Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jako starej zalesak si sever umim s hodinkama urcit sam i bez lunety.... az do doby nez musim jit 240°severozapadne a tam bych ty Archimedky bral. 

Jednoducha luneta, nikaj mi nevadi, dokonce se mi i vic libi nez obycejna.

Odesláno (upraveno)

A všetky zdražely o 35e ešte že som stihol staré ceny... :clap: Ale robia mi obrovskú radosť presnosť +2s/den. Na ceste kovový ťah a budú(pre mna) dokonalé.

Upraveno uživatelem peto67
Odesláno

Ta hodinova luneta zas tak od veci neni. Kdyby se mi nechtelo hybat s rucickama, tak proste zarovam cas na lunete s hodinovou rucickou podle aktualni casove zony a dokazu bez problemu odecitat mistni cas i domaci cas.

Odesláno

12h luneta je i na traserech. Tzn. v souladu se specifikací. Je to prostě ryze akční, žádný navíc serepetičky, který se můžou podrbat.

Vysadí vás na hoďku v Kandaháru a to si přece nebudete štelovat ručky.

Mě to neuráží.

Odesláno

akurat ze si musis pamatat AM a PM.. a neliezt za polarne kruhy. a pokial myslis ten isty Kandahar, kde je GMT+4:30, tam by som uz bol usilovny vojak a potocil ruckami. lebo kym odcitas kolko to vlastne je v tej druhej zone... :) a to ani nejdem rozjimat ako by sa tam ten zraloci remienok hodil.

proste nazyvat 12h lunetu "GMT" je pre mna trufalost.. slusne povedane. btw, traser pokial viem oznacenie GMT nepouziva - co je uplne v poriadku.

Odesláno

12ti hodinovou lunetu jsem měl v Thajsku a po třech dnech jsem ji raději vrátil na 12cku a přetočil ručičku o 6 hodin napřed. Podle mě je to nečitelné pseudoGMT, ale ta kompas luneta je praktická a dá se použít.

Odesláno

12h luneta je i na traserech. Tzn. v souladu se specifikací. Je to prostě ryze akční, žádný navíc serepetičky, který se můžou podrbat.

Vysadí vás na hoďku v Kandaháru a to si přece nebudete štelovat ručky.

Mě to neuráží.

Myslím, že to neuráža nikoho. Mohli ale IMHO aspoň vynechať číselné indexy na ciferníku, nech akčného hrdinu zbytočne nemýlia.

Odesláno

Jak už zde bylo řečeno, na určení severu tu lunetu nepotřebuju, ale je hezká a vypadá tam dobře a možná, žeby se ty stupně mohly hodit. Ta hodinová luneta mně moc nebere a GMT funkci v ní nějak marně hledám - to radši přeřídím.

Odesláno

...to si soudruh Ickler jenom dela soufky.. to on je proste takova veselsi povaha, ze jo?

Ickler starší i mladší jsou zábavní společníci, ale že by se oslovovali soudruhu, o tom nic nevím.

Odesláno

akurat ze si musis pamatat AM a PM.. a neliezt za polarne kruhy. a pokial myslis ten isty Kandahar, kde je GMT+4:30, tam by som uz bol usilovny vojak a potocil ruckami. lebo kym odcitas kolko to vlastne je v tej druhej zone... :) a to ani nejdem rozjimat ako by sa tam ten zraloci remienok hodil.

proste nazyvat 12h lunetu "GMT" je pre mna trufalost.. slusne povedane. btw, traser pokial viem oznacenie GMT nepouziva - co je uplne v poriadku.

Půlené časové zóny využívá relativně málo zemí (snad deset, jedenáct...), ve zbytku světa by tato luneta mohla stačit (jen na okraj, sám jsem lunetu - mimochodem minutovou - pro jiná časová pásma využíval a šlo to)... 

Odesláno (upraveno)

No ja myslim ze s polhodinovymi zonami si neporadi ani 99% plnotucnych GMT. Ak nepocitame digitalky tak vlastne ani neviem menovat priklad hodiniek ktore by to zvladali. (Ked tak ma prosim niekto poucte.)

Mna by skor zaujimalo ine, je ta kompas/GMT luneta aspon obojsmerna? (pretoze u tohoto typu lunet by sa to patrilo)

edit: a sam si hned odpoviem, nie je! tak to za mna palec dolu.... vytlacit iny potisk na hlinikovu vlozku dokaze kazdy.

Upraveno uživatelem cali

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...