Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

noviisek: Hezky, mam to dost podobny ;)

post-25651-0-83943300-1521321058_thumb.jpg

Shanling M1 jsem pri vyberu asi nepravem ignoroval, posledni dobou o nem ctu samou chvalu.

Cowon Plenue D je takovej hodne neutralni, sel jsem do nej hlavne kul mini rozmerum, super vydrzi baterie a paradnimu EQ.

Paradoxne jsem si co se tyce zvuku, musel nejvic zvykat na prostor, coz by mela byt slabina jak Cowonu tak RHA ;)

Ale predtim jsem mel 7 let Creative MuVo + Sennheiser CX300, takze zvukove zahuhlana koule a oproti tomu je to teda obrovsky skok v kvalite zvuku nahoru, ve vsech ohledech.

Odesláno

Jinak jsem mel chvili Sennheiser IE60, super basy, priserny plechovy stredy a zadny vejsky, takze sli rychle z domu.

Jeste jsem zkousel Grado GR8 - ty byli super, mrnavy lehky, pohodlny, ale meli trochu zvlastne zabarveny stredy a nebyl jsem si jisty ze si zvyknu, pak Jays q-jays - ty mi nesedli vubec, ergonomicky ani zvukove, hrali strasne tence.

RHA T20 byl pro me jasny vitez, hlavne diky universalnosti a "zabavnemu" zvuku. Vymenil jsem akorat kabel, viz. predchozi strana, jinak mne ale porad moc bavi.

Odesláno

Uvažoval jsem, že si udělám radost a FiiO si nechám jako pracovní. Trochu jsem pročítal recenze, ale pořád si nejsem jistý, že to bude výrazný kvalitativní posun.

Odesláno

Chlapi, mám sestavu iPod classic 80 gb + Shure SE215. Nejsem žádný fajnšmekr, ale zajímaly by mě vaše tipy. Je tahle kombinace vyvážená anebo si myslíte, že ty sluchátka mají na víc a měl bych pořídit jiný přehrávač (anebo jestli je možné nějak zlepšit zvukový výstup iPodu s tím, že takové řešení bude finančně zajímavější, než nákup jiného zařízení). 

Něco jsem si k tomu hledal, ale popravdě z toho nejsem úplně moudrý, tak se ptám přímo.

Díky za všechny poznatky :) 

Odesláno (upraveno)

iPod zvukově nic moc, měl jsem jich několik. Částečně to šlo vylepšit přídavným zesilovačem, signál z iPodu se tahá přes linkový výstup. Měl jsem dva nebo tři takové zesilovače... FiiO, Headroom... Je ale opruz tahat dvě krabičky...

Dnes je nabídka přehrávačů bezbřehá, za pár peněz dostaneš lepší zvuk i komfort. Mnoho zkušeností s levnými (i drahými) DAP má mrazík

post-166-0-53082100-1521359533_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno

Chlapci, mam jednu otazocku.. Opat mam prilezitosti pocuvat hudbu aj po ceste. Z mojich starych cias mam COWON D2

Je to uz prekonana technologia, alebo to sa to moze porovnavat s masinkami ktore sa robia dnes? Mam ho rad, bo baterka v nom furt vydrzi okolo 40-50 hodin a pusta to FLAC...

Odesláno (upraveno)

Hele technologie se asi už posunula, ale mě pořád mrzí, ře se mi D2 před šesti lety rozbil. Flat EQ, BBE na 1, dodnes mi to chybí.  Troufnu si tvrdit, že pozdější Jet Effect updaty nejsou lepší. Škoda těch 3 tlačítek.

