solidus Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Krásný dobrý večer, před několika málo lety jsem zde po pár otázkách zakoupil orange Monstery a pořád je to paráda. Jako záloha nějaké G-shocky. Občas sem ale nakouknu (chyba! ) a poslední dobou a životním jubileem bych si rád udělal radost. Zhruba vím, co se mi líbí, jakým směrem se ubírat, ale nejsem si jist konkrétní značkou a výší investice. Chtěl bych další potápky, ale něco trochu jiného, než už mám. Už kdysi jsem se zamiloval do Oris 733 7533 8555 RS nebo podobných, ale považoval jsem je za finančně nedostupné. Začal jsem zase u nějakých SEIKO a je tam pár SEIKO 5, která by se mi líbila, Baby sumo z inzerce (prodané), různé jiné SEIKO divery cca do 250USD apod., což je finančně výrazně níže a moc by mě to netrápilo. Celý den ale koukám na Crepas Cayman v inzerci a přemýšlím, jestli do nich zainvestovat. A nebo už těch pár tisíc přidat a jít do Orisů? Tahle finanční hladina už je pro mě dost zásadní a pustím na ní veškeré bokem našetřené peníze. Na druhou stranu, od huby a koníčků si neodtrhuji, takže pohoda. Ve vzdálené budoucnosti bych to viděl třeba na Suby, přitom ale Steinharty, kterou jsou skoro kopií, se mi nějak nelíbí (prostě to nějak poznám). To jako nápověda, co se mi taky líbí. Rád bych průměr 44mm, minumum 42mm, černou lunetu (nebo Pepsi),zbytek je snad uveden výše. Nemusí být nutně nové. Díky všem, co si udělají čas mě inspirovat a poradit. PS: právě přítelkyni umřel děda, není ten život krátkej na to, si ho neužít a šetřit????
habadej Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Ty Crepas jsou parádní hodinky. Vymazlená Eta, nadčasový desing, lumi atd. Mě se dost líbí. V této cenové relaci výborná volba.S Oris se také nedá šlápnout vedle. Co mrknout do Chronoshopu na Sinn, Squale, možná nějaký Glycine.....
GSIA79 Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 A co třeba Longines Legend Diver? S těma uděláš opravdu hodně parády.
Dee Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Jestli víc tool, tak Sumo, jestli kancl divery tak LLD. Jestli cenově něco mezi tím, tak Glycine Combat Sub
schipe Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Poradil bych jednu vec. Rozhodit si na podlahu fotky hodinek, ktere pripadaji v uvahu. Hlavne vzhledem k cenovemu stropu. Vzal bych Ty, ktere Te vezmou za srdce. A bude uplne jedno, jaka je cena a co je to za znacku atd. Delas si radost a tam, dle meho, rozhoduje srdce. (penezenka taky, ale to jsme vyloucili na zacatku ;-)
gougy Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Chtěl bych další potápky, ale něco trochu jiného, než už mám. Už kdysi jsem se zamiloval do Oris 733 7533 8555 RS Řečeno vše - nádherné hodinky a jestli to tak cítíš, stejně Ti nedají pokoj.. A to i když Crepas jsou skvělé, provedení taky vypadalo dobře (měl jsem je na ruce pár minut).
solidus Odesláno 20. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Ty Crepas jsou parádní hodinky. Vymazlená Eta, nadčasový desing, lumi atd. Mě se dost líbí. V této cenové relaci výborná volba.S Oris se také nedá šlápnout vedle. Co mrknout do Chronoshopu na Sinn, Squale, možná nějaký Glycine..... Z toho výčtu se mi líbí Sinn U1 (třeba), ale nějak si u nich subjektivně nedokážu obhájit tu cenu. Navíc strop bych měl cca těch 25tis, případně bych došetřil na ty Orisy (zimní gumy totiž ještě ) A co třeba Longines Legend Diver? S těma uděláš opravdu hodně parády. Díky, juknul jsem, nelíbí. Jestli víc tool, tak Sumo, jestli kancl divery tak LLD. Jestli cenově něco mezi tím, tak Glycine Combat Sub Glycine mi nějakou nepasujou. LLD - jsem lama, to si musím najít. Ano, Suma jsou v užším výběru jako taková silná záloha. Řečeno vše - nádherné hodinky a jestli to tak cítíš, stejně Ti nedají pokoj.. A to i když Crepas jsou skvělé, provedení taky vypadalo dobře (měl jsem je na ruce pár minut). Právě ... taky si říkám, jestli bych nebyl nejvíc happy s nima. Každopádně jsou pro mě ještě moc drahé, musel bych čekat (což můžu). Pekne potapky ma Alpina Tak s tím musím souhlasit, taky jsem na ně v pár vláknech koukal. Ale bližší mi jsou asi ty Cayman, Oris a tak.
kuncák7 Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Co takhle armidy? Dvoje jsou ke kouknuti v prodejnim vlakne.
