Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Jelikož ty cos vybral jsou sice dost levná, ale o pár korun víc a můžeš mít z hifi fóra pětky. Jenže první nedostupná generace byla lepší a šestky nejsou tak dobré, takže osobně bych zkusil desítky

EDIT: mám pětky a desítky hodnotím dle recenzí, budu je kupovat až opadne vánoční šílenství

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem ZS10 neslyšel, ale má je pár lidí jejichž úsudku věřím a znám jejich zvukové preference. Rozhodně doporučuju prvně zkusit ty ZS3. U KZ a obecně u věcí z ALI je ten problém, že drtivou většinu ladí buď do světla nebo do V. U víceměničových kousků se jim často nedaří navázat pásma bez špiček a propadů. Majitelé se potom často musí uchylovat k různým dodatečným modifikacím, kdy se ucpávají zvukovody nebo přidávají výstřižky z pytlíku od čaje místo filtru.

Obecně platí, že orientovat se v přenosném audiu podle ceny nelze. Ano KZ patří mezi levné a velmi plodné značky, většina jejich modelů je však pro dlouhodobý seriozní poslech nepoužitelná. A výkřiky, že KZ10 šlapou na paty špuntům za bůra a víc, jsou hlavně od lidí, kteří toho víc četli, než slyšeli. ZS3 jsou velmi příjemnou výjimkou, zmíněnými neduhy netrpí a zvukově jsou opravdu hodně povedené. Nejsou to špičková sluchátka, ale zvukem si rozhodně pozornost zaslouží.

Nicméně vzhledem k cenám těchto cetek není problém koupit si oboje a udělat si úsudek sám. Případná likvidita zbytných kousků by neměla být následně problémem.

Odkaz ke komentáři

No tohle je spíš humor, než seriozní recenze. Asi bude lepši podívat se někam jinam ( audiobudget, head-fi, AVmania ).

No já ty recenze četl a jsou všude stejně pozitivní. Neslyšel jsi jak hrají, tak dám na recenzenty se zkušeností. Pětky mám doma dvoje a rozhodně hrají lépe než trojky.

Odkaz ke komentáři

Zkus si pročíst recenze na HeadFi na oba modely. A vážně jsi názoru, že Tebou zmíněnou recenzi psal zkušený sluchátkář? KZ ZS5 taky možná patří k povedenějším modelům od KZ, ale to jsou už hybridní špunty, tzn. předpokládá se u nich, že by mohly hrát lépe, než špunty s jedním driverem. V případě ZS6 toto však patrně platit nebude.

Obecně je tohle strašně subjektivní disciplína a co platí u mne, nemusí platit u jiného. Právě proto se slepě řídit recenzemi bez znalosti preferencí pisatele smysl nemá. Pokud nemám možnost osobní zkušenosti, tak se snažím řídit zkušenostmi lidí, jejichž preference a náhled na zvuk znám.

ZS5 jsou hodně chválené, mne u u nich odrazuje to kopírování designu, což je tedy i případ ZS3, ale tam mi to nevím proč vadí míň. Nehledě na to, že ZS6 stojí od 28 do 38 USD, ZS3 stojí 9,5 až 11USD. U mne tedy ZS3 tento duel vyhrává. Maj svoje mouchy, ne že ne, ale za ty prachy? Kdo by to řešil?

Upraveno uživatelem mrazik
Odkaz ke komentáři

Taky jsem dlouho po ZS3/ZS6/ZS10 koukal a teď jsem objednal ZS3 a k tomu ten druhej kablík a ze zvědavosti i bluetooth modul, tak uvidíme co to bude. 

Hodně recenzentů inklinuje právě k ZS3 než k čemukoliv jinému...

Tak jen co příjdou dám vědět (do velikonoc to určitě bude) :D

Odkaz ke komentáři

S tím káblem achtung. ZS3 má hodně specificky tvarovaný mušle ala InEar Monitoring a ne každý kabel tam jde.

Tady tento kabel na ně dáš, ale budou padat, KZ ZS3 mají utopené terminály a proto je třeba vybírat kabel s patřičným konetorem.

https://www.bezdratovepecky.cz/kabely-ke-sluchatkum/kz-wave-a-vylepsujici-nahradni-kabel-pro-kz-zs3-zs5-zs6-stribrny/

V zásadě stačí vybrat jakýkoliv dvoupinový kabel ale s konektory pro zapuštěné terminály.

https://www.toxic-cables.co.uk/product/toxic-cables-2-pin-0-78-tecu-peek/

Obecně bych se na originální kabely od KZ vykvák, stojej všechny za pendrek. Na Ali jde najít řada alternativ za pár šušní a za 20USD budou už v symetrickém zapojení. Single se dá koupit od cca 15USD.

Odkaz ke komentáři

Zkus si pročíst recenze na HeadFi na oba modely. A vážně jsi názoru, že Tebou zmíněnou recenzi psal zkušený sluchátkář?

Spíš jsem to bral jako shrnutí a příklad pozitivního hodnocení. Úplně do hloubky se v tom nepiplám. Zanedlouho si je koupím a uvidím.

A trojky mi zkrátka nesedly. Pětky mám rád. Koupil jsem k tomu stříbrný tlustý kabel a varianty nástavců od gumy po pěny ala comply. Trocha zkoušení. Úplně exaktně nedokážu říci proč, ale za cenu pecek z Tesca mám myslím poklad. Chtěl jsem to původně jako mezikrok k FiiO inearům, ale to nejde. Musel bych přizabít psa, který mi nevím proč s oblibou sluchátka soustavně krade a ožužlává.

Odkaz ke komentáři

Teď ze ZS5 na ZS10 přecházel jeden klučina na AVmanii a byl dost zklamanej:

Ahojte, som spokojným vlastníkom KZ ZS5(preferujem výšky, presné basy, stredy môžu byť nižšie, ale zas detailné+solídny priestor-to u KZ5 registrujem), ale zo zaujímavosti som si objednal KZ ZS10 v domnienke, že si zvukovo polepším...ale tvrdo som padol na hubu...úplne iný charakter

Ještě bych to pořádně všechno pročetl a rozmyslel. BTW co Ti na ZS3 nesedělo? A na čem posloucháš? Ď

https://www.head-fi.org/showcase/kz-zs10.23034/reviews

Upraveno uživatelem mrazik
Odkaz ke komentáři

Oki, ještě to zvážím.

Ad trojky, úplně exaktně asi nejsem schopný popsat, tak laicky řečeno... byla taková nevýrazná a taková trochu zkreslující, celkově taková "normální" sluchátka. Oproti tomu v pětkách slyším věci, které jsem ani nevěděl že na desce jsou, a mám takový hlubší detailnější poslech. Mám dost ambientů, kde je rozdíl hodně slyšet. Mohly by být na můj vkus trochu dynamičtější a basovější.

Poslouchám na FiiO X1.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odkaz ke komentáři

Zkreslení na ZS3 neslyším, naopak mi přijdou docela pravdivá. Mají malinko teplejší projev, ale pořád bych se je nebál označit jako docela rovně hrající.

Roli může hrát ta X1. Mé Aune nebo i ten malý Cowon budou mít trošku jiný projev, který si s ZS3 sednul lépe.

Pokud Tě Tvá sestava baví, tak nic neřeš a poslouchej.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...