Takže jestli běhá, zvukově vyhovuje a nechceš se posouvat o třídu výš, nemáš myslím co řešit.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odesláno

ad Cowon Plenue D, je to už starší model a dnes ho překonává řada přehrávačů konkurence nebo i modely z vlastní stáje. Osobně bych před Déčkem upřednostnil model Plenue J. Má výrazně lepší prokreslení prostoru a čistší, detailnější přednes. Ovládání má hbitější, baterka vydrží na dnešní poměry krásných 25 hodin + a velikostně pořád patří k menším přehrávačům. Jeho nevýhodou je, že se jedná pouze o přehrávač, bez možnosti využití jako externí DAC a že nepřehrává formáty DSD. Mám ho, své dojmy jsem psal na AVmanii, aktuálně je k prodeji.

ad iPod a Shure - pokud chceš fakt upgrade, tak se zbav obojího. Dnes už za nějakých 25USD lze koupit přehrávač s podporou HiRes formátů, který zvukově drtí jakýkoliv iPod. iPod si bezesporu zaslouží své místo v historii a Applu se podařilo iPodem vytvořit jakýsi milník, ale dnes je už prostě iPod mimo. Např Benjie S5, který je velikosti shufflu přehraje iPod s naprostým přehledem. V kombinaci se špunty iBasso IT01 se jedná už o hodně sloušnou sestavu. Z tady dostupných přehrávačů má smysl zmíněný Shanling nebo Cowon. Cowon má krom výhody funkčních úprav zvuku výhodu další a to v absolutně tichém pozadí, což je na druhou stranu slabina Shanlingu. 

Ze špuntů doporučuji kouknout na zmíněná iBassa, Whizzer A15 ( obojí jmenované mají zábavný zvuk do V ), v případě zájmu o zvuk neutrálnější, detailnější doporučuju kouknout na Whizzer A15 Pro Haydn. To jsou aktuálně mé nejoblíbenější špunty. K dostání jsou na shopech v UK, či klasicky v Asii třeba u Penon Audio. V případě zájmu o zvuk teplejší, basovější jsou výborné Oriveti Basic, které lze koupit přímo na stránkách výrobce. Žádná z uvedených sluchátek nejsou náročná na vybuzení a lze je provozovat i z telefonu. Jsem skálopevně přesvědčen, že přehrají Shure o parník.

Odesláno

Mne popravde vetsina ficur JetEffect5 na Plenue D moc nesedi, Pouzivam akorat EQ, MachBass a lehky Reverb.

BBE je v podstate EQ do V(potlacene stredy) a uz nastaveni na 1 z 10 mi prijde moc silny, to same plati pro 3D Surround, prehnany efekt, ktery zni jako bych poslouchal hudbu v prazdne mistnosti kde se vsechno odrazi od sten. MP Enhance je pak opak BBE(vytahne stredy).

Na vytazeni zvuku "z hlavy" pak pouzivam lehky Reverb na 1 z 10 a nastaveni Club(druhy nejkratsi).

5. pasmovy EQ je ale paradni a pro mne naprosto dostacujici, u kazdeho pasma se da vybrat ze 4 frekvenci(napr. 80,105,135,175) a doladit sirka pasma(wide, normal, narrow).

Daji se ulozit ctyri ruzne uzivatelske presety, osobne pouzivam dve nastaveni EQ, jedno pro rockovejsi veci se zkreslenyma kytarama a druhe pak pro akustictejsi veci a pop.

Odesláno
  V 23. 2. 2018 v 19:10, noviisek napsal:

Poraďte mi prosím nějaká bezdratova sluchátka.

Zatím jsem koukal na nějaké Sony kolem 2 tisíc a marshaly.

Pecky asi ne.

Ale moc se v tom nevyznám. Máte nějaký tip? Cena kolem dvou a půl max.

Je blbost používat telefon jako zdroj přes bt? Nebo koupit nějakého mrzáka k tomu?

já to řešil minulý týden, protože mě nedávno nasralo spotify a přešel jsem na apple music a chtěl sem poslouchat v klidu

protože jsem lakomej tak jsem nejdřív vytáhnul zbytky z iphonů

sluchátka  ze 4S mi tak nějak držej nahovno v uších

sluchátka z 5S už jsou lepší a nakonec jsem vytáhl sluchátka z SE což je nejspíš to samé - ty sluchátka mi přijdou na to moje poslouchání celkem dobrá i když pro místní hifisty puristy to je určitě sračka k popukání

pak asi za tejden přišel ten muj starší syn a mekotal něco o tebou zmíněné značce Marshall

