Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 241
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dizajn, kvalita, přesnost, užitná hodnota?  V jakejch ohledech je takový srovnání dle tebe blbost a proč?

Odesláno

Ja nevim jak to popsat-nosim to(breitling,omega,...) i to(steiny-potapky,pilotky,...),ale jde hlavne o pocit...dej si je oboje na ruku a muzes napsat sam-co Te bavi vic...

Podle me se to srovnavat proste neda...je to muj nazor a nechci se hadat..

Dik ;)

Odesláno

Mám to podobný.

Steiny jsou OK a ani nepohoršuje jejich kopírování designu jiných hodinek. Suby kopíruje kde kdo. A ty kopírky vintage kousků? Proč ne. Ale každý na to kouká jinak.
Měl jsem troje Steiny, teď mám zase Omegy i B. Zpracování je určitě lepší, ale těžko o tolik, aby samo o sobě ospravedlňovalo cenový rozdíl. No a? Kdo z nás si tu pořizuje mechanické hodinky kvůli jejich "užitné hodnotě"?

Odesláno

Tak esi je to jen o pocitu, tak zrovna ty seamastery výše u mě poti steinům neobstály. Až tak, že jsem je ani nedal na ruku. V reálu menší, než se zdaj na pics. indexy velikostí nevyváženě v poměru s velikostí šasí o ceně nemluvě. Resp. ikdby stály stejně, sáhnu po oceánech.  

Nakonec musím souhlasit s výrokem- " srovnávat se to nedá", ikdyž subjektivně a v opačným gardu :)  

Odesláno

Ja jsem nedrzel v ruce Steiny, ale mel jsem na ruce tyto Omegy zminene vyse. Strasne jsem se na ne tesil. Zpracovani vynikajici, ale neco tomu proste chybelo. Na fotkach vypdaji moc pekne, ale na ruce je to polovicni zazitek. Tim neobhajuju Steiny, jen proste tyhle Omegy nemaji ty spravne grady pro me. Naopak od SMP jsem nic necekal a ty me na ruce nadchly.

Odesláno

Resp. ikdby stály stejně, sáhnu po oceánech.  

:lol2:

Ty Omegy jsem neměl, ale mohu srovnat Breitling a Steinhart. U B samozřejmě z části platíš značku, ale kvalita je objektivně jinde. Chod lunety, chod korunky, antireflex, plastické indexy, provedení dýnka. O mesh tahu Breitling ani nemluvím.

Odesláno

Omega vs Breitling vs Steinhart - to snad ne...jako nic proti Steinhart, měl jsem jich celkem dost (včetně Ocean Vintage One), ale pokud vezmeš do ruky Breitling a podíváš se na cifr, nebo Omegy a mrkneš na pouzdro, nebo tah, tak ty rozdíly jsou dle mého názoru nebetyčné...samozřejmě včetně ceny  :lol2:

Resp. ikdby stály stejně, sáhnu po oceánech.

Tak to potom jóóó...

Odesláno

Tak nevím kucí. Shodněme se prostě na tom, že tomu nerozumím a že mám to, co zasloužím. Objektivně vzato strojovnám uvnitř opravdu nerozumím, ale předpokládám, že v těch dražších budou určitě vymazlenější stroje. A když tohle umí fanda ocenit, tak jasná volba. 

Odesláno

Zdravím vás...

můj názor je, že Rolády jak se jim říká a jim podobné jsou krásné hodinky a určitě musí být dobrý pocit je vlastnit a nosit, ale jsou brutálně předražené.

Steinhart je podle mne dobrá volba...jsou to kvalitní hodinky s krásným provedením.

Je plno značek co prodává stejné strojky v hodinkách za třínásobnou i vícenásobnou cenu.

Tak proč by měl být Steinhart špatný.

Odesláno (upraveno)

Jak se tomu říká? Jo- causual. Prostě flanelka, džíny, keeny, parkra, zt zavírák, csc fujinu, subaru + steiny a jedu na vejlet. Me gusta :)

Netak- la costy, bmw, rolexy, ipody, atak, esi mi někdo rozumí.   

1498156_3f605688fb2cdc114056.jpg?name=st

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno

Za dobu své existence jsem měl cca čtvery nebo patery štajny a nikdy jsem z nich neměl špatný pocit. Některé modely se zjevně inspirovaly, to je zřejmé. Nechci je nijak obhajovat, nekomolily názvy, dle mého soudu měly i své dílčí odlišnosti.  V dané cenové třídě dosti široká nabídka, v poslední době i zajímavé strojky s vynikající přesností (měl jsem dualtime se Soprodem).  Nejsou jediný, kdo čerpá inspiraci. Nakonec si vzpomeňte, jak kdysi vypadala Cortina MK1 vedle BMW 1500 a jak jsou dnes všechna nová auta stejná. O mobilech ani nemluvím, jeden jak druhý. Inspirace prostě dochází. 

