Přejít na obsah

Zenith - poraďte.

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny chronomag-ory.

Rozhodl jsem se pořídit si Zenith-ky se zajímavým strojkem - El Primero.

A teď, jaké?

Po delším vybírání, vylučovací metodou, jsem došel k užšímu výběru:

Klasické El Primero se světlým cifrem (černé mám již dvoje Omegy) s výhodnou cenou.

post-20662-0-08487100-1388393907_thumb.jpg

Nebo EL Primero s barevnými subcifry (napodobenina starých z roku 1969) s vyšší cenou.

post-20662-0-70194000-1388393860_thumb.jpg

Nebo Striking 10th, je to limitka.

post-20662-0-78299300-1388394319_thumb.jpg

Nebo jsem měl kdysi vyhlédnuté pilotky, ale jsou podobné Omegám moonwatch, které mám.

post-20662-0-05917700-1388394597_thumb.jpg

(Obrázky jsou z webu Zenithu)

Prosím poraďte! Rady na tomto foru jsou opravdu k nezaplacení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neuvazoval jsi o 1969 vintage?

http://collectorstime.com/products/zenith-vintage-1969-limited-edition-black-dial

1969rallye7.jpg

za me zenith jedine s barevnyma sub-ciframa. nevim, zda-li ta limitka za to stoji - je toho 1,968 kusu (coz je dost velke na limitku) a jedine, cim se to lisi od soucasneho modelu, je jiny kalibr (vice rozdilu jsem nenasel)

pokud chces pouze 'kulaty' pouzdro a spokojil by ses s <40mm (nemas pocit, ze urgentne potrebujes hodinky pres 40mm v prumeru ;)), pak tady jsou jedny z vintage edice:

http://collectorstime.com/products/zenith-el-primero-original-1969-chronograph

IMG_0970.jpg

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

Byl jsem úplně přesně v situaci, ve které jsi Ty. Mám černé omegy a vybíral jsem Zenith, přičemž jsem se rozhodoval v podstatě z prvních dvou Tebou uváděných modelů. První jsem nakonec zavrhnul, došel jsem k názoru, že je trochu nudný. Ale ten s barevnými subcifry je prostě nádherný, jediná vada (marginální) je strašně dlouhá spona na řemínku, ale není problém je prohodit na přesně ten řemínek, co je u prvního modelu. Ale vzhledem k tomu, že máš černé omegy, předpokládám, že je žádoucí zachovat hnědý řemínek. Ale můj hlas mají jednoznačně s barevnými subcifry (a to znám přesně cenový rozdíl, který není nejmenší). Přeji dobrou ruku při volbě!

Odkaz ke komentáři

Díky za názory a rady.

Video jsem viděl, je to paráda.

Hodinky bych chtěl nové nebo zánovní, moc vintage raději ne je to dost starostí se  servisem.

A velikost 42mm je po dlouhodobém nošení a zkoušení pro mě ideální.

Vím, že ty barevné subcifry k Zenithu patří. Mám je preferovat za každou cenu ???

Dík za názor.

Odkaz ke komentáři

Byl jsem úplně přesně v situaci, ve které jsi Ty. Mám černé omegy a vybíral jsem Zenith, přičemž jsem se rozhodoval v podstatě z prvních dvou Tebou uváděných modelů. První jsem nakonec zavrhnul, došel jsem k názoru, že je trochu nudný. Ale ten s barevnými subcifry je prostě nádherný, jediná vada (marginální) je strašně dlouhá spona na řemínku, ale není problém je prohodit na přesně ten řemínek, co je u prvního modelu. Ale vzhledem k tomu, že máš černé omegy, předpokládám, že je žádoucí zachovat hnědý řemínek. Ale můj hlas mají jednoznačně s barevnými subcifry (a to znám přesně cenový rozdíl, který není nejmenší). Přeji dobrou ruku při volbě!

Psali jsme to současně, takže jsem to přečetl až po napsání mého příspěvku.

Takže podle tebe, barevné subcifry.

Dík za info.

Odkaz ke komentáři

Pánové díky za rady a názory.

Zjistil jsem si cenu nových Striking 10th a bohužel je už mimo moje možnosti.

Netušil jsem, že je o tolik vyšší než model El Primero (asi o 3000 Eur).

Pilotky jsou fajn, ale když dám na své Omega moonwatch hnědý řemen, tak jsou opravdu hodně podobné (a moony nechci dávat pryč).

Takže výběr se zůžil na El Primero - světlé nebo s barevnými subcifry.

Líbí se mi více ty s barevnými subcifry, ale ty světlé mohu mít za velmi výodnou cenu.

Takže proto se pořád nemohu rozhodnout. 

Odkaz ke komentáři

Chces nove hodinky za kazdou cenu, nebo ty, co se ti libi? Az najdes odpoved na tuto elementarni otazku, tak koupis ty spravne... ;)

Ba ja ja. To je jak rada z pohádky. 

Ale pravdivá a díky za ni.

Teď budu muset ještě chvíli šetřit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...