Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

koupil jsem si zde na fóru Breitling Avenger Seawolf z roku 2008. Hodinky ještě nebyly servisovány (maximálně přetěsnění).
Přemýšlím, zda je dát do servisu, případně v jakém rozsahu.
Od svých známých však slyším dva různé názory na servis. První říkají, že se mají hodinky nechat, dokud je vše v pohodě. Druzí říkají, že se hodinky mají alespoň jednou za 5 let poslat na velký servis a každý rok na přetěsnění.

Jaké jsou názory a jaká je praxe zde na fóru?

Děkuji.

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Ahoj,

koupil jsem si zde na fóru Breitling Avenger Seawolf z roku 2008. Hodinky ještě nebyly servisovány (maximálně přetěsnění).

Přemýšlím, zda je dát do servisu, případně v jakém rozsahu.

Od svých známých však slyším dva různé názory na servis. První říkají, že se mají hodinky nechat, dokud je vše v pohodě. Druzí říkají, že se hodinky mají alespoň jednou za 5 let poslat na velký servis a každý rok na přetěsnění.

Jaké jsou názory a jaká je praxe zde na fóru?

Děkuji.

můj názor je, že pokud jdou jakžtakž přesně, tak bych nechal udělat pouze tlakovou zkoušku = to je všechno

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Přesně tak. Dokud to funguje, tak se v tom nevrtat. Tlakovku určitě.

Na servis jít, když se začnou neobvykle zpožďovat, zrychlovat, budou mít krátkou rezervu chodu, nebo něco upadne.

Odesláno (upraveno)

můj názor je, že pokud jdou jakžtakž přesně, tak bych nechal udělat pouze tlakovou zkoušku = to je všechno

Dělají mi +- 3 minuty/týden, což je docela dost. Na druhou stranu mi to moc nevadí, protože na čas hodinky nepoužívám. Může to znamenat, že tam je nějaký větší problém a mohlo by se to zhoršit?

EDIT: ty tři minuty dělají do plusu

Upraveno uživatelem Cio
Návštěvník YPO
Odesláno

Dělají mi +- 3 minuty/týden, což je docela dost. Na druhou stranu mi to moc nevadí, protože na čas hodinky nepoužívám. Může to znamenat, že tam je nějaký větší problém a mohlo by se to zhoršit?

no....... půl minuty denně je celkem dost, ale to mi dělaly nový COSC brajtle taky :clap: .... vono taky co čekat od dobrýho strojku, kterej někdo eště certifikuje :eek:  ...... takže pokud to je odchylka konstantní a nijak tě to neirituje, tak je nech ještě dejchat = rozhodně bych nechal někde za stokorunu udělat tlakovou zkoušku

Odesláno

Pokud hodinky nepoužíváš na sledování času, není důvod se v nich vrtat a tlakovou zkoušku bych taky nedělal.

Odesláno (upraveno)

resim podobnou situaci a rozhodl jsem se, ze staci tlakovka. i hodinar mi to potvrdil. pokud jaks taks jdou (rekneme plus minus v mezich cosc*) lepsi je neotvirat..

*) to zduraznuji z duvodu, ze tady bezne bezi steinharty (a jine) s diferenci +/- 1s za tyden (mesic)

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

ak robia pravidelne rovnaku dennu odchylku, nechal by som ich nastavit... Moje Breitling Super Avenger robili tak 12 sekund denne, dal som ich k AD na regulaciu presnosti a dnes, 25 dni po regulacii a nastaveni presnosti mam minus 5 sekund za cele obdobie.. mam rocnik 2010 bez servisu zatial..

Odesláno

Cio: já jsem koupil Herkulesy z roku 2006 a dělají kolem 2-3sec/den. Nicméně co jsem se ptal, tak pokud jdou neservisovat. Také je nenechám otevírat.

Jinak taková perlička - psal jsem k Dušákovi ohledně servisu a bylo mi odpovězeno, že mi udělají servis a dají záruku 24 měsíců. Cena je cca 15.000,-Kč. Je to na Tobě. Jinak psal jsem si se zdějším servismanem a ETU s nástavbou DD nedělají - je ten servisman DKnepsl nebo tak nějak, ochotný, ale omluvil se že tento stroj nedělají . Pak zbývá mimo autorizák pouze člen "Valis", co jsem četl. Také mě zajímala prevence.

Mohu poprosit fotku?

Odesláno

Ta nepřesnost by asi vadila u takovéto značky zase na druhou stranu nepoužívám hodinky do vody. Každopádně kdo chce používat hodinky do vody tak 1 za rok na kontrolu.

Ono hodně lidí nechápe jak je možno že mají utopené hodinky když 2-3-4 roky nebyl řešený servis a najednou je něco v hajzlu.

Odesláno

Me ted prisel rozpocet na full servis IWC DaVinci s poslanim do Schweitzu a povrchovkou pouzdra na 4200,- NOK. 15k CZK u Dusaka a jen strojek je docela dost.

No to tedy, taky jsem kulil bulvy, ale byly tam v roce 2010 takže já mám klid (klepu na zuby:) ). Ptal jsem se preventivně. Absolutně vypouštím :)

Odesláno

Každopádně kdo chce používat hodinky do vody tak 1 za rok na kontrolu.

Ono hodně lidí nechápe jak je možno že mají utopené hodinky když 2-3-4 roky nebyl řešený servis a najednou je něco v hajzlu.

Tak, tak ... dnes jsem si přeložil návod a tam to je přesně, jak píšeš, pokud se používají do vody, tak každý rok kontrola.

Odesláno

Me ted prisel rozpocet na full servis IWC DaVinci s poslanim do Schweitzu a povrchovkou pouzdra na 4200,- NOK. 15k CZK u Dusaka a jen strojek je docela dost.

Tak to jsem cekal vic. Dobre.

Jo, docela ok. Budou jak nove, prodam a koupim Damaska. ;)

Odesláno

koupil jsem si zde na fóru Breitling Avenger Seawolf z roku 2008

Chvíli je ponos, třeba jen byly odložený v šupliku a srovná se to. Občas tu koupím hodinky, které nikdo nenosil a odchylka +20s se srovná do měsíce pravidelným nošením na +7s.

Odesláno

Pokud ti půlminutová odchylka nevadí, tak bych je hned na servis taky neposílal. Tlakovku bych udělat nechal, alespoň nějakou základní, to už ti tu poradili přede mnou.

Nicméně pokud chceš vědět víc, tak hodně napoví měření na vibrografu. Bez zbytečnýho otvírání zjistíš, jak hodinky jdou v různých polohách a z toho se dá nahrubo usoudit, v jakým stavu je strojek. Tohle by měla zvládnout většina hodinářů.

Odesláno

Chvíli je ponos, třeba jen byly odložený v šupliku a srovná se to. Občas tu koupím hodinky, které nikdo nenosil a odchylka +20s se srovná do měsíce pravidelným nošením na +7s.

Už je nosím tři měsíce, takže už by se to asi srovnalo.

Takže když to shrnu - nejlepší bude jen udělat přetěsnění (dopředu moc děkuji za tipy kde nejblíže a nejlépe v okolí Kladna :-) ) a nehrabat se do toho, dokud mne to nebude štvát. Až mne to bude štvát, tak poslat na servis.

Ohledně toho servisu, tak mám to poslat do Švýcarska? A přes koho to mám posílat jiného než přes Dušáka?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...