ivan_989 Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 12:09, shag napsal: Da sa dostat s cenou murovaneho domu na cenu montovaneho?DA. Zalezi od faktorov - charakter a umiestnenie pozemku, charakter stavby, material obvodovych stien, material zateplenia, technologia zateplenia, typ strechy, fasada, sposob vykurovania a ohrevu TUV, skladba fasady atd atd atd atd atd. Murovany moze vyjst drahsie aj lacnejsie ako montovany. Ale opakujem, skus sa nejaku hodinu-dve-tri v montovanych domoch pohybovat, posed si v kuchyni, na hajzli atd. Ja som mal z toho strasne divny pocit, zla zvukova izolacia, bal som sa ze ked niecim tazsim a ostrejsim zavadim o stenu tak v nej spravim dieru, zvysene naroky na detailne planovanie projektu.... Proste pre mna to nebolo, nechcem v takom byvat a zit. Znie to fasa, ze pride kamion, zmontuje a o 3 mesiace byvas. Mozno aj take funguje. Kamosovi ´montovali dva roky kym sa nastahoval. Ale opakujem, urcite existuju aj uspesne instalacie s ktorymi su majitelia spokojni. Ak si to cele pedantne naplanovali na papieri, do poslednej zasuvky a vypinaca kde co chcu mat a naozaj aj v realite im to vyhovuje. Nikoho takeho vsak nepoznam, kto by pocas vystavby nerobil nejake zmeny.
panedge Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 organic-to je paráda!Takhle u lesa takovej hezkej domek,co si víc si přát...v létě vypustíš děti a máš klid.Já jsem stavěl loni,myslel jsem,že letos dodělám zahradu a ukrutně se mi do toho nechtělo,tak to nechám na jaro.Jinak architekt přes zahrady mi udělal projekt(pozemek 1500m)-tráva,plot,4 vzrostlý stromky,pár dlaždic,kůlna na nářadí),realizace od nich 1 600 000 bez DPH:-))Takže si najmu dva šikovný kluky a cena bude čtvrtinová.Doufám teda-
organic Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Já vzhledem k tomu pedantnímu plánování a předělávání projektu 4x před podáním na stavební úřad jsem během výstavby neudělal jedinou změnu. Zásuvky, světla, příčky, všechno mám tam, kde jsem chtěl mít. Je pravda, že zvukově to je jinak, než ve zděným baráku, když se projdu v 1. patře po surové podlaze, tak to duní, ale zrovna dneska jsem tam měl podlaháře a budu volit maximálně účinně zvukově izolační řešení do patra a průmyslovou vinylovou podlahu do přízemí, abych tam mohl běhat v botách ze zahrady.
organic Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 panedge: právě pro děti to dělám. V lese borůvky, na zahradě veverky...Před 3 lety jsem bydlel na sídlišti, kde z přízemního okna bílý borec dýloval drogy. Utekl jsem na Bílou Horu, kde je větší klid. Ale to místo, kde stojí můj nový domeček mám 8 let a jediný den tam mě nabije na 3 dny dopředu. Genius loci. Přikládám to těm silicím, co stromy vylučujou během léta, tichu, absenci světelného a zvukového smogu. I když... přes pozemek mi zurčí potůček, ale takový "noise" mi nevadí.
ivan_989 Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 (upraveno) V 9. 1. 2014 v 14:28, organic napsal: Já vzhledem k tomu pedantnímu plánování a předělávání projektu 4x před podáním na stavební úřad jsem během výstavby neudělal jedinou změnu. Zásuvky, světla, příčky, všechno mám tam, kde jsem chtěl mít.Tak to mas moj obdiv. Ja ked som uvidel realne 3D 1:1 ako to vyzera, tak som rusil, menil a posuval vselico na papieri to vyzeralo inak ako ked som sa v tom zacal realne pohybovat. Proste aj ked nieco je standard a architektonicke pravidlo ci zvyk mne to pre prakticky zivot nevyhovovalo.Edit: pravda je vsak, ze cele dokopy s pozemkom a lokalitou to musi davat zmysel. Nejde len o pouzitu technologiu a materialy, ale aj o prostredie, vizualnu stranku, naplnene ocakania (ak boli) a kopu "soft" faktorov. A ked to vyjde tak je to super. Ja (cerstvo presťahovany) normalne odchadzam z roboty co najskor aby som mohol byt doma. Chce sa mi byt doma. Na terase. V zahrade. Nasavat to prostredie a tesit sa ze to vyslo. Upraveno 9. ledna 2014 uživatelem ivan_989
Návštěvník YPO Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 13:46, organic napsal: Neštvete mě s vašima porothermama......tož dík za tip ..... v tomdle by se dalo i bydlet .... třeba .....
