travex Odesláno 4. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2016 Jo a tu hozenou rukavici zvedám. 1
5etter Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Odesláno 4. října 2016 Hmmm... (znalecky pokyvuje hlavou, pozn. red.) Originál se svými kvalitami téměř vyrovná kopii, která ho předcházela. PS: Rybička se ti leskne jak našemu psovi kulky. Že je to nějaká novodobá produkce?
travex Odesláno 5. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2016 Je nová, tu původní jsem ztratil před 27 lety.
morbo Odesláno 5. října 2016 Nahlásit Odesláno 5. října 2016 @ travex: Pekna fotka... Se radsi ani neptam co planujes...
morbo Odesláno 6. října 2016 Nahlásit Odesláno 6. října 2016 Jo, tak to jo, ja se lek ze chystas jizni ofenzivu Berlina nebo tak neco. Tohle je cajk
travex Odesláno 6. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2016 (upraveno) Jo, k hrušni Šmigula, poutnímu místu amfibistů Edit: 5etter si tam zakopal tu novou lunetu Upraveno 6. října 2016 uživatelem travex
Daemonultimate Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Asi nějaký vnitřní propojení nebo co, ale jak vidim fotku jakejchkoliv Amf, tak se mi líběj...a takový aranžmá jim dodává ten správnej sos.
number.beast Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Prošel jsem cele toto vlákno, musím říct, že se mi Amphibie moc líbí, mají neskutečné charisma a dost o nich uvažuju jako o druhých hodinkách k mým Orient Ray. Jak jsou na tom z vaší zkušeností s přesností? Nedělám si žádne iluze jen mě udivuje, že jsem četl že nekomu dělají u dvou kusů asi +3s /den a jinému zas skoro 40 s mohou mít opravdu takový rozptyl? a co to plastové sklíčko třeba v porovnání s minerálem?
odjinud Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Moje zkušeno je, že se sklíčko škrábne den po vyleštění... Přesnost je opravdu rozmantitá.
Hardslimer Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Tak s tou presnosti bych to videl spise na zpusob zachazeni s hodinkama.Kancelarske krysy dosahuji vybornych vysledku a arbeiteri zase trochu horsich.Ale vsechno jde vyladit k zpusobu sachazeni. ;-)
simsa Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Taky jednu přidám.Nemám rybičku a horolezecké lano taky ne.Jinak k té přesnosti.Měl jsem Amfibie a ty se mi podařilo seřídit tak,že je to půl roku,co jsem je prodal kamarádovi a on je ještě neseřizoval.Každému tvrdí,že má atomové hodinky.A bylo jim jedno,jestli jsou na ruce,nebo odložené na stole.Teď co mám Amfibie,tak zatím takové přesnosti jsem ještě nedosáhl.Ale dají se seřídit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
number.beast Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Asi uplně jako tool hodinky bych je nevidel, spíše tak na pěkno pro oživení a změnu...čo použiváte na leštění toho sklíčka?
martar Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 (upraveno) Sitol na jemné vlásečnice na skle. Na hlubší rýhy, které se neznámo proč pravideln? objevují ráno po nočních cestách z hospody, je třeba použít na mokro lapovací papír 1200, pak 1500, pak 1800 nebo 2000 a nakonec Sitol. Před použitím jemných šmirglů samozřejmě oblepit pouzdro papírovou páskou. Jen je třeba mít na paměti, že se ubírá materiál, takže sklíčko je po každém odbroušení o něco méně odolné. Upraveno 7. října 2016 uživatelem martar 1
little_w Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 Zubni pasta to prelesti naprosto v pohode. Akorat to dyl trva. Nebo takove ty pasticky na displeje a tak. Konecne mi prisla ta Rally luneta. Mel jsem ji objednanou na ty Amfibia 090660, ale jak jsem to tak zkousel, neni to marny ani na 710916. Ale zustanu u puvodni myslenky... cili plati ta verze na dolnim obrazku
number.beast Odesláno 8. října 2016 Nahlásit Odesláno 8. října 2016 Vypadají parádně, ten mesh jim sedí jak prdel na hrnec Asi bych to videl na potápěče na cifru v kombinaci právě s taky s meshem...
5etter Odesláno 8. října 2016 Nahlásit Odesláno 8. října 2016 ... Jen je třeba mít na paměti, že se ubírá materiál, takže sklíčko je po každém odbroušení o něco méně odolné. Já raději škrábancům předcházím, než abych je leštil. Mám totiž na paměti to, co zmínil martar. Broušením se sklíčko zeslabuje a mění se jeho unikátní geometrie, kterou soudruzi Novikov a Bělovová nevymysleli jen tak pro nic za nic. Byl bych nerad, aby mi při hledání amfor 200 metrů pod hladinou Černého moře prohnuté sklíčko zastavilo vteřinovku a já se kvůli tomu zapomněl vynořit, abych se nadechl... Navíc každý škrábanec zvyšuje historickou hodnotu hodinek jako svědka času a je to pro mě vzpomínka na různá vzrušující dobrodružství, která jsem s nimi (společně s rybičkou a buzolou) prožil. Jo, k hrušni Šmigula, poutnímu místu amfibistů Edit: 5etter si tam zakopal tu novou lunetu Kurňa, to je nápad. Mohli bychom tam třeba jednou za rok uspořádat amfibistickou pouť. Sraz pro přespolní a začátek putování by byl dejme tomu na Rohlence, každej by se vybavil mapou, buzolou a pro všechny případy plácačkou vodky a hurá ke Šmiguli. Tam bysme mohli opéct buřty, pouštět draky, udělat workshop o viklání korunkou a leštění sklíček a každý by si vykopal lunetu, kterou tam rok předtím zakopal. Potápění možné v biotopu v Kovalovicích, tam je hloubka dostatečná a na dně je určitě plno bižuterie k hledání.I když nevím, jestli je to místo pro ruské vojenské hodinky úplně zaslíbené. Je to jenom něco málo přes 200 let, co pod Šmigulou ruská armáda v čele s carem Alexandrem I. dostala těžce na prdel... P.S.: Až budu u svého počítače, dodám fotky s vlastnoručně dodrbanejma lunetama
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se