Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Že jsem tak smělý, co vám vlastně ta rudá hvězda udělala  :eek:  Pokaždý , když se tu zjeví, chováte se jak znásilněný ženský...

Návštěvník LONGINES
Odesláno

No dobře, chlapi, tohle je teď takový choulostivý téma, každý kolem toho chodí jak kolem horký kaše. Možná teď riskuju, že mě tu budete mít hodně neradi (třeba i kvůli nepochopení, nebo mým špatným vyjadřovacím schopnostem), ale pokusím se napsat, jak to vnímám já. Vím samozřejmě, že komunisti nadělali hodně chyb, ale taky přece udělali i dobrý věci, včetně té ( pro mě ) nejdůležitější. Víte, nejsem komunista, nemám rád žádnou politickou stranu, ani žádnou politiku obecně, protože ( a za tím si stojím) jsou jedni přesně jako ti druzí. Ať jsou zleva, nebo zprava. Všichni mají na rukou krev, spousty krve a utrpení. Bohužel. Ale do dneška si pamatuju vyprávění mýho dědy (po matce jsem poloviční Žid), který mi vyprávěl, co všechno viděl a zažil v koncentračním táboře. A to nebyl ještě zdaleka v tom nejhorším, díky mé babičce (židovsko-německého původu - jaká toť ironie), jejímu původu a jejích přímluv se dostal do mírnějšího zařízení... Nikdo si neumí

ani představit, co tam ti lidé museli dennodenně, dvacet čtyři hodin denně zažívat ( a zrovna tak i Češi). Hrůza a peklo jsou jenom slova. Jenom slova. A pamatuju si taky, jak vyprávěli v jaký ohromný radosti vítali nejen děda s babičkou rudou armádu. Před válkou to byli boháči, Hitler a jeho nohsledi jim všechno vzal, mohli si vzít jenom to, co probrali do rukou (žádná zavazadla!) a do hodiny museli opustit honosnou vilu, jejich dosavadní domov. Po válce se stali kovanými komunisty. Pro jistotu se ještě nechali pokřtít a změnit jména na česká jména - to všechno ze strachu, že by se historie mohla opakovat. Tím chci jen říct, že propadat momentální módní davové psychóze, není správné. Není to správné ani vůči naší historii a ani vůči naším předkům. A jistě mi dáte za pravdu, že historie by se neměla překrucovat a naše předky bychom měli mít v úctě. Takže, když to řeknu, nebýt rudé armády, moje rodina, ani já bych tady už dnes určitě nebyl. A divili byste se možná, i kolik z vás tady taky. Po Židech byli na plánu přece Slované.

My nejme Amerika ( bohužel i bohudík) a ten komunismus k nám prostě v historii našeho národa patří ( bohužel i bohudík).

Na druhou stranu, dnešní Němci už jsou úplně jiní Němci, stejně jako dnešní Rusové už jsou úplně jiní Rusové, nezapomínejme na to. Pracovně jezdím velmi často do Německa, ze začátku to pro mě bylo, přiznám se, docela těžké. A dnes se už dívám dopředu, snažím se, pokud to jde, udělat tam třeba i nějakej ten dobrej skutek, byť třeba aspoň malej. Ale celek se přece skládá z maličkostí. Děti přece nemohou za své rodiče a do jaké země s jakou minulostí se kdo narodil...

Tak takhle to vnímám já.

Pokud jsem si tu teď nadrobil, bude mě to mrzet, svůj názor ale nezměním.

Odesláno

Zapoměl jsi Lonži na to vůbec nejlepší na komunismu: byli jsme mladí a spali jsme s náctkama! :D

Pro mne je rudá pěticípá hvězda z podobně osobních důvodů na stejný úrovni jako svastika. Symbol nesvobody, totality, vnucování názorů, absence plurality. A lidem to nestačilo jednou, dvakrát, už zase se k tomu plíživě blížíme.

Z mé strany konec vážného okénka.

Odesláno

Mně je celkem fuk, jak se chovaly národy před před 50 lety. Dnes je všechno jinak, pracuju s Němci, Rusy a dalšími 10 národnostmi v jednom kanclu. Nicméně to, jak se chová Rusko teď, pro mě bylo k zamyšlení, než jsem ty Amfibky objednal. Ale tak když s Čínou a Ruskem v klidu obchoduje i Západ...

Nicméně rudá hvězda s tím znakem mi přijde jako příliš bordel na cifru tak jako tak :-)

Návštěvník LONGINES
Odesláno

No, za to dneska tý svobody teda je, ani nevím, kde mám začít a u čeho mám skončit :)

A jak se chovají například takové USA?

Vidíte, nemá to význam. Politika vůbec jako taková prostě nemá význam. Bohužel si zbytek světa myslí, a jsou o tom i přesvědčení, že bez ní to nejde. A nejvíc mě baví skalní přívrženci té či oné, kteří ani nevědí, o čem plácají.

S bordelem na cifru souhlasím, na obhajobu mohu snad jen říct, že v reálným pohledu je skutečně maličkatá, naštěstí to není už jako dřív, kdy byla často přes celej ciferník a byla snad důležitější než ten ciferník s ručičkama dohromady :)

Odesláno

Lonži, moc jsi se nechal unést a předjímal. Já nechci na sobě (nikde) nosit žádné cizí státní/politické/armádní symboly, kromě českých. Tím to uzavírám, jinak to nebude mít konce.

Odesláno

Travex je strašnej nacionalista :) Ja se snad poohlídnu po historickým dresu Rudý hvězdy Brno :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...