organic Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 YPO: Na jeden 3x3 modul, jako máš na půdoryse vlevo, mám ještě na pozemku místo, tak třeba jednou přistavím a vypadnu z Prahy Teď to mám maličké, 2 pokojíčky 14m2, obývák 25, kuchyň 20
Návštěvník YPO Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 15:06, organic napsal: YPO: Na jeden 3x3 modul, jako máš na půdoryse vlevo, mám ještě na pozemku místo, tak třeba jednou přistavím a vypadnu z Prahy Teď to mám maličké, 2 pokojíčky 14m2, obývák 25, kuchyň 20Přesně to plánuju respektive bych chtěl, páč sem v nějakým divným rozpoložení ..... ještě se musím podívat po nějaký koze, ovečce kvůli trávě ...... Máňu už mám, tak by to mohlo klapnout :-)
CEGY Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Zatim se tady nikdo nezminil o Ytongu, jako alternative k cihle. Mam postaveno asi pet let a prvotne jsem chtel taky drevostavbu, ktera ale ve finale vysla v te dobe asi o 10% vic nez klasika. Ve finale jsem volil Velox s 15cm penovkou a dobry. Nicmene prodavam (respektive prodano) a bude me cekat dalsi stavba domu, kde snad zurocim stavebni vzdelani a praxi, vcetne negativ z prvotni stavby. Ptam se na Ytong, pac ho zvazuju v alternative s cihlou. Drevostavbu na klic ma soused naproti. Zminim se pouze o jednom nedostatku, a to je horko v lete. Proto mu tam asi namontovali klimu. A kazdopadne uz pouze prizemni dum.
FrantisekH Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Bedjo asi rýpavý dotaz (jak je u mě zvykem) ale to máš skutečně v základech ty náhrobky?
ivan_989 Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Bedjasson moc pekne, parada. To sa mi len zda alebo si naozaj ten dom postavil z osb dosiek? Inak do toho kraja sa to hodi, nadhera.
shag Odesláno 9. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 Bedjasson, Organic, parada. Ja som len na zaciatku, este zvazujeme aj rekonstrukciu starsieho baraku.
organic Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 To byl i můj přístup, ale "ruinu" jsem 7 let využíval, než jsem splatil hypo. Jinak respekt Béďo. Já bych to sám nepostavil. Cegy: horka se bojím, i když jsem v dolíku u lesa. Zatím přemýšlím o rekuperaci (mám ve zdech přípravu a natažené dráty), ale systém regulující teplotu vzduchu i jeho cirkulaci by byl asi komfortnější řešení (kde na to furt brát?). Problém montovaných staveb je, že nedýchají. Ještě pouvažuju, co tam dám, dle zkušeností z užívání.
KFL Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 14:04, organic napsal: No já jsem vyškrábl z pozemku 60 let starou chatu, vykopal nové sítě, pozemek je momentálně hnus. Regenerace zahrady předpokládám tak 3 rokyKdybys se zahradou chtel poradit nebo ji navrhnout, dej vedet . Domek krasnej!
Tomas_2002 Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 (upraveno) A vyjde při stavbě levněji ten ytong nebo cihla ? EDIT: Výhledově do roka bychom taky chtěli stavět a už jsem z těch všech informací děsně znuděnej. Jeden chválí to, druhý ono.....Přijde mi, že už to snad je jedno z čeho se to postoví, protože všechno má svoje plusy a mínusy a kdyby existoval jeden, nejlepší materiál, tak by nikdo nestavěl z ničeho jinýho.... Upraveno 9. ledna 2014 uživatelem Tomas_2002
bobi Odesláno 9. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2014 BedjassonBedjason , máš to perfekt , a ta krajina okolo - nemá to chybu
azeppelin Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 V 9. 1. 2014 v 14:17, organic napsal: Tak ještě jedna z fotogeničtějšího úhlu Máš to moc pěkné. Jen se mi moc nehodík celku barva oken a dveří. Dal bych to buď schválně kontrastně klidně do červené, nebo naopak do něčeho vyšedivělejšího.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se