Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Jagman
Odesláno

Kapitán je užasnej! moje srdcofka sice né uplně věrnej předloze ale jako film je to paráda! a mihnou se tam Datejust ve fullgoldu :)

Odesláno
  V 8. 4. 2014 v 6:24, Lu2cz napsal:

Předevčírem shlédnuto Lone Survivor / Na život a na smrt, pokud máte rádi dobře natočené a zahrané rádoby autentické a realitstické filmy s vojenskou tématikou, tak určitě stojí za zkouknutí! CSFD 75%

ta autetičnost tam byla vcelku úsměvná  :lol2: ,nebylo to špatný,ale díky té nereálnosti to bylo místy hodně přetažený,film se mi líbil, :cheers: 

Odesláno (upraveno)
  V 8. 4. 2014 v 7:23, Frantik napsal:

No ja bych spis rekl, ze Lone Survivor je neco mezi scifi a Terminatorem :lol2:

To mi pripomelo Lone Wolf and cub - to je terminator! :-)

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

:lol2:  no dobrá, realistické to moc nebylo :) ale na druhou stranu kluci byli SEAL team, takže ti už musí něco vydržet :clap: ... Kamarád prošel výcvikem v Chrudimi, teď je někde v Afganistánu taky, a pár historek co dal k dobru stačí... cepujou je fakt dobře - např. jak trénovali seskok do pole z nízko letícího vrtulníku (nevím 2-3 metry nad zemí), pár si jich tam polámalo ruce a nohy... nebo takové ty noční budíčky, plná polní (40kg na záda), kulomet pro vyvolené do ruky (20 kg) a běžíme krátký běh na 30 km poklusem.... člověk by si možná řekl, že kecá, ale vzhledem k tomu, že se už Xkrát stalo, že se úplně našrot o půlnoci v hospodě zvedl ze židle a zmizel, tak se nedivím (vždycky druhý den ráno dá vědět, že se šel proběhnout a vyběhat to, takže si dal 10km řekou a pak přímo přes kopečky 20 km vzdušnou čarou rovnou domů - z Rožnova do Halenkova či kde to bydlí, možná to je víc...tak nevím...)

Odesláno

On ten Lone Survivor zase tak úplně mimo není, kupodivu. Jasně, ty pády vypadají ve filmu hrozně a těžko by se to rozdejchalo tak snadno.

Dobré čtení o tom tady a tady a fotky členů, místa a i nějaké video tam je tady

Odesláno

Film Lone Survivor je dle knizni predlohy spolu napsane s jedinym prezivsim. Takze o autencitu bych strach urcite nemel. Cetl jsem jak knihu v originalu tak i videl film a nemel s nim zadny zasadni problem.

Odesláno
  V 8. 4. 2014 v 10:40, Pcho napsal:

Film Lone Survivor je dle knizni predlohy spolu napsane s jedinym prezivsim. Takze o autencitu bych strach urcite nemel. Cetl jsem jak knihu v originalu tak i videl film a nemel s nim zadny zasadni problem.

Promin, ale filmu, ktere jsou napsane nekym podle skutecne udalosti, je dvanact do tuctu. To neznamena vubec nic.

Ja s tim taky nemam zasadni problem, libilo se mi to - proste takovy novodoby Rambo  :lol2:

Odesláno

Jasný, že film se musí vždycky přibarvit a natