Přejít na obsah

Daytona vs.jiná alternativa

haky73

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už vidím jak mi někdo dává 200 za Seika :-)

200 asi ne, kedze to je cca ich cenovka. GS sa likviditou nevyrovna Rolexu, ale zas je na tom myslim lepsie pri dalsom predaji ako ML, Porsche Design a pod. Je jasne, ked je u teba jednym z hlavnych kriterii likvidita, tak vela ti toho nezostane, Treba si vsak uvedomit, ze Rolexov beha na svete hodne vela a ked vyjde na trh viac ludi nez je dopyt, tak cena sa bude znizovat. Preto z hladiska dlhodobeho horizontu moze byt to GS chrono lepsia investicia ako Daytona z roku 2013. Nieco ako octavia 1.9 tdi, dlho boli precenovane v bazaroch az pokial ponuka neprevysovala dopyt a zacali klesat na uroven svojej triedy...

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník PavelB
Odesláno

Spíš bych viděl protikandindáty v řadách JLC,IWC, Zenithu apod. Seiko fakt ne.

Ahoj,

IMHO opakujes moji chybu a popisu ti svuj pribeh, treba ti to usetri nejake penize a prinese radost.

Hodinky me dlouhou dobu zajimaly jen okrajove, nosil jsem becka a omegy, proste neco aby me obchodni partneri nepomluvili a co zaroven nestalo ranec. Pak me to trochu chytlo, zacal jsem se o cibule zajimat a nasel tohle forum. Abych sam pred sebou obhajil, ze dam treba ctvrt mice do do par gramu oceli, tak jsem hledal neco s likviditou a bral to jako investici, kterou budu denodenne vyuzivat. Chyba!

Mam zalepene nove Daytony v trezoru. A vis co nemam k nim zadny vztah, je to proste vec. Vedom si toho, ze rozlepenim ztracim cast ceny a investice je v kratkodobem horizontu ztracena. A co bude ted? Pockam rok, dva a pak je prodam? Kolik na tom vydelam? 7% p.a? Mozna... Kdybych tyhle penize dal do sveho podnikani, vydelam radove vic...

Co tim chci rict? Kup to, co se ti libi, co tva penezenka dovoli a pripadnou resale value ber jako bonus, ne podstatu. Pro me jsou uz hodinky srdcova zalezitost, prinasi mi radost a to je k nezaplaceni.

Abych i poradil a jen nementoroval. Nevim, co uz mas doma, ale v teto cenove relaci bych sel do deep sea nebo big pilot.

Btw S nazorem na GS s tebou souhlasim. Je to uzasny kus hodinariny, ale v mych povrchnich ocich je kazi napis Seiko na cifru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Návštěvník PavelB
Odesláno

Popravdě se mi ty Seika také hodně líbí :) , ale čtvrt míče bych za ně stejně nedal i kdybych je měl :) .

Jsem proste asi moc povrchni nebo nejsem jeste dostatecne velky fajnsmekr... Ale ruku na srdce, kdyby tam na cifru byla korunka, tak bych je mozna hodne zvazoval...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Spíš bych viděl protikandindáty v řadách JLC,IWC, Zenithu apod. Seiko fakt ne.

.....u těchto značek nevidím žádnou protikandidaturu a více muziky už vůbec ne,..........jen blbou likviditu a průser se servisem :-)

Odesláno

Imho pokud je likvidita takhle důležitej atribut, vůbec nemá smysl přemejšlet o něčem jiným, než o Rolexu...:)

Ten GS Spring Drive chronograph je sice neuvěřitelnej kus hodinek, ale prodávat se bude asi o něco hůře, a jako křiklavej status symbol taky moc neposlouží.

Odesláno

.....u těchto značek nevidím žádnou protikandidaturu a více muziky už vůbec ne,..........jen blbou likviditu a průser se servisem :-)

Přiznám se, že jsem nepochopil, jak to bylo myšleno. Rolex vnímám někde mezi Omegou a IWC, JLC ještě výš. Se servisem jsem zatím problém neměl, myslel jsi to dizajnově nebo kvalitou? Více muziky si myslím, že rozhodně ano alespoň u IWC a JLC. Pokud nehodnotíme marketing, tam je Rolex asi nejlepší.

Odesláno

Dalimu :

Musíš si přečíst příspěvěk č.1. a rekapitulovat požadavek včetně slov o "muzice" a pod.

Záleží na úhlu pohledu,ale jak se dívám,tak se dívám mezi Omegou a IWC je Breitling,......Rolex je někde jinde,jistě ne mezi :-)) ....po uvážení slov "likvidita" a "stejná muzika" ve srovnání s Daytona,....bych  sem JLC již vůbec nemotal.

....se servisem jsem to myslel,tak,že když dojde na lámání chleba......Rolex jakékoliv ,lze opravit v podmínkách a rámci ČR,což se o IWC ,JLC a AP už vůbec,..... říct nedá,.....

Odesláno

Tak momentálně jsem uvízl mezi Deepsea, Daytonama a přikrádá se tam Stratos F.B od Zenithu ale jen okrajově. Hodinkovej výlet to jistí.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Za tyhle peníze už můžeš mít dost pěkných kousků. V rentabilitě se RLX asi nic moc nevyrovná. Daytony jsou v dnešní době vážně spíš dámské hodinky. Z chrona bych se koukl spíš na iwc da Vinci nebo chrono/ratra ingy. Pamy a nebo JLC. Musíš si spíš víc promyslet jaký styl hodinek chceš. Všechny zaznívající tipy jsou diametrálně odlišné. Na rentabilitu bych se vykaslal.

Odesláno

z čeho usuzuješ že jsem si je nezkoušel? Nebudu se svým obvodem zápěstí 21-22cm běhat s hodinkami a, které mají miniaturní cifr a celé díky svému tvarosloví vypadají ještě menší než ve skutečnosti jsou a jsou extrémně feminní jenom proto že jsou to rlx. Vypadají skvěle na ženské ruce.

Odesláno

Kluci - pánové, uz jsem se oprostil od toho koupit si hodinky které si udrží cenu. Padl zde jeden postřeh ze si koupil nové Daytony ale nenosí je a ani nesundal jeste folie aby neztratily svou cenu což pro me není realne řešení. Chci hodinky nosit a ne je doma schovávat v sejfu v lepším případe brát na společenské akce. Pocitově důrazně RLX funguje maximálně ale lip jsem se cítil na ruce s JLC i kdyz zrovna nebyly 100% funkcni. Nakonec jsem se přiklonil k úplně jinému modelu a to modelu od Ballu, někteří již vědí.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...