Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pri prilezitosti norskeho srazu udelal lukin_ova vedecke pozorovani jevu znameho jako preklopeni data, a to u dvou stroju z tymu IWC Ingenieur. Jednalo se o (ne)pritomnost nakroceni data, tedy jakasi mezipozice, ci pozvolny prechod, a o cas a zpusob konecneho preklopeni vuci pulnoci. Myslim, ze vysledky jsou docela kvalitni, oboje nlminuly presnou pulnoc o asi pul minutu. Bigy 36 sekund pred a Missiony 28 sekund po pulnoci. Ingenieurska presnost. Naprikled Igeny se mi preklapi zcela bez cvaknuti, pomalu nekdy kolem 4 rano. A jak jste na tom vy?

IWC Big Ingenieur - nakroceni mirne/preklopeni okamzite/-36 s

IWC Ingenieur Mission Earth - nakroceni zadne/preklopeni okamzite/+28 s

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Igen-preklopeni v 1.36 hod.

Tissot 516 automatic chrono-0.23 hod.

Gerlach otago-0.38 hod.

Tissot v8 chrono quartz- 1.18 hod.

Nic me bohuzel necvakne,ostatni hodinky nemam odpozorovany.

Odesláno

Takze Omegy vedou, bravo!

Taky jsem na to čučel, do té doby se mi datum vždy překlápělo v rozmezí desítek minut....doteď, když si na to vzpomenu, si někdy přiložím o půlnoci hodinky k uchu a čekám na klapnutí  :)

Odesláno

standard kinetic v souladu s jejich technickou specifikací. Vždy přesně ve 21.30 hod začne překlápění, pak je mezipozice, přesně v 00.00 je kompletně překlopeno

Odesláno

Taky jsem na to čučel, do té doby se mi datum vždy překlápělo v rozmezí desítek minut....doteď, když si na to vzpomenu, si někdy přiložím o půlnoci hodinky k uchu a čekám na klapnutí  :)

Jak to,ze me tam nic neklapne?preskoci to vicemene nehlucne? Zkusim se na to vic zamerit,treba me neco uniklo.

Odesláno

Pac systemu preklapeni dat je nekolik, dulezite vam napsal honza.manta, nastelovani skoku presne na pulnoc je zalezitosti preciznosti hodinare. Da se to dost naladit.

Jojo,tomu rozumim,jen me nejde na rozum,ze zrovna ja,u toho kvanta hodinek co mam,bych mel na vsech tichej system :-))).zamerim se na to.

Odesláno

Jojo,tomu rozumim,jen me nejde na rozum,ze zrovna ja,u toho kvanta hodinek co mam,bych mel na vsech tichej system :-))).zamerim se na to.

Samozřejmě to není hlučné natolik, aby si toho člověk všiml, pokud se na to vyloženě nezaměří...a zaměřit se na to dá jedině díky tomu, že se překlápí skoro přesně o půlnoci (poprvé jsem to vlastně zaregistroval na Silvestra), jinak bych to upřímně asi nikdy nekoumal

Odesláno

moje IWC AQ Vintage se preklapeji +- par jednotek sekund pesne o pulnoci (musel bych to znovu odpozorovat) s hlasitym cvaknutim bez jakehokoliv "nakroceni". To same ale potiseji moje SD 16600, i kdyz mam dojem, ze tam je to o par sekund vic/min

Odesláno

ETA 2824-2 v mých Certina DS-1: nepatrné (téměř žádné nakročení), okamžité překlopení vždy mezi 23:56:30 a 23:56:40 doprovázené mírným cvaknutím, které když se nesoustředím, neslyším, když je však úplné ticho, zaslechnu ho, i když nekoukám (nesoustředím se) zrovna na hodinky.

Odesláno

Fortisky mě překlápí tichým cvaknutím ve 23:55. Pokud se ale na to nesoustředím, tak to cvaknutí není slyšet.

Taky Fortis, konkretne B42 Flieger, taky 23:55. Takze asi zamer.)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Včera jsem byl náhodou svědkem překlopení data u mých Hamilton Jazzmaster ( ETA 2824-2). Poprvé jsem si všiml mírného nakročení číslice ve 23.50. Ve 23.57 bylo nakročení na maximu ( spodní hrana číslice byla těsně pod spodní hranou okénka) . A ve 23.59.45 se ozvalo tlumené cvaknutí a do středu okénka skočila  nová cifra.

Tak si říkám, jaká to musí být paráda, sledovat hodinky s věčným kalendářem. Pěkně na Silvestra, když přeskocí datum, den, měsíc i rok naráz. Nebo to naskakuje postupně?

Odesláno

Pokud si pamatuju Rolex a Omega jsou na tom výborně, Panerai naopak hodina žádný problém a ještě to je postupné, takže v určitou hodinu naní ani vidět co je za datum.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...