Přejít na obsah

Cloudove uloziste - jake vybrat?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Pozadavky:

* objem dat do 10 GB

* selektivni pristup do nekterych souboru pod heslem

* moznost upravy dokumentu (Excel a Word) primo v cloudu

* klidne placena sluzba

Nemate s tim nejake zkusenosti? Diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SkyDrive umí úpravy na webu (i ve více lidech). Soubory se dají ukládat pod heslem samostatně přímo v Office (Word, Excel), SkyDrive to nativně neumí. Umí ale sdílet složky na základě uživatelskýho jména.

Jinými slovy - můžeš mít složku, která bude přístupná všem, pak složku pouze pro vybrané a ještě budeš moct nastavit, jestli mohou jen číst nebo i psát.

Odkaz ke komentáři

trochu off topic:

hodně

Kamil: co disk od googlu?

edit: google se mi osvědčil když více lidí potřebuje pracovat společně na jednodušších dokumentech. mají svůj nativní formát, do/z excelu aspol. musíš importovat/exportovat.

Upraveno uživatelem kubson
Odkaz ke komentáři

googledrive 15gb pouzivam uz mnoho let (postupny narust az na stavajcich 15gb) a pro tymovou (a i soukromou) praci snad nic lepsiho ani neexistuje

+1. Taky používáme a jsem spokojen. Aspoň zatím. Jak je to s hesly souborů nevím, přístup řešíme nastavením sdílení s osobami (účty), které mají mít k danému souboru přístup - lze nastavit i úroveň sdílení - jestli může upravovat nebo jen prohlížet. Existuje bezplatná i placená verze, používáme bezplatnou, plně postačuje.

Odkaz ke komentáři

Princip c.1 do klaudu davam iba tie data/ subory ktore by som vystavil aj verejne do internetu. Vsetky tie reci o mutilevel security, ochrane, heslach atd. beriem s velkym despektom. Netusite kto vsetko sa vam tam moze hrabat.

Princip c.2 do klaudu nedavam subory obsahujucu uctovne, ekonomicke, osobne resp. ine citlive udaje. Okrem problemov v pripade uniku je stale pravne vakuum v oblasti ochrany osobnych udajov v klaude hlavne ak dochadza k cezhranicnemu prenosu mímo EU.

Odkaz ke komentáři

Princip c.1 do klaudu davam iba tie data/ subory ktore by som vystavil aj verejne do internetu. Vsetky tie reci o mutilevel security, ochrane, heslach atd. beriem s velkym despektom. Netusite kto vsetko sa vam tam moze hrabat.

Princip c.2 do klaudu nedavam subory obsahujucu uctovne, ekonomicke, osobne resp. ine citlive udaje. Okrem problemov v pripade uniku je stale pravne vakuum v oblasti ochrany osobnych udajov v klaude hlavne ak dochadza k cezhranicnemu prenosu mímo EU.

Zase na druhou stranu je potreba rict, ze domaci bezpecnost (utok i ztrata dat) je u naproste vetsiny lidi vyrazne horsi nez je u jakekoliv free sluzby na netu ;)

Staci si sednout do mekace nebo kavarny a projet si, co vse jsou schopni lidi na svem telefonu sdilet nebo si prokenovat UPC sit ... to clovek dostane celkem jasnou predstavu o tom, co se deje v trave :)

za me Office365 (nebo jen samotny SkyDrive) ...a obecne bych se v tomto nebal zadne placene sluzby

Odkaz ke komentáři

Vyuzivam:

Google drive - umi dokumenty office, je pristupny pres gmail, pokud jej pouzivas a ne postovniho klienta je to nejlepsi reseni

Dropbox - neumi office, ma aplikace pro androida, takze pristupny z mobilu, tabletu....pri istalaci na vice pocitacich snadna dostupnost a synchronizace...pri preposilani znamym a jejich dalsi instalaci na svuj pocitac se ti rozsiruje kvota o 2GB k tve schrance...

Syncplicity - mam na obou pocitacich, v praci i v kaclu, i v mobilu...

primarne jsem hledal moznost sdileni dat mezi vice misty a nakonec jsem zvolil vsechny moznosti z duvodu rozdeleni souboru....dropbox - data a doc, drive - pouze fotografie, syncplicity - pouze obsah a zaloha webovych stranek...

