Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

LONGINES: Ne, zkušebně jsem je vydrbal a je to vyžraný. Porovnal jsem to s fotkama, když byla luneta nová, a jakýsi zárodky na ní byly už tehdy, ale zřejmě se to zhoršilo po zkušebním ponoru do slané vody, když jsem zkoušel, jestli mi taky zrezne závit korunky (ten mimochodem přežil jednu noc bez úhony). Po vyndání z té slané vody a opláchnutí jsem si všiml, že v těch místech byl jakejsi bílej sajrajt. Myslel jsem, že je to sůl ze slané vody, která zůstala pod vložkou, odrbal jsem ho a objevily se dírky. Takže bacha, hliníková vložka lunety je taky v ohrožení.

Mimochodem na Lubově druhé fotce mezi 7. a 8. minutou bych to viděl taky na zárodky téhle koroze. No nic, až vložka dokoroduje a vypadne, vrátím se k mosazné s tím kolotočářským designem.

Odesláno

Amphibia Yugoslavia Day One

První nesmělý kontakt s Jadranem - zatím na sucho

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

První ponor do slané vody. S napětím jsem očekával, jestli od korunky půjdou bublinky, ale bylo to OK.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Romantika při západu slunce

Na pospas živlům

Korozi jsem zatím nezaznamenal a luneta je taky v celku.

Konec hlášení.

Odesláno (upraveno)

Ten šťastný majitel těch modrých Neptunů má vykloubený zápěstí.

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno

Ten šťastný majitel těch modrých Neptunů má vykloubený zápěstí.

to snad nemůže být zápěstí, ale úplně jiná část těla. ale jaká, to nevim.

jak vidím tenhle polotovar, tak se mi v garáži topoří pilník a chvějí brusný papíry.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Ty vago, tak ty makra tý lunety, to je teda síla. Já sem nějak čím dál tím víc šťastnější za ty klasiky co mám, zejména za rudou hvězdu, na kterou jsem kvůli buzeraci okolí patřičně hrdý. Překrásnej modrej ciferník, mosazná korunka, mosazná luneta - co víc si přát? Zkrátka a dobře, vypadá to tak, že čím starší Amfibie, tím lepší.

Jojo, 5etter moc dobře věděl, proč si onehdá z Donbasu koupil ty CCCP Amfibie. Chytrej 5etter, chytrej je jak delfín!

Odesláno (upraveno)

P.S. 5etter, HH mosaz je ted kde?

Jestli myslíš námořní bronz C5191 (CuSn6), tak tu jsem v sobotu večer uložil na noční stolek a šel spát s amfibiemi na ruce. Ve 4:30, když mě probudil pes, že se jdeme ven vyčurat, jsem hravě odečetl čas. S amfibiemi na ruce jsem hrdě prošel celé město tam a zpět při nedělním korzu po promenádě.

Až když jsem šel po obědě tahat z mořského dna ježky, dvoukunové mince a ulitu, která mi posléze utekla, protože v ní bydlel krab poustevníček, vzal jsem si pro jistotu bronzovky, jelikož jsou papírově 3x vodotěsnější.

Upraveno uživatelem 5etter

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...