financ Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Jak velký máš zápěstí?Orisky vypadají slušně, jestli jsi do nich zamilovaný, kup si je. Všechno s nima budeš srovnávat.Z týhle kategorie bych si vybral Seiko SBDX001
Sedlin Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Stowa divera jiné stowa potápky zde nebo třeba jiný design - Armida (jedny taky v inzerci)zdroj nebo Zeno wacth basellink na web Eposy?link na web Midolink na web
Sedlin Odesláno 20. října 2013 Nahlásit Odesláno 20. října 2013 helsonlink na web Halioslink na web NauticFish (taky jedny v prodeji)link na web Hexalink na web Olivier (ale u nich bacha, nekupovat na ofiko stránkách a něco přečíst - docela smutný příběh s nima:-()i přesto link na jejich web Aquadivelink na web Snažil jsem se vybírat takové, které se vejdou do ceny 25k. Některé jsou podstatně níž i za novéA určitě jsem ještě na hromadu diver značek zapomněl
solidus Odesláno 20. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Jdu to projít, díky, že sis dal tolik práce ...
solidus Odesláno 20. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2013 Mido - tak teď jsem změnil názor na celou tuhle značku, tohle vypadá super!! link na web helson - taková klasika trošičku jinak, ale jo, tohle se mi taky líbí ...link na web Halios - nedokážu říct, na jednu stranu se mi hrozně líbí, na druhou ... takové rozpolcený pocit, hodně líbí a zároveň jakoby ne .... ??? jde to vůbec???link na web na web Hexa - tohle bych chtěl vidět naživo, tahle fotka je super, moc moc se mi líbí, ale u nich na webu je to tak bez koulí, ale je to těma fotkama ...link na web ještě jednou díky, že sis dal tolik práce. Obecná otázka - jak pak objednávat, kde kupovat?
solidus Odesláno 21. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Zápěstí mám 18,5 ... Ještě podotázka - mám řešit PVD, líbí se mi, ale automaticky ho vynechovám? Mám zafixováno, že se to postupně odře, obouchá a ze zkušenosti vím, že Monstrama občas vezmu futra apod. (samozřejmě to nesou statečně a s hrdostí sobě vlastní a spíš je šrám na futrech). Děkuju.
solidus Odesláno 21. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Tak se to víceméně zvrhává mezi výběr mezi Oris divers a Crepas Cayman ... je možné jedny z těchto hodinek označit za technologicky, materiálově, nebo jakokoliv jinak, lepší? Těžké rozhodování. Oris divers jsou na první pohled přesně to, co hledám. Pak ale třeba jen omylem kliknu na otevřenou záložku s Caymany a v tu chvíli se zaseknu a ta jejich strohost a safírová luneta mě prostě berou. Na druhou stranu - na Chrono24 jsou nové Oris divers od 16500 (kaučuk) po 19000 (+počítám cca celkem 30% DPH+clo), což je cena zajímavá, na kterou se v ČR ani při platbě v hotovosti nedostanu a cena Caymanů v prodejním vlákně (prostě nejsou nové) je vlastně 1000?, což byla cena prodejní nových. Zas ale je to limitka ..... Těžké, těžké
IzTaPa Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Oris jsou fajn, mel jsem nekolik let (vlastne do doby nez jsem se tu zaregistroval) der maisterchauer regulateur. parada, absolutni spokojenost, zadny problem. mel jsem i Caymany,ale to uz je jina trida, maji radne koule pro nekoho, kdo ma rad velky hodinky (coz ja moc nemusim). uzasna lumi, do detailu propracovane. domluv se s nekym mistnim, kdo ty caymany ma, at ti je pujci na ruku a uvidis sam, zda-li preskoci jiskra
solidus Odesláno 21. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2013 (upraveno) Díky za odpověď. Krátce řečeno vnímáš Caymany "výše" než ty "levnější" modely (tj. u českých cen 30-35tis) Oris divers. Kdyby to pro mě mohl někdo v severních Čechách nebo Praze udělat - kdo zrovna čte i toto vlákno - bylo by to super. Ty z prodejní sekce jsou bohužel až v Brně. Předem díky. EDIT: mě tak napadá, že bych mohl někoho aktivně oslovit přes SZ Upraveno 21. října 2013 uživatelem solidus
jacob Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Podobně jako IzTaPa. Měl jsem Oris - modely Diver a Small Second Diver a měl jsem také Crepas Cayman. Orisy jsem nosil moc rád. Díky soudkovitému tvaru pouzdra se nosí úžasně. Žádné jiné pouzdro o průměru cca 46 milimetrů takto nesedí. Caymany jsem objednal, zaplatil a čekal jsem. Když mi přišly, jiskra bohužel nepřeskočila a šly z domu. K čemu je potom ETA Top Grade, atd., když chybí jiskra. Jo a aby bylo více názoru. Neřadím Caymany nad Oris.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se