madbiker Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Zdravím, jsem nový uživatel hodinek Fortis, konkrétně B 42 chronograf a dosud mám zkušenost jen s japoncem Citizen Promaster ECO Drive, kde je díky RadiControled čas na vteřinu přesný.Fortisky mi udělají cca +2sec za den, je to v pořádku?Díky
kuncák7 Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 V 30. 9. 2013 v 5:14, madbiker napsal: Zdravím, jsem nový uživatel hodinek Fortis, konkrétně B 42 chronograf a dosud mám zkušenost jen s japoncem Citizen Promaster ECO Drive, kde je díky RadiControled čas na vteřinu přesný.Fortisky mi udělají cca +2sec za den, je to v pořádku?DíkyAhoj, sice nemám přímo zn. Fortis, ale vlastním jiné mechaniky a automaty. Na tvůj dotaz ti musím sdělit - dělají 2 vteřiny denně? Gratuluju, odchylka mých mechanik činí cca 10-15s denně a považuji to za super výsledek.
kuncák7 Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Něco k tomu máš např. jinak zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/62278-fortis-seřízení-po-koupi/a když se na foru trochu pohrabeš, najdeš článků ohledně přesnosti víc.
Horhe Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Víš jaký je rozdíl mezi mechanickým a rádiem řízeným strojkem?
cretino Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 2 sek.ndy za den su skvely vysledok, mozes si gratulovat a uzivat v pokoji
Mechac Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 mam to na svych Marinemasterech podobne, je to myslim si vyborna odchylka. Pri spravnem odkladani se mi povedlo to dostat i na nulu.
laurin Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 2 sekundy za 24 hodin je super vysledok.
misoo Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 u mna 14h na ruke a 10h na 9-ke robia 0-2s denne do plusu, takze mas to madbiker uplne v norme
georgejv Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Odesláno 30. září 2013 Svoje Marinemastery vytezuji i odkladam cca stejne, jak popisuje Misoo a delaji cca 10-15s do plusu denne. Zprvu jsem to 'resil', ale po precteni spousty prispevku zde na foru jsem dosel k zaveru, ze je to v norme. Serizuji jednou za 14 dni a navic chodim vsude vcas
StanoBare Odesláno 26. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2013 Len zo zvedavosti som si po dlhšom čase odmerával odchýlku počas 44 dní pri pravidelnom nosení Fortisiek (ETA 2836-2) a priemerný výsledok = 3.9s/deň.
shotik Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 ja mam po cca 20ti dnech presnost zhruba +1,5s, hodinky nové , rád bych kdyby to tak zůstalo
šíma Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2013 Předpokládám, že značka Fortis používá stejné strojky se základní továrním nastavením v rozsahu minus 10 až plus 20 s denně jako většina ostatních značek, takže přesnost konkrétního strojku se rodí u výrobce strojku a nemá se značkou nic společného. Pokud někomu dělají Fortisky jen +2 s denně, tak měl zkrátka štěstí. Opravdu hodně ale dělá způsob nošení a odkládání. Testoval jsem několikery hodinky s automatem ETA 28.. a výsledek je asi takový, že při plně nataženém péru zhruba během prvních 36 hodin (1,5 dne) mají hodinky odchylku v podstatě lineární. To znamená, že pokud má strojek obvyklou odchylku např. +12 s denně, předejde se za dvě hodiny o 1 s a po 36 hodinách je tedy absolutní odchylka +18 s. Pak se zrychlení zastaví a hodinky se naopak začnou zpomalovat a to takovým způsobem, že se může stát, že během zbývajících cca pěti hodin do zastavení onen "náskok" zase beze zbytku zlikvidují, nebo se dostanou dokonce do mínusu. Při běžném režimu nošení (12/12) je pérko dostatečně natažené a strojek je co do odchylky ve své lineární fázi, ale např. více odkládání může přesnost hodně ovlivnit.
bigsaly Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2013 Já osobně mám Valjoux 7750 a odchylka je cca 2s /24h bez odkládání, tj. po týdnu jsem cca +15s.
libor2002 Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2013 V 6. 12. 2013 v 11:30, šíma napsal: Předpokládám, že značka Fortis používá stejné strojky se základní továrním nastavením v rozsahu minus 10 až plus 20 s denně jako většina ostatních značek, takže přesnost konkrétního strojku se rodí u výrobce strojku a nemá se značkou nic společného. Pokud někomu dělají Fortisky jen +2 s denně, tak měl zkrátka štěstí. Opravdu hodně ale dělá způsob nošení a odkládání. Testoval jsem několikery hodinky s automatem ETA 28.. a výsledek je asi takový, že při plně nataženém péru zhruba během prvních 36 hodin (1,5 dne) mají hodinky odchylku v podstatě lineární. To znamená, že pokud má strojek obvyklou odchylku např. +12 s denně, předejde se za dvě hodiny o 1 s a po 36 hodinách je tedy absolutní odchylka +18 s. Pak se zrychlení zastaví a hodinky se naopak začnou zpomalovat a to takovým způsobem, že se může stát, že během zbývajících cca pěti hodin do zastavení onen "náskok" zase beze zbytku zlikvidují, nebo se dostanou dokonce do mínusu. Při běžném režimu nošení (12/12) je pérko dostatečně natažené a strojek je co do odchylky ve své lineární fázi, ale např. více odkládání může přesnost hodně ovlivnit. perfektne napsane. K podobnemu zaveru jsem taky dosel.
Petr4271 Odesláno 8. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2013 B-42 nosím je tak krátce, že 24 hod ani neutáhnou
docdan Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Stary chrona s Lemanií, když jsem je koupil a byly po servisu, tak na ruce dělaly asi 1 sec, na watchwinderu jak kdy, ale asi po měsíci se na něm i zastaví. Docela mne ta přesnost překvapila.
bmwm3 Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Odesláno 3. března 2014 1. Spacematic 2012 LE + 6s2. Spacematic 2012 LE + 10s3. Spacematic 2012 LE + 3s4. Marinemaster + 10s Je to o stesti
Tittus Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Hm, tak jsem byl v NESTu kvůli novému kaučuku na B-42 Automatic GMT. Postěžoval jsem si, že se denně zpožďují tak o 5 vteřin, hrábli do nich a teď mají po pěti dnech cca +1 vteřinu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se