Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ondraj napsal:
Zkuste si představit, že tu bude 20 nových diskutérů a třeba ani jeden Kamojedov. Ovšem co ten by tu dnes dělal, že ?

Pokud budu mít talent určitého estetického cítění nadprůměrný dar slova a prohlédnu si libovolný katalog, můžu být \"Diskutér\" čehokoliv, Kamojedov, či Odklízeč ale nikoliv.

Souhlasím s celým příspěvkem Ondraje, ale vypíchl jsem záměrně jen pár jeho vět. Tady uhodil hřebík na hlavičku.

Vadí mi, že Diskutér nevyjevil, jaké hodinky nosí a těmto dotazům se vyhýbá jak čert kříži.

Ne proto, že bych chtěl hodnotit jeho výběr. Ani proto, že bych chtěl závidět či se mu pošklebovat.

Důvod je zcela jiný...

Nemohu (a nikdy nebudu) brát jeho hodnocení vážně, protože nemám jistotu, že skutečně jen nenastudoval katalog.

Já chci číst relevantní informace od člověka, který je vlastníkem hodinek či (minimálně) měl ty které hodinky na ruce v reálu. Pak je jeho hodnocení (jakkoliv subjektivní) postaveno na nějakém poctivém základu.

Pokud ale někdo hodnotí jen podle zkreslujících fotek (jasně to tu děláme všichni, ale také to přiznáme a je to z našich příspěvků poznat), rád si to přečtu, ale nemá to žádnou vypovídací hodnotu.

Kupříkladu Brajtle bych si nikdy nekoupil, i když na ně mám (byť je to už na hraně toho, co jsem schopen za hodinky dát). A proto čtu rád Midlocha (byť s ním často nesouhlasím), poněvadž vím, že jeho recenze a obhajoby mají reálný základ. Že Brajtle nejsou jen jeho vlhký sen, za který tu bojuje, ale že to je součást jeho života. Něco, s čím má každodenní zkušenosti z reálu, o které se s námi dělí.

U Diskutéra ale nevím...

Je to onanující nudící se multimilionář, který má doma desítky či stovky modelů a vždy, než nám sem něco napíše, vezme ty hodinky do ruky a dlouze se zamyslí?

Je to prodejce či servisman u Dušáka, který má dost času, protože tam moc lidí nechodí a jeho příspěvky vycházejí z toho, že je s hodinkami v každodenním styku?

Nebo je to jen zakomplexovaný fanda (nebo ještě hůře notorický spammer), který má doma jedny obyčejné hodinky, ale to, že je v reálu nedoceněn, si kompenzuje zde a píše sem moudra, která si vygoogloval a recenze, které mají základ v katalogových fotkách?

Nevím, ale bojím se, že ta poslední možnost je ta správná. A je mi z toho smutno, protože psát umí kurewsky dobře a někdy je ho radost číst.

• Odpovědi 474
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jeremy napsal:
Midlochuuuuuuuuuuuuuu, kolego... Jako že mám Navitimery na cestě, zruš prosím tohle vlákno..

Fakt? Tak to moc blahopřeju!

Myslím že se diskuze dostala úplně mimo výseč (což se na druhou stranu dalo čekat), celé to začalo neustálým a nesmyslným napadáním ve stylu ,,čističů kanálů,, a to již v době kdy jsem se tu zaregistroval a chtěl si hodinky pořídit. Docela mě to nepříjemě překvapilo, protože přestože jsem nebyl žádný znalec, tak z různých jiných zdrojů jsem pochopil, že Breitling je špičkový výrobce hodinek, se specifickými funkcemi a expresivním výrazem. To mne však od nákupu nijak neodradilo a vlnu souznění najdu (když ne zde) tak vždy na Timezone.

Jelikož mne trochu ty věčné narážky docela začaly točit, tak jsem cítil potřebu zejména cigimu jasně doložit proč je Breitling ve světě vnímán jako etalon (přestože si myslím že on to moc dobře ví ale nechce to přiznat). Pak cigi přijde ze svou postmodernistickou teorií, když se mu poté nehodí do krámu, protože se sám nachytal na švestkách, tak zase přijde s tím že co neslouží přímo k měření času je taky na nic. Když zase neuspěje tak přijde s teorií o logaru na BforB, když zjistí že zase přestřelil a logaro tam není, tak se ohání nějakou historí BforB. Nepochopil jsem co je vnímáno jako historie jestli těch cca 6 let co spolu tyto dvě firmy úspěšně spolupracují nebo třeba 50 let od dob Navitimerů nebo čehokoliv jiného.

Každopádně jsem si dobře podiskutoval a musel také vytrpět několik poznámek od mé přítelkyně ohledně věčného čumění do monitoru.

