Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte. Vie mi niekto poradiť??? Moje Neptuny sa zastavujú. Všimol som si to, no keď som ich nastavil vždy idú normálne a držia správny čas... ale vždy o 12 hodine keď má preskočiť dátum, tak sa niekde v polohe 58-60 min zastavia.... viete mi poradiť? Myslíte že je to strojčekom alebo nejako treba uvoľniť dátumovku alebo... ? Stretol sa tu s tým niekto? Aj keď ich nastavujem a idem 2x cez 12 hodinu, teda vtedy keď má preskočiť dátum, tak je tam cítiť odpor.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tvoje pujdou do soli...

...a máš to, skautíku :D

a wardovo plesnifky do jadranu bereš?

čeče přecedo, to mě mrzí, žes je nechal někde se zatoulat. ale 150 taky nejsou pro každýho, no.

hoši, oranžová vlna. je to dobrý.

tyjo, ty pitomý hodinky mají díky množství bezelek a řemenů a nato hadrů asi milion kombinací jak si je udělat. to mě uplně vzrušuje.

Odesláno (upraveno)

Jasný, Ward + Amfi.

Teď do toho ty neptuny... Začíná se nám to sypat jak domeček z karet.

Jinak lube, pěkná hromádka. To už by skoro bylo na jedny pořádný hodinky :)

Upraveno uživatelem 5etter
Odesláno

Čím si namaľoval číslice, resp ako to urobiť aby to bolo "naveky" :-)

Jé sorry, zapomněl jsem napsat, že foto není moje. No vypadá to, že to kutil vzal zvýrazňovačem na papír :-D Dají se koupit i nalepovací číslice, tak by si s tím člověk mohl i vyhrát trochu víc..

https://www.ebay.com/itm/Black-Watch-Dial-Hour-Green-LUME-Markers-Numbers-Numerals-Small-Parts-Dots-repla-/113237250294

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Venceremos1: a ve kterým moři trávíš dovolenou Ty? :)

Lidi, fakt, jakože ale fakt mě to mrzí ty Amfibie! Čumím tu teď na ně a říkám si, jaká je to škoda, jaký by to bejvaly byly hodinky jak víno... ale bohužel :( Velká škoda! Velká škoda!!

Odesláno (upraveno)

longiho pripad bych bral jako vyjimku a v ramci zachovani dusevniho zdravi tohoto vlakna se to spis radeji snazil taknejak zamest pod koberec.. taky, jedna vlastovka jaro nedela.

noa co se tyka neptunu - to bych resil normalne jako dycky. hrana stolu.

Upraveno uživatelem lub
Návštěvník LONGINES
Odesláno

Pche, výjimka, až přijedu domů, můžu nafotit i Neptuny, jestli chcete.

Ale jinak souhlas, tohle je skvělý místo, já si snad zas objednám nějaký další Amfibie. Život bez Amfibií a bez vás tady - to už by prostě nebylo nikdy ono. 

P.S. vsadím se, že když si objednám ty podle mě nejhnusnější, tak že ty se zastavovat nebudou, rezerva nátahu bude přes 50 h., půjdou na vteřinu přesně a po nějaký rzi nebude nikdy ani stopa - vsadím se, to sou u mě takový ty zákony schválnosti, to vždycky funguje. A jakmile si člověk koupí hodinky, co se mu fakt kurňa líbí, dá si je na ruku a zálibně si řekne " no vy ste ale dokonalý hodinky, s váma mě ten život bude bavit", tak okamžitě už se začnou srát. U mě to zatím tak fungovalo spolehlivě u všech hodinek všemožnejch značek.

Odesláno

Longi, ak sa tam chystáš na dovolenku aj budúci rok, tak daj Amfíbie niekde pietne pod kameň do mora, dobre si to zapíš a o rok ich vylovíš a budeme spolu tuto v amfivlakne plní očakávania čo vylovíš :) Ideálne by bolo dať tie hrdzavé a plus dáke plne funkčné. Kto je za? 