Odkaz ke komentáři

Jestli potřebuješ pro profi práci a aby to byl opravdu nativně MS Office včetně konkurentního editování tak Office 365 pro práci v prohlížeči (běží slušně i v Safari a Chrome) (Appky i na IOSu a Androidu), resp. Office 2013 / SkyDrive (lze kombinovat 365, tj. někdo může dělat z prohlížeče, někdo z tlusté aplikace). Umí i Powerpoint. Zvláště pokud potřebuješ ve skupině editovat opravdu veliké soubory, s vloženými objekty atd. pak bych řekl alternativa není. Nemusíš kupovat licenci - existují měsíční subskripce (nejsem zaměstnancem MS :-)

Jinak jak bylo již řečeno GoogleDrive, Dropobox, cokoliv.

Mrknul bych i na Evernote (není to ale MS Office)

Zaleží na tom,na co to chceš.

Odkaz ke komentáři

No anebo pak nějaké vlastní řešení založené na serverhostingu. To ovšem může být nákladné a je třeba zvážit, zda to opravdu potřebuji a vyplatí-li se mi si to platit. Tam se pak meze téměř nekladou. Řešil jsem tuto otázku cca před rokem s expertem a zhodnotil jsem to tak, že nějaká free služba bude na to co potřebuji (zatím) stačit. Co se týká bezpečnosti, 100% to nebude nikde a nikdy. Je však třeba se na prvním místě chovat podle nějakých základních bezpečnostních pravidel. Byl jsem ujištěn, že u poskytovatelů typu Google se nemusím o bezpečnost bát. Jasně, každej muže udělat chybu a v případě Google vzpomeňme na jejich potíže s gmailovými schránkami a některými daty uživatelů. Platí však staré známe, že největší nebezpečí je mezi klávesnicí a opěradlem židle.

Odkaz ke komentáři

Byl jsem ujištěn, že u poskytovatelů typu Google se nemusím o bezpečnost bát. .

Prave u takychto poskytovatelov sa treba EXTREMNE bat. Google kazdu chvilu meni svoje privacy policy, velmi nenapadne. O chvilu je schopny dat default nastavenia typu allow all a pokial si uzivatel neda namahu podrobne prejst vsetky nastavenia tak netusi, co vsetko vyzdielal do sveta resp. svojich menej zabezpečenych uctov, ci sa mu jeho data nemonitoruju za ucelom smerovanej kontextovej reklamy, vytvorenia osobnostneho profilu pouzivatela ("alert, tento vypada jak terorista"), ci nedal suhlas k pristupu tretej strane ktora akoze urcite nebude jeho data citat ale iba statisticky vyhodnocovat atd. Ale komu nezalezi na jeho sukromi, smelo do toho. A necudujte sa ked vam z casu na cas zaklope na dvere komando lebo ste podozrivy z pripravy teroristickeho utoku (pretoze vase data obsahovali statisticky rizikovu kombinaciu klucovych slov - zjednodusene povedane). Myslite si prehanam ? Kdeze, taketo veci sa uz deju.
Odkaz ke komentáři

Nechci se nikoho zastávat anebo někoho obhajovat, tím spíš Google, ale pokud někdo bezhlavě bez čtení odklepává kdejakou hlášku typu "Změnili jsme pravidla pro přístup..." apod. a zaškrtává checkboxy "Souhlasím s pravidly" a nečte je, aby už byl rychle z té otravné stránky tam, kde chce být, tak se nemuže pak divit. Je to jako s každou smlouvou. A když se mi to nelíbí nemusím na to přistoupit a mužu jít jinam. Reklama je kapitola sama pro sebe a je to daň za služby zadara. Taktéž, pokud ji nechci, tak si musim tu kterou službu zaplatit. Ale to už jsme si snad zvykli a nic moc asi s reklamou neuděláme (nesnášim reklamu). Kupní smlouvu třeba na barák taky nečtete a podepisujete, kde  vám právník ukáže? Asi ne. Takže kde je největší nebezpečí? U poskytovatele? Asi ne. Takže si dovolím Tě trochu poopravit: U takových poskytovatelů je třeba se extrémně bát sám sebe. Mimochodem, když si budu chtít zřídit vlastní serverhosting s vlastním železem, budu muset taky podepsat dlouhou slouvu s dlouhými pravidly a milion výjimek, za co všechno poskytovatel nebude zodpovědný. A Komando pak muže přijít taky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...