Pokud chcete diskuzi sprovodit ze světa, tak ji tedy můžeme smáznout jestli ne tak zašít někde do propadliště dějin...

Odesláno

2 NIGHTinGALE - úplně přesně tyto varianty mě také napadli, co může být diskutér zač.

Jinak mazat vlákno je asi nevhodné, protože se tu více méně rozhoduje i o osudu a dalšího způsobu bytí Chronomagu.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Tato diskuze má 16 stránek. Předpokládám, že každý sem lezeme dobrovolně. Co každému brání sem dobrovolně nelézt? Vždyť je vedle mnoho jiných nosných témat... Byl bych ovšem poslední, který by midlocha kritizoval za (až) lehce přepálený nadpis této diskuze. Midloch má právo tu psát přesně to, co uzná za vhodné, pokud to nepřesahuje hranice slušného vkusu. A z tohoto pohledu se tu diskuze nikam mimo rámec slušnosti neodklonila. A ten, kterého se midlochův článek mohl, měl či podle něklterých má dotknout? Kolega cigi kupodivu nebouří morálkou s mečem armády spásy, on věcně a slušně argumentuje... Vemme si z něho příklad. Koneckonců z midlocha též... neboť i on diskutuje věcně.

Mimochodem... pro mne osobně má těchto 16 stránek daleko větší hodnotu, než 98 stránek u tématu - pochlup se, pardon - pochlub se. Ovšem nikomu nic nevyčítám, někdo si rád fotí zápěstí, někdo rád s midlochem diskuzuje o Breitling. Obě skupiny mají právo na existenci. A já se netajím tím, že je mi šumafuk, co kdo nosí na zápěstí, mě zajímají myšlénky, postoje, názory k hodinkám. Koneckonců jsem zde přečetl mnoho myšlének o Breitling, které mě dosud nenapadly a považuji je za velmi přínosné, a to jak myšlénky z tábotrra odpůrců B., tak myšlénky z táborá příznivců B.

K častování kolegy názvy jako : "onanista, tajný důšákův servisman či zakomplexovaný fanda" se nebudu vyjadřovat... do takovýchto intelektuálních nížin nedohlédnu.

Odesláno

Diskutér napsal:
K častování kolegy názvy jako : \"onanista, tajný důšákův servisman či   zakomplexovaný fanda\"  se nebudu vyjadřovat... do takovýchto intelektuálních nížin nedohlédnu.

A kdyby jsme se Tě slušně zeptali, co mas třeba za hodinky a vynechali dušáka a zakomplexovaného fandu tak Ty nám snad odpovís??? :-)

Odesláno

2diskutér

Velmi se mi líbí Tvůj poslední příspěvek. Jenom kdyby jsi tam nenapsal, že ti nevadí co kdo nosí na ruce. Měl jsem chuť ti napsat aby jsi další hodinky pro mě vybral ty, aby neurážely tvůj vkus. A s těmi nížinami, kam nedohlédneš...... škoda že tu nejsou všechny tvé příspěvky.............

Že já jsem sem zase lezl......................

Odesláno

Diskutér napsal:
K častování kolegy názvy jako : \"onanista, tajný důšákův servisman či   zakomplexovaný fanda\"  se nebudu vyjadřovat...

biggrin.gif Pořád je to lepší než tajný onanista zakomplexovaného servismana Fandy biggrin.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

31682 napsal:
  Diskutér napsal:
K častování kolegy názvy jako : \"onanista, tajný důšákův servisman či   zakomplexovaný fanda\"  se nebudu vyjadřovat...

biggrin.gif Pořád je to lepší než tajný onanista zakomplexovaného servismana Fandy biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif

Odesláno

Vracím se k tématu. Takže Breitling a můj pohled na věc, i když možná z trochu jiného úhlu. Ale ono to s tím, co zde už zaznělo samozřejmě souvisí.

