Hasňa Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Pri prilezitosti norskeho srazu udelal lukin_ova vedecke pozorovani jevu znameho jako preklopeni data, a to u dvou stroju z tymu IWC Ingenieur. Jednalo se o (ne)pritomnost nakroceni data, tedy jakasi mezipozice, ci pozvolny prechod, a o cas a zpusob konecneho preklopeni vuci pulnoci. Myslim, ze vysledky jsou docela kvalitni, oboje nlminuly presnou pulnoc o asi pul minutu. Bigy 36 sekund pred a Missiony 28 sekund po pulnoci. Ingenieurska presnost. Naprikled Igeny se mi preklapi zcela bez cvaknuti, pomalu nekdy kolem 4 rano. A jak jste na tom vy? IWC Big Ingenieur - nakroceni mirne/preklopeni okamzite/-36 s IWC Ingenieur Mission Earth - nakroceni zadne/preklopeni okamzite/+28 s
kuncák7 Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Igen-preklopeni v 1.36 hod.Tissot 516 automatic chrono-0.23 hod.Gerlach otago-0.38 hod.Tissot v8 chrono quartz- 1.18 hod.Nic me bohuzel necvakne,ostatni hodinky nemam odpozorovany.
sashator Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Omega SMP 2254 - nakročení minimální a překlopení okamžité/ +25s
Honza.manta Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Překlápění data se dá u všech hodinek doladit posunutím ruček na skoro úplnou přesnost. Takže nepřesnost překlápění data není vadou hodinek, ale toho, kdo je kompletoval.
sashator Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 Takze Omegy vedou, bravo!Taky jsem na to čučel, do té doby se mi datum vždy překlápělo v rozmezí desítek minut....doteď, když si na to vzpomenu, si někdy přiložím o půlnoci hodinky k uchu a čekám na klapnutí
Frostie Odesláno 21. října 2013 Nahlásit Odesláno 21. října 2013 standard kinetic v souladu s jejich technickou specifikací. Vždy přesně ve 21.30 hod začne překlápění, pak je mezipozice, přesně v 00.00 je kompletně překlopeno
kuncák7 Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Taky jsem na to čučel, do té doby se mi datum vždy překlápělo v rozmezí desítek minut....doteď, když si na to vzpomenu, si někdy přiložím o půlnoci hodinky k uchu a čekám na klapnutí Jak to,ze me tam nic neklapne?preskoci to vicemene nehlucne? Zkusim se na to vic zamerit,treba me neco uniklo.
Seamaster Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Pac systemu preklapeni dat je nekolik, dulezite vam napsal honza.manta, nastelovani skoku presne na pulnoc je zalezitosti preciznosti hodinare. Da se to dost naladit.
kuncák7 Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Pac systemu preklapeni dat je nekolik, dulezite vam napsal honza.manta, nastelovani skoku presne na pulnoc je zalezitosti preciznosti hodinare. Da se to dost naladit.Jojo,tomu rozumim,jen me nejde na rozum,ze zrovna ja,u toho kvanta hodinek co mam,bych mel na vsech tichej system :-))).zamerim se na to.
Pavel K. Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Fortisky mě překlápí tichým cvaknutím ve 23:55. Pokud se ale na to nesoustředím, tak to cvaknutí není slyšet.
sashator Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Jojo,tomu rozumim,jen me nejde na rozum,ze zrovna ja,u toho kvanta hodinek co mam,bych mel na vsech tichej system :-))).zamerim se na to.Samozřejmě to není hlučné natolik, aby si toho člověk všiml, pokud se na to vyloženě nezaměří...a zaměřit se na to dá jedině díky tomu, že se překlápí skoro přesně o půlnoci (poprvé jsem to vlastně zaregistroval na Silvestra), jinak bych to upřímně asi nikdy nekoumal
tmoris Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 moje IWC AQ Vintage se preklapeji +- par jednotek sekund pesne o pulnoci (musel bych to znovu odpozorovat) s hlasitym cvaknutim bez jakehokoliv "nakroceni". To same ale potiseji moje SD 16600, i kdyz mam dojem, ze tam je to o par sekund vic/min
Kristian.nov Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 Krátké video na toto téma u hodinek Damasko...
geometr Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 ETA 2824-2 v mých Certina DS-1: nepatrné (téměř žádné nakročení), okamžité překlopení vždy mezi 23:56:30 a 23:56:40 doprovázené mírným cvaknutím, které když se nesoustředím, neslyším, když je však úplné ticho, zaslechnu ho, i když nekoukám (nesoustředím se) zrovna na hodinky.
DaLo Odesláno 24. října 2013 Nahlásit Odesláno 24. října 2013 Fortisky mě překlápí tichým cvaknutím ve 23:55. Pokud se ale na to nesoustředím, tak to cvaknutí není slyšet.Taky Fortis, konkretne B42 Flieger, taky 23:55. Takze asi zamer.)
bacil.357 Odesláno 9. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2013 Včera jsem byl náhodou svědkem překlopení data u mých Hamilton Jazzmaster ( ETA 2824-2). Poprvé jsem si všiml mírného nakročení číslice ve 23.50. Ve 23.57 bylo nakročení na maximu ( spodní hrana číslice byla těsně pod spodní hranou okénka) . A ve 23.59.45 se ozvalo tlumené cvaknutí a do středu okénka skočila nová cifra. Tak si říkám, jaká to musí být paráda, sledovat hodinky s věčným kalendářem. Pěkně na Silvestra, když přeskocí datum, den, měsíc i rok naráz. Nebo to naskakuje postupně?
Josef01 Odesláno 9. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2013 Pokud si pamatuju Rolex a Omega jsou na tom výborně, Panerai naopak hodina žádný problém a ještě to je postupné, takže v určitou hodinu naní ani vidět co je za datum.
wave ceptor Odesláno 9. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2013 Co by si za ty peníze od Panerai chtěl.........
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se