Ovšem na druhou stranu srovnávat Vintage One třeba se Superoceanama, to snad může jen ten, kdo ta béčka asi nikdy neměl na ruce - zpracování číselníku, citlivá lumi, skvělý antireflex ..., opravdu to není jen o ceně, ten rozdíl je prostě vidět. Asi tak, jako je to u aut nebo mobilů.

Jen pro prvotní inspiraci blbá neostrá fotka z mobilu, kterou jsem teď vyhledal.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Nezlobte se na mě ale zrovna u těhle brejtlí. Nepochopil jsem vůbec tu kompozici na cifru  6-9- logo- datumka. Notabene- když odhlédnu od toho pro mě krajně nevkusnýho fontu cifer na lunetě. Celý mě to prostě znervozňuje asi jako ranault citroen cactus :crying_anim02: Srry- no offence.

Upraveno uživatelem Toom
Odesláno

S Tebou bude asi tezky si povidat o hodinkach treba za sto tisic-uz jenom proto,ze " stoji kilo " - Ti jsou proti srsti a nikdo Ti to nevymluvi...

Takze mas pravdu-hodinky steinhart jsou dobry(za ty penize je dobry zpracovani i strojek) ale srovnani se znackkou Omega nebo Breitlling je zbytecne...

Tim bych to za me uzavrel a at Ti steiny dlouho slouzi a libi se Ti-pokud nikdy nebudes mit nutkani koupit drazsi hodinky,je to jenom Tvoje plus-protoze si usetril hromadu penez :)

Dik a pekny vecer ;)

Odesláno

Vůbec tady nejde o konkrétní model, každému se líbí cosi jiného, tobě se nelíbí, mě se líbí. Toto téma je o štajnech, pokud budem hodnotit mé hodinky, mine se to úplně tématem. Psal jsem v obecné rovině, obrázek byl míněn jako ilustrativní. Ale asi nemá cenu pokračovat. 

Odesláno

Ne nejde primárně vo prachy. Prošel jsem v létě Pařížskou z dobrým úmyslem udělat si radost. Z Rolexu jsem vypad za 15min., z Carolina za 20. Ty Superoceány heritage- budiž, říkal jsem si. Nakonec jsem jsem se ale zasek Na Dělostřílnách a když jsem viděl ty Steiny naživo, bylo hotovo. Ale jsem jen běžnej spotřebitel- přinejlepším poučenej laik. Zbytek " ušetřenejch" peněz jsem rozfofroval za toulky pozdním létem po Tenerife. Tak hlavně, ať nám to všem hezky ( a dlouho) tiká neb jak se píše v bibli " již více čase nebude"  :smile_anim:  

Odesláno

Toom: chlape, to ze tady Steinhart takto neprirozene vyzdvihujes jim na popularite neprida, ba naopak. Jsem majitel steinu, zpracovani je za ty penize super. V teto cenove relaci se mu muze Gunter vsem smat, ale na Omega a Breitling to nema ani ko-ot. O Rolex se nebudeme bavit, ten je o min. 30 pater vys. Bud nohama na zemi, uzivej si skvele hodinky a vice fot, at se muzeme pokochat.

Návštěvník YPO
Odesláno

Zbytek " ušetřenejch" peněz jsem rozfofroval za toulky pozdním létem po Tenerife. 

nejlepší investice .... hodinky jsou píčo*vina

Odesláno (upraveno)

Asi budu po vší té kritice Vintage oceánů legrační, ale za sebe musím říct, že tohle jsou jediné hezké levné hodinky, o kterých bych aktuálně uvažoval jako o základu pro výrobu nějaké pěkné vintage limitky. Rolex ručky a ciferník samozřejmě pryč. Pokud by téma limitky bylo dost atraktivní a nový ciferník byl vkusnou syntézou designu potápek šedesátých let, aniž by vyloženě nějakou značku kopíroval, a pokud by byla lumi bílá nebo zažloutlá, mohly by to být parádní hodinky za skvělou cenu.

OT: mimochodem, jak je to se žloutnutím moderních bílých luminiscenčních barev? A pokud stále (po čase) žloutnou a získávají strukturu... jak dlouho to asi tak trvá?

Upraveno uživatelem martar

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...