Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

DX50 je super, ale DX90 je pro moji maličkost na dlouho "konečná".

DX50 jsem poslouchal vždy se zesilovačem (jedním ze tří, které jsem tehdy měl), samotný sluchátkový výstup byl OK např, ve srovnání s iPodem, ale ten linkový výstup a zesík byl ještě lepší

DX90 poslouchám v práci a venku bez externího zesíku a je to naprosto parádní (čtyřměničové špunty Westone 4R).

Doma jedu z linkového výstupu DX90 do Áčkového zesilovače Schiit Asgard a ten krmí sluchátka Denon AH-D2000.

DX90 funguje s poslední verzí firmware jako externí DAC k PC, což je super

Za sebe - nelituju finanční ztrátu při prodeji DX50 ani clo a DPH zaplacené při dovozu DX90

Ale každý to má a vnímá jinak...blbé je, že v ČR není prodejce, který by ti umožnil poslech obou modelů

EDIT: nemá náhodou uživatel zipder DX50 i DX90?

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno

Hm ... tak jsem - na rozdíl od toho, když jsem loni kupoval sedačku - si nejdříve našel na Chronomagu vlákno. Původní záměr byl si koupit sluchátka in-ear na běh a do posilky a to něco trošku lepšího. Teď koukám, že s cenovou relací 1000, max 1500Kč, abych se sem styděl napsat :D

Pardon, ale 5kCZK nedám, to už jsou jetá SEIKO :P :D

Odesláno

Pokud chceš pořídit slušný sluchátka v rozumný cenový hladině, mrkni se sem - http://www.sluchatka.net/. Mrkni se třebas na Klipsch Reference S4, mám je a musím říct, že za slušnou cenu docela dost muziky. Alespoň mně špičkově seděj, jsou pohodlný, perfektní izolace od okolí a zvukový podání, řek bych, hodně slušný.

Odesláno

Duke: Tak jo, trošku jsi mě postrčil a to jsem potřeboval. Nemůžu teď investovat balík do zásadní předělávky audia a tak si udělám alespoň tuhle radost.

Za ty peníze je to hodně srandy. Někde jsem sice četl, že na macovi jako externí DAC nefunguje a i když je to supr možnost, oželím to.

V práci na notebooku mám win.

solidus: sluchátka na běhání nemusí stát 5k. Spíš si ohlídej, ergonomii atd. Já původně na běhání koupil Etymotic MC5 a ty sedí v uších tak natěsno, že každé klepnutí kabelu o triko v hlavě celkem zaduní.

Odesláno

Jo vlastně dnešní verze FW neumí z DX90 udělat externí DAC k OSX, ale prý makají na novější verzi a podpora OSX je jedním z bodů

P.S. i když já vlastně první úspěšný pokus s externím DAC DX90 dělal doma u syna na jeho iMacu, ale pod Win7 (má tam BootCamp)

Odesláno (upraveno)

Ad ergonomické špunty

z těch co jsem dosud měl, mohu doporučit Phonak Audeo PFE a Westone 4R - při správné volbě silikonových nástavců a vedení kabelu nad uchem dozadu je to balada.

U Westone je kroucený kabel slyšitelně méně náchylný na přenos ruchů (kontakt s oblečením) než klasický "pogumovaný" kabel u Phonak...

Hifiman RE400 - neměl jsem to štěstí najít ideální variantu silikonového "kloboučku" a ty pěnové jsou sice pohodlné, ale je to vopruz strkat si je do ucha.

Chci říct, že pokud 90% lidí řekne "jo RE400 jsou super ergonomická" tak já nebudu protestovat. Ale i tento model jsem nosil kabelem "přes ucho", hodně to pomáhá na omezení ruchů od kabelu

Pokud se nepletu, RE400 i Phonak se dají sehnat kolem 2000 a většina lidí nebude mít potřebu řešit pak ještě nějaký upgrade na dražší kousky

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno

Duke: Tak jo, trošku jsi mě postrčil a to jsem potřeboval. Nemůžu teď investovat balík do zásadní předělávky audia a tak si udělám alespoň tuhle radost.

Za ty peníze je to hodně srandy. .

Hele pokud bys měl cestu na Brno, tak by se dala domluvit poslechová seance třeba na exitu 119 nebo u nás v ZR u kafe

Odesláno (upraveno)

Díky za info.

Co se týče vedení kabelu za uchem - to jsem nikdy neměl a jsem konzerva nové věci přijímám pomalu :) má to opravdu opodstatnění, je to tak lepší?

Odhlučnění jsem chtěl paradoxně co nejlepší, ale nenapadlo mě, že by to mohlo mít i nevyhody. Měl jsem kdysi KOSS takové ty žmoulací špunty do uší, ty odhlučnily na 100% .... a pak mi vykradli auto :)

Upraveno uživatelem solidus
Odesláno

Duke: To je od tebe supr a vážím si toho, jenže já teď pendluju mezi prací a bytem rodičů, kam vozím kluka když nefunguje školka

a časově to nedávám. Nechám to přes noc klouzat v hlavě a zítra uvidím. Víc už asi nevymyslím.

Odesláno

Už se prodává u nás několik dní. Jeden brněnsko-pražskej sluchátkovej shop a pak i ty dva velcí s elektronikou.

Každopádně i přes to, že jsem do něj hned v práci nahrál nový FW a několik pouhých 16/44, je to fakt velká paráda a emoce.

Určitě to nebyla chyba. Za chvíli vyprovodím k spánku prcka, o chvíli později manželku a pak něco proženu ušima :-)

Zahořoval jsi to káblem? Co máš za kartu? Koupím asi 64GB, to mi na moje věci bude stačit, moc toho bohužel nemám.

Nevím, jestli je nějaký zvláštní nárok na rychlost karty, ale vezmu nějakou class 10.

Odesláno

Paráda tak si to užij

Karty mám dvě 64 GB class 10, třetí jsem ztratil :-( Sandisk chce za 128 GB nesmyslnou cenu

Na zahořování reprobeden a sluchátek věřím, ale u přehrávače po těch cca 150 hod. nepozoruji ani nečekám rozdíl

Odesláno

Že já sem lezu .... :frusty:  Vždycky něco objevím a pak to hlodá a hlodá ....

Někam jsem naštěstí zašantročil své shure a pouštět si tohle na porta pro asi není to pravé ořechové ... takže než najdu shure, nic si nekoupím !!

Odesláno

Tak hodně štěstí při hledání :-)

Já k tomu budu, až to trochu naposlouchám, shánět naopak sluchátka.

Jsem fakt spokojenej se špuntama MC5, ale nesnesu je v uších víc než hodinu a to je škoda.

Doma mám ještě hooodně starý Kossy R/90, ale to ten přehrávač bude zbytečně degradovat.

Moje zadání na které mám celkem čas, je vybrat velký sluchátka na domácí poslech. Něco v rozptylu Hifiman 400 až po Beyerdynamic T1, ale nemusí být nutně za tyhle peníze. Daleko nejradší bych zjistil, že mi sedne něco v ceně těch Hifimanů.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...