Návštěvník LONGINES
Odesláno

To nepůjde kluci, z jednoho prostýho důvodu - koroze dokonale sežrala závit i korunku a Amfi tak definitivně přišla o jakoukoli vodotěsnost. I cibule po dědovi jsou momentálně víc potápky. Korunka teď drží na čestný slovo na první půl závit, nebo ji tam spíš tak zadrolím, vtlačím, a po asi dvou hodinách, co se zastaví, je znovu nařídím a tak furt dokola. Při koupání je ( potupně! ) sundávám, než vlezu do moře - jaká to potupa! Někdy si říkám, že s nima prostě jebnu někde na ulici do koše a hotovo. Ale já nevím, je to divný, k hodinkám se chovám jako k dámě, nepřišlo by mi to gentlemanské a... stejně je mi jich tak nějak  strašně líto...

A i kdyby - v zimě tu sou takový vlny a bouře, že si to jen málokdo umí představit. Pláž, na který se v létě opaluje spousta lidí, je v zimě prakticky pryč, pod vodou. Můj oblíbenej přístav a jeho vlnolom je roztřískanej na cimr campr, rok co rok se musí kde co dělat nanovo. Kdybych to byl neviděl na vlastní oči - nevěřil bych, v co se to moře změní přes zimu. V létě je to klidný, jak jezírko, sem tam vlnka, ale v zimě vlny jak panelák. Tehdá sem hned konečně pochopil, proč se tomu vlastně říká Černý moře.

Odesláno (upraveno)

Mne to stejne prijde divny, vzdyt je to nerez... sice nevim, z ceho je ten zavit na korunku, ale jak jsem psal, koupal jsem se v Chorvatsku se 710 s potapecem i se staryma 670, nebo co to je (rucni natahovani, 18 reminek) a nikdy zadny problem, jen pred vstupem do vody vzdy paranoidne kontroluju korunku, zda je dotazena:-) Umyl jsem je vodou a mejdlem vzdy az po prijezdu do Prahy vcetne reminku (ktery jsem ani nesundaval:-)) a cajk. Jedine, co mi vadi, ze kdyz chodim do prace, ze se mi potapic nestaci natahnout, takze radeji nosim ty stare a kazde rano povolim korunku a natahnu rucne, navic nastesti nemaji datum.

Jestli to nebylo nejak zapricineny tema foliema? :-D

Urcite by stalo za to poslat fotky do Meranomu k vyjadreni... Jinak budu muset vlezt do skrine a zkontrolovat, zda me tam nekoroduje vlci limitka :-D

A neni mozne, ze se rozpadla jen ta korunka a zavit je v poradku jen spinavy? Na fotkach byl rez na korunce v tom gravirovani, tak treba je vadna jen ta serie korunek... Pak by se jen vycistil zavit, nalepily folie a hodinky jako nove?

Upraveno uživatelem kudrnac
Návštěvník LONGINES
Odesláno (upraveno)

Nene, je to zrezlý celý, bohužel. A korunka dotažená vždy.

Je pravda, že koroze se začala projevovat až tak po 12ti dnech... je to prostě celý takový divný a nešťastný.

Nejsem expert, ale někde sem četl, že aby nerez byla opravdu nerez, která odolává korozi, musí být bez niklu. Asi někde tady bude zakopaný jádro pudla, tak ňák se mi zdá...

Upraveno uživatelem LONGINES
Odesláno

Já bych teda na Londžiho místě s těma litaniema byl opatrnej, aby ho náhodou při koupání nepotrkala nějaká ponorka a nezahrabala ho na břehu coby svačinku pro kraby... Jenom u ohlodaných kostí by se pak našel rudý odznáček s nápisem "Meranom"...

Jinak u nás dnes v předpovědi žádná voda nebyla, tak jsem si to lajsnul na kůži.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...