Nic proti Breitlingu. Jsou to určitě dobré hodinky. Ale je třeba si uvědomit, že tahle značka, podobně třeba jako Rolex, si s sebou nese určitou sociálně-kontextuální zátěž. Česky řečeno, ten kdo si je vezme na ruku, musí počítat s tím, že ho jeho okolí bude určitým způsobem hodnotit a bude mít tendenci si ho zařadit do určité kategorie. Je to přirozené a nic s tím nikdo neudělá. Tyhle hodinky totiž již přestávají být pouhými hodinkami a stávají se symbolem. Ti, kteří je nosí, je obvykle vnímají jako symbol úspěchu a určitého společenského postavení. To je typické třeba pro Rolex v Americe. Jelikož je to dostatečně známá a dostatečně drahá značka s úspěšným marketingem, jsou hodinky Rolex nejčastějšími hodinkami amerických byznysmenů, hodinkami lidí, kteří jejich prostřednictvím chtějí svému okolí dat najevo: ?I?ve made it.? Je to nejčastější dar, který dostává zdárný syn od svého otce za absolvování Harvardu či Yale University. U nás ještě nejsme tak daleko, ale začíná to být podobné. Řekl bych, že tu roli, kterou hrají v Americe Rolexy, zde hrají (částečně) Breitlingy. Přece jen jsou o něco levnější, jsou ve více výlohách a jejich design je u mnoha modelů mnohem podbízivější, takže osloví více lidí. Rolexy tu sice lidé také znají, ale přece jen ne v tom měřítku jako v Americe. Navíc Breitling ještě více dává na odiv svoji cenu a celkově asi ještě více imponuje ?macho? naturelu mnoha majitelů. Leckterý z nich je jistě přesvědčen, že to jsou ty pravé hodinky, které zdůrazní jeho mužnost. A proč ne. K mnoha typům se jistě hodí. Co jiného by měl nosit třeba mistr republiky v kulturistice nebo majitel fit centra? (bez ironie)

Já s Breitlingy problém vlastně nemám, protože se mi nelíbí a tudíž je nemusím řešit. Problém ovšem mám třeba se zmíněnými Rolexy. Některá jejich technická a designová řešení jsou opravdovými mezníky a líbí se mi. Např. Submariner je naprostá klasika. Ale přesto nevím, jestli bych ho chtěl nosit. A to z výše uvedených důvodů. Je to značka, která s sebou nese příliš mnoho konotací a ne všechny jsou pozitivní. Už se to tady kdysi někde řešilo, byly námitky, že mi může být jedno, co si o mých hodinkách myslí okolí. Ale myslím, že to není jedno. Asi se shodneme na tom, že hodinky jsou součástí naší sebeprezentace a tudíž bychom tyhle věci měli brát v úvahu. Okolí totiž nehodnotí jen naše hodinky, ale skrze ně si vytváří i názor na jejich nositele. A s tímhle vědomím si těžko mohu vzít na ruku Rolex, když mne samotnému byla nesympatická většina lidí, u kterých jsem je kdy (u nás) viděl: pochybní podnikatelé, veksláci, pasáci. I když ve prospěch značky hovoří, že to stejně asi byly většinou faky. Ale přesto bych si za stejné peníze koupil mnohem spíše nějakou stejně kvalitní, ale mnohem méně ?profláklou? značku?

Odesláno

jacob napsal:
  Diskutér napsal:
K častování kolegy názvy jako : \"onanista, tajný důšákův servisman či   zakomplexovaný fanda\"  se nebudu vyjadřovat... do takovýchto intelektuálních nížin nedohlédnu.

A kdyby jsme se Tě slušně zeptali, co mas třeba za hodinky a vynechali dušáka a zakomplexovaného fandu tak Ty nám snad odpovís??? :-)

Hned ve svém prvním založeném vlákně http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=6449 píše, že má " starý dědovo primky po babičce. Nemaj sklíčko, ale mě to neva, aspoň se nelesknou. Mám sbírku hodinek, tedy zatím v ní jsou je ty primky, ale počítám, že se v tý Basileji trochu vodvážu."

Odesláno

Z. napsal:
...... A s tímhle vědomím si těžko mohu vzít na ruku Rolex, když mne samotnému byla nesympatická většina lidí, u kterých jsem je kdy (u nás) viděl: pochybní podnikatelé, veksláci, pasáci. I když ve prospěch značky hovoří, že to stejně asi byly většinou faky.  Ale přesto bych si za stejné peníze koupil mnohem spíše nějakou stejně kvalitní, ale mnohem méně ?profláklou? značku?

Moc pěkně napsáno. Z toho samého důvodu bych si nekoupil Mercedes, protože jej mám spojeného s kolotočáři a zelináři z minulého režimu. Je to ale můj subjektivní pocit, o kterém vím, že je v podstatě nesmyslný a Mercedesy, zvlášť ty poslední, jsou krásné vozy.

Když jsme kdysi vybírali s ženou jméno pro naše dítě, operovala s povahovými vlastnostmi nositelů jmen, která náš syn proto nemohl mít. Dneska ale to samé praktikuji nejenom u hodinek, ale i aut. Dokonce se snažím nakupovat oděvní součástky tak, aby na nich nebyla loga.

Možná je to tím, že díky ekonomickému vývoji po roce 1989 je každý mohovitěji vyhlížející jedinec automaticky považován za podezřelého.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...