cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Zdravím všechny na tomto fóru, chtěl bych poprosit o radu s výběrem. Velice rád bych si udělal radost a pořídil si nové hodinky. Vždy byl pro mne etalonem hodinkářského vrcholu IWC. Postupem doby, ale zjišťuji, že by mi na ruce slušelo i něco jiného. Vybírám tedy IWC vs Panerai. Nebo něco jiného...? Konkrétně se mi líbí IWC Aquatimer 2000 jako sportovní a IWC Portofino chronograph jako oblekovky (popř. IWC Ingenieur) Z Panerai to jsou PAM 312 nebo 392. Předem děkuji za rady s výběrem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Jde také o to, jak máš velké zápěstí. Na malou ruku jsou 312 docela velké. Někomu vadí ochrana korunky. Takže 392, které mají "jen" 42mm, by mohly být pohodlnější. Na velkou ruku půjde obojí. Jinak k IWC...ty se u mne mne na ruce dlouho neohřály. Nějak jsem k nim vztah nezískal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Jako IWC man nemohu nic jiného než doporučit IWC a z toho co jsi vypsal bych jednoznačně vybral IWC Portofino chronograph na originálním meshi. Podívej se, jako to je paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Je pravda, že mám malé zápěstí a PAM 312 jsou docela velké...zatím jsem neměl bohužel možnost vyzkoušet na ruce, nebo spíše kde... PAM 392 asi sedět lépe... U PAM mě láká in-house strojek, na druhou stranu je mi trochu trnem v oku swiss made se sídlem v Itálii...asi věc názoru. Předpokládám, že u IWC se jedná o strojky ETA (byť asi upravované)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Je pravda, že mám malé zápěstí a PAM 312 jsou docela velké...zatím jsem neměl bohužel možnost vyzkoušet na ruce, nebo spíše kde... PAM 392 asi sedět lépe... U PAM mě láká in-house strojek, na druhou stranu je mi trochu trnem v oku swiss made se sídlem v Itálii...asi věc názoru. Předpokládám, že u IWC se jedná o strojky ETA (byť asi upravované)?Kolik máš obvod zápěstí? Já 15,5cm a 392 jsem zkoušel v Praze, Na ruce seděli jak měli, malinko vysoké, nicméně jinak dokonalé - což už se nedá říci o ceně Zkus a uvidíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Ano, je to původně Eta, ovšem s některými úpravami a některými součástkami upravovanými pro IWC podle specifikací IWC.Zkrátka není to inhouse (což samo o sobě není zárukou kvality a spolehlivosti), je to průmyslový etalon, který je ještě o kus vytuněný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Je pravda, že mám malé zápěstí a PAM 312 jsou docela velké...zatím jsem neměl bohužel možnost vyzkoušet na ruce, nebo spíše kde... PAM 392 asi sedět lépe... U PAM mě láká in-house strojek, na druhou stranu je mi trochu trnem v oku swiss made se sídlem v Itálii...asi věc názoru. Předpokládám, že u IWC se jedná o strojky ETA (byť asi upravované)?co PAM00512? nositelná velikost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyril Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 U PAM mě láká in-house strojek, na druhou stranu je mi trochu trnem v oku swiss made se sídlem v Itálii...asi věc názoru.Manufaktura Panerai je od roku 2002 v Neuchatel ve Švýcarsku. Takže sídlo v Itálii mají možná jako nějakou správní jednotku. Na všech papírech, které dostaneš k hodinkám je ale Swiss. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Předpokládám, že u IWC se jedná o strojky ETA (byť asi upravované)?Zrovna v nových Portofino Chronograph by měla být Sellita. Překopaná od IWC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 To je právě ono...mám již dlouhou dobu ORIS divers tt1, kde je Sellita a v IWC, byť asi s mnohem většími úpravami než v ORIS, jestli vůbec nějakou úpravu na tom mají, tak je tam taky a jak bylo řečeno, je to "průmyslový etalon, který je ještě o kus vytuněný". Z toho důvodu, byť je mi IWC velice příjemná značka, tak mi to trochu sráží její hodnotu, z toho důvodu více tíhnu k Panerai... ...a díky za objasnění se swiss made a Panerai :-) Když už jsme u Panerai, jaké je doporučení na strojek? Ruční nátah nebo automatic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Tak Panerai do nekterych modelu taky cpe Unitas, nebo se pletu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 To cpe, díval jsem se...,ale zdá se mi, že cena za in-house Panerai je ke mě trochu blíž, než, modely od IWC, které se se pohybují zase někde jinde, nebo ne? Jinak PAM 512 jsou krásné...můj obvod zápěstí je cca 16cm, což asi odpovídá PAM 392. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Nepleteš.Samozřejmě je to stejný jako u IWC.Modely s inhouse jsou dražší.Tazatel podle mě porovnává špatně modely,protože u Panerai je cenově jinde než u IWC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semi001 Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Oni Radiomiri díky nožkám působí o něco menší, ale k pam pro mě patří to úžasný ucho . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 S 16 cm bych se asi na Panerai vykašlal,menší modely podle mě budou vyšší a nebude to ono jako u 44mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cannondale Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Hmmm, asi bude nejlepší vyzkoušej je naživo! Každopádně z toho mám celkem velkou hlavu, co tedy vybrat...? Jinak díky zatím moc všem za názory a rady :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Kup si raději PAM, než IWC se selitou. Navíc ty, které sis vybral, jsou opticky takové nanicovaté. Ber jen inhousy, když na to máš. Vyzkoušení naživo je podmínkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 (upraveno) IWC jsou super, ale inhaus je inhaus, o tom zadna. Aquatimery nejlepe z Vintage serie z roku 2008 a jako oblekovky z te same serie Ingy. To jsou prekrasne ultrauniverzalni hodinky a vyjimecnou image. Upraveno 16. prosince 2013 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2013 Panerai s třídenním inhousem jsem neměl, ale co jsem zde vysledoval, tak problémů s tím strojkem tu bylo určitě víc než problémů u IWC. Já teda jsem radši, když mi to šlape přesněji a bezporuchověji a jestli je tam inhouse nebo překopaná Eta mě je fuk.Nehledě na to, že vůbec hledat u těchto značek s těmi cenami něco jako smysluplnost je blbost, protože přesně a spolehlivě běhají i Archimede chrono za zlomkovou cenu... Tedy můj závěr: vezmi, co se ti líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se