tak sem je koupil sobě i jemu (Major II) ..... popravdě se mi líbí i dyzajn..... jemu s drátem - sobě bez drátu i když kabel je součástí a dá se připojit

hrajou jako sluchátka za dva litry ..... úplně odvařenej z toho nejsem a některá alba zní lépe z těch špuntů od apple

proč to vlastně celý píšu

poslouchám bezdrátově z PC a z telefonu ...... z telefonu je ten zvuk v Marshallech jednoznačně lepší než z PC a je srovnatelný se sluchátkama od apple ..... jestli ti to nějak pomůže

měl jsem spíš koupit ty nový bezdrádový od apple, nic by mě netlačilo do lebky, ale jak se znám, tak bych je za tejden ztratil.... a taky je to drahý a tak

nicméně pro lemply mýho typu jsou bezdrátový sluchátka výborná věc stejně jako elektronická cigareta ..... můžu to všude tahat sebou ..... v prvním případě bez drátu a v druhým případe bez smardu

každopádně pokud by ses pro Marshall rozhodl, tak si je zkus někde vyzkoušet ..... držej na lebce fest a já už mám po čtrnácti dnech uši jako Tyson, ale rozhodl jsem se trpět

to je všechno

Odesláno
  V 18. 3. 2018 v 8:58, dr.sphinx napsal:

Hele technologie se asi už posunula, ale mě pořád mrzí, ře se mi D2 před šesti lety rozbil. Flat EQ, BBE na 1, dodnes mi to chybí.  Troufnu si tvrdit, že pozdější Jet Effect updaty nejsou lepší. Škoda těch 3 tlačítek.

Takže jestli běhá, zvukově vyhovuje a nechceš se posouvat o třídu výš, nemáš myslím co řešit.

Co by znamenalo o triedu vyssie?

V 18. 3. 2018 v 9:29, mrazik napsal:

ad Cowon Plenue D, je to už starší model a dnes ho překonává řada přehrávačů konkurence nebo i modely z vlastní stáje. Osobně bych před Déčkem upřednostnil model Plenue J. Má výrazně lepší prokreslení prostoru a čistší, detailnější přednes. Ovládání má hbitější, baterka vydrží na dnešní poměry krásných 25 hodin + a velikostně pořád patří k menším přehrávačům. Jeho nevýhodou je, že se jedná pouze o přehrávač, bez možnosti využití jako externí DAC a že nepřehrává formáty DSD. Mám ho, své dojmy jsem psal na AVmanii, aktuálně je k prodeji.

Nemam ponatia co je Plenue D. Moj zaujem o portable audio skoncil v roku 2007 nakupom D2. Bol som s tym mimoriadne spokojny (leda ten predpodobny touchscreen dnes uz pripomina dinosaura..). Na svoju dobu to bol High End prenosnych prehravacov fakt by ma zaujimalo ci by sa ten zvuk dal kvalitativne porovnat s prehravacmi sucasnosti a ked tak v akej kvalitativnej kategorii.. Externy DAC nepotrebujem, na pocuvanie doma mam uplne inu zostavu..

Odesláno

Cowon už nevyrábí D2, J3, ... Hlavní modelová řada HiRes přehrávačů se jmenuje Plenue. Plenue D je nejnižší model, S model nejvyšší. Některé, např P a M jsou dnes už v druhé verzi. Poslední přírůstky jsou právě J a R. R má symetrický výstup, umí DSD a je celkově sofistikovanější. J je čistý offline přehrávač, ale zvukově je špičkový. Aktuáně je lepší investovat do něj, než do obstarožního Plenue D.

Ad Cowon efekty. Já třeba nikdy nepoužívám ani ekvalizaci ani jakékoliv jiné úpravy. Na druhou stranu Cowon to má jako jedna z mála firem fakt vymakaný a někomu se ta možnost úprav prostě líbí.

Odesláno (upraveno)

@azeppelin to je pravda, ale vztahovalo se to na první typ .... jestli jsem to správně pochopil

Upraveno uživatelem Knedlík

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...