Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dlouho mě žádný (mnou vlastněný) hodinky takhle nenadchly, tak jsem se rozhodnul dát dohromady pár postřehů. 

Nákup

Jak se na správného člena Chronomagu sluší a patří, jednalo se o velmi impulzivní až lehce nesmyslný nákup. Jednoduše jsem kouknul do prodejní sekce, pár dní odolával a nakonec podlehnul. Oblek v podstatě nenosím, takže oblekovky nepotřebuju. Nepotřebuju, nepotřebuju, nepotřebuju. Jak to dopadlo je jasný...

Obrovské díky tímto směřují k jejich původnímu majiteli (LovecK), který mi ve všem vyšel vstříc. Dva týdny počkal, než se vrátím z dovolené a další týden počkal, když mi padla služebka. Minulý týden už všechno vyšlo, cestou na Slovensko jsem se stavil v Přerově, odkud jsem odjižděl jako lehké nebezpečí pro ostatní účastníky provozu, anžto jsem furt čuměl na zápěstí a ne na silnici. Takže díky Karle...

Hodinky

37mm průměr, 8mm na výšku, krásnej inhouse Zenith Elite 680, rezerva chodu 55h (neměřeno), přesnost v rámci COSC (stabilně -3s/den). Mají brutální modrej antireflex, kterej hodinky posouvá někam jinam, lepší jsem opravdu neviděl. z toho ale plyne přirozenej strach o škrábance. Na tmavě hnědém krokoušovi jsou v pohodě nositelné i ke casual košili nebo polo triku. Díky leštěný, poměrně tenký lunetě vypadají pocitově o něco větší, nicméně velikost mi perfektně vyhovuje. Obecně se snažím držet do 40mm, víc už mi teď připadá až nemístný. 

Takže sečteno podtrženo, prozatím obrovský nadšení. Po dlouhý době mám slušnější hodinky v pro mě ideální velikosti. Kdybych neměl tendenci na ně pořád koukat, tak o nich díky minimální hmotnosti ani nevím. Jsou to nenápadný hodinky, který si na nic nehrajou, ale přesto musím říct, že pozornost okolí celkem přitahujou (v pozitivním slova smysli, všichni chválí :)). Poměr cena/výkon je prostě neuvěřitelnej.Pevně věřím, že tyhle mi chvíli zůstanou, ale víme, jak to chodí...

Pár fotek, přes víkend zkusím nafotit něco sofistikovanějšího:

77_75_75_238_30-10-13-04-26-26_13831467877_75_75_238_30-10-13-04-26-45_138314680

77_75_75_238_30-10-13-04-27-04_138314682

77_75_75_238_30-10-13-04-27-26_138314684

Posted

Gratuluji, čekal jsem s napětím, jestli nakonec koupíš, nebo ne, protože bych byl další na řadě :(

No nevyšlo to... :)

Tak si je užívej i za mě.

Posted

Gratuluju. Už jsem je zahlédl i v jiném vlákně :D Ten antireflex je vážně moc pěknej.

Posted

Gratuluji, čekal jsem s napětím, jestli nakonec koupíš, nebo ne, protože bych byl další na řadě :(

No nevyšlo to... :)

Tak si je užívej i za mě.

Jak se tak (bohužel) znám, tak za dva měsíce už budu pokukovat po něčem jiným nebo chtít měnit. Není všem dnům konec.)

Posted

Kdybych vedel kolik radosti nadelaji, tak jsem ti je snad do te Prahy dovezl, musim uznat ze vypadaji na tve ruce fakt dobre. Doufam ze tve nadseni vydrzi dlouhodobe, ale vsichni vime jak to chodi.... ;)

Posted (edited)

Tak já ti pogratuluju i tady :D

Víc fotek!!!!!

Je pravda, že jsem na mě v prodejní sekci koukal sakra dlouho, ale nebylo střelivo :(

Edited by Chorche
Posted

Vždycky jsem psal, že když Zenith vzdal rozporuplnou, ale originální řadu Defy, ztratil ksicht.

Ale nebyla to úplně pravda, tohle jsou zrovna dost plnotučný a rozpoznatelný Zenitky.

Posted

Je to fajn videt, ze Elitky delaji takovou radost. Pred roky jsem mel moznost si je vyzkouset a potvrzuji, ze jsou paradni... "brutalni modry antireflex" vazne sedi. 

Posted

Moc pěkné společenské hodinky. Mně se od Zenith tedy líbí především některé modely z řady Defy, ale i tyto oblekovky mají něco do sebe a stroj je bezpochyby super. Jinak moc hezké fotky těchto hodinek vlastní a střeží ten, jehož jméno se zde nesmí vyslovit :-).

Posted

Moc pěkné společenské hodinky. Mně se od Zenith tedy líbí především některé modely z řady Defy, ale i tyto oblekovky mají něco do sebe a stroj je bezpochyby super. Jinak moc hezké fotky těchto hodinek vlastní a střeží ten, jehož jméno se zde nesmí vyslovit :-).

Vím, několikrát jsem si je prohlížel během čekání na předání.)

Posted

Moc krásné oblekovky, sledoval jsem je v prodeji a než jsem se klasicky rozhoupal, byly fuč.Teda u Tebe. Gratuluju a závidím.

Posted

Krásný kousek, zajímavý a přitom decentní, a ten modrý AR prostě špica. Gratuluju, ať Ti to tiká.