyrill nepovažuje za důstojné zeptat se p. Damaska na mé otázky,

zkusme pro začátek do Damaska nevolat 2x denně? to si nemůžeme dovolit, ještě s nimi chceme někdy obchodovat :)

Eta strojky v takovém množství nejsou problém a zas tak zásadní cenový rozdíl v nákupu těch základních uvažovaných není, aby to projekt posunulo do nereálna (chrono je samozřejmě mimo debatu), stejně tak pouzdra nejsou problém. Soustřeďme se na to co bychom chtěli a uvidíme jestli se vlezem, kdyžtak budeme ořezávat?

Odkaz ke komentáři

Kubson - vůbec nejde o cenu strojků, tam jsou rozdíly asi vskutku zanedbatelné, nevím přesně, když, tak jde o jejich dostupnost v čase.

Jde hlavně o pouzdra, která se musí pro každý strojek modifikovat, to znamená většinou udělat nová, a to zejména kvůli výšce korunky. Nevím to pochopitelně přesně, něco lze řešit vložkováním, něco jiným dýnkem, ale to je ten náklad, dostupnost u Damasko, kteří si je vyrábí předpokládám sami, není asi potíž. Totéž může platit pro uchycení ciferníků, vždyť víš.

Velmi by nám tedy pomohlo dostat tuto základní info, se kterými variantami pak můžeme pracovat bez rizika, že vybranou variantu p. Damasko obratem bude muset smáznout, kvůli okolnosti, pro kterou to může udělat už nyní.

Ale souhlasím, je to pouze potencionální brzda, nikoli překážka, to je jasné. Pojďme se tedy zgruntu pobavit o mých dvou návrzích, nač se ve spolupráci s p. Damasko zaměřit.

1. funkce limitky - potažmo jaké chceme - každý si najde, co eta a selita vyrábí a vybere si funkci, kterou chce, chybí mu, sní o ní ......

nebo

2. technologie limitky - potažmo, jaké vůbec Damasko nabízí - Alda nebo Kubson ať to tady popíší, co je za frajeřinky ( křemík, atd atd......)

Podle mne to má právě u Damasko takto smysl. Teď jde o to, co je nám bližší.

Výsledek sečeteme, zvážíme, posoudíme, odhlasujeme - pak předložíme p. Damasko a ten to ........

Odkaz ke komentáři

Já začnu za sebe:

- gmt mě moc neláká, protože existujou glycine airman

- když komplikace, tak bych z těch seriových ocenil big date - blbě vidím, případně ručičkový datum - líbí se mi, hezký hodinky jde udělat i ze selity, co má datum na 3 a malou vteřinovku na 9.

- co se týká pouzdra, dávám přednost pouzdrům bez otáčecí lunety

- nejraději bych ovšem klasiku - manuál, hodiny, minuty (možná) vteřiny s vychytávkami od Damaska a údernou grafikou, regulátor vítán

takže za 2.

Ještě mám jeden důležitý dotaz - jsou lunety od Damasko otáčecí na jednu nebo na dvě strany, jsou aretovatelné ?? To je důležité pro funkci.

Odkaz ke komentáři

Já začnu za sebe:

- gmt mě moc neláká, protože existujou glycine airman

- když komplikace, tak bych z těch seriových ocenil big date - blbě vidím, případně ručičkový datum - líbí se mi, hezký hodinky jde udělat i ze selity, co má datum na 3 a malou vteřinovku na 9.

- co se týká pouzdra, dávám přednost pouzdrům bez otáčecí lunety

- nejraději bych ovšem klasiku - manuál, hodiny, minuty (možná) vteřiny s vychytávkami od Damaska a údernou grafikou, regulátor vítán

takže za 2.

Ještě mám jeden důležitý dotaz - jsou lunety od Damasko otáčecí na jednu nebo na dvě strany, jsou aretovatelné ?? To je důležité pro funkci.

Lunety jsou asi i za dost různou cenu - ty lepší jsou perfektní. :smile_anim:  Alda by mohl odmoderovat technické finesy, jsem přesvědčený, že je ten pravý.

Odkaz ke komentáři

Tak za mně:

GMT - v nejhorším aspoň gmt luneta

Luneta určitě

datum a případně den (nešlo by český potisk?)

vodotěsnost min. 100 m

grafika na cifru se mi líbí ta mapa, ale pokud bude vymyšleno něco lepšího, nebráním se.

Vnitřek mi je v celku jedno.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...