Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

V úterý objednáno, dnes doručeno (Countryattire) a spokojenost maximální. Svetr bezva, ale bunda je teda mega. Dle měření jsem vzal L, který je mi úplně tip top, nesmím přibrat :D.

Bunda je lehce cítit, je malinko mastná - dost nezvyk. V létě bude muset do futrálu.

Ale je příjemná a na to, jak je lehká, i příjemně chránila venku před větrem. Za mě velká spokojenost!

Teď jsem akorát zvědavej na ženu a její bundu :).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno

Kluci, ještě otázka stran vosku - všude se prodává jen Thornproof wax, ale tahle bunda je napuštěná Sylkoil waxem, který není tak lesklý. Ale nenašel jsem nikdo možnost ho koupit. Mám se na to vykašlat a koupit teda ten jedinej Thornproof?

Odesláno

Kluci, ještě otázka stran vosku - všude se prodává jen Thornproof wax, ale tahle bunda je napuštěná Sylkoil waxem, který není tak lesklý. Ale nenašel jsem nikdo možnost ho koupit. Mám se na to vykašlat a koupit teda ten jedinej Thornproof?

Než nadejde čas bundu voskovat, tak už tu  možná nebudeš :)....to se voskuje fakt jen v případě extrémní zátěže bundy. Nepředpokádám, že ji budeš nosit dnes a denně. Já tu svoji mám cca 15 let a ještě jsem nevoskoval. I když asi už budu muset... ale dá se to poslat do Londýna a oni ti to celý udělají, už tady na to jsou odkazy z dřívějších diskuzí (myslím loni v létě tady v tom vlákně jsme to probírali).

Jinak já jsem teda s bundou kupoval (respektive dostal) i origo vosk. No jo, ale to bylo v době, kdy v mobilech nebyly telefony a naše čísla začínala na 0601 či 0602...a doba se mění, no.

Odesláno

Mi ta bunde vosk vcucla pomerne rychle. Necely rok po koupi byla uplne sucha. Tak jsem ji navoskoval docela poctive a zatim se to docela drzi. Pristi rok ale budu voskovat urcite znova. Jaky typ vosku jsem neresil, ale vsiml jsem si toho. Narval jsem tam ten thornproof a smitec. Voskujou to i v denimheads, myslim za 500...

Odesláno

Voskovat se občas musí. Manželka svou Bedale za asi 12 let voskovala 2x a už by to zase chtělo. Ale ona ji nosí pořád. Moje sylkoil Moorland už je taky suchá jak troud. K sylkoilu. Renovace sylkoilem se nedělá ani u nich ve fabrice, ani nejde koupit na domácí aplikaci. Barbour bere tkaninu napuštěnou sylkoilem přímo od dodavatele, takže olejovat sami neumí. Sylkoil bundy se re-zvodotěsňují tím stejným voskem, jako všechny ostatní produkty a bundu to trochu změní. Proto jsem s renovací mého Moorlandu otálel. Ale už to budu muset udělat.

Odesláno

No to je konecne info, diky! Tak, kdyz uz bunda vyschne, tak asi neni nac cekat. Prekvapilo me, ze vyschla tak rychle. Ted, par tydnu po navoskovani, se docela drzi. Ale na rukavech uz je videt ustup vosku. Mozna ji priste napustim dvakrat, nebo tak neco. Super bunda pro chronomagora...jeden se s voskovanim vyblbne jak s remenama :D

Odesláno

A jestli se ti nechce posílat bundu na voskování a seš starej zálesák, tak uvaříš včelí vosk s dřevním térem a fermeží ve starým ešusu a namažeš ještě horký štětkou :-)

Odesláno

Na tu sylkoil reaplikaci jsem se ptal přímo ve firemní prodejně v Covent Garden i ve frenčíze na Regent St. Tam mají mimochodem větší výběr a ceny dokonce o trochu nižší, než ve firemní prodejně. Já pořád váhám, jestli ji poslat, nebo si ji navoskovat sám.

Odesláno

Zatop v krbu, rozpust vosk, nalej si sklenku, svlikni se do trencli (pac se zapotis) a jdi do toho ;)

Zkazit to nejde. Kdyz das malo, zopaknes to. Kdyz das moc, rovnou to vic roztahnes, nebo bude holt mastnejsi. Ja jsem toho dal opravdu dost a za tyden, dva to nebylo poznat.

Odesláno

Chce to ale delat fakt v hodne vytopene mistnosti, at to netuhne. Vosk jsem rozpoustel na plynaku v hrnci s vodou...jak cokoladu ;)

Odesláno

nickolas: je to tak jak říkáš, ale v poměru: vosk:fermež:Dřevní tér 10:10:1  se s tím daleko líp pracuje. Ten dřevní tér to barví dotmava.

rozehřát ve vodní lázni.

doporučuju to dělat uvařit na terase, nebo tak... Není to zrovna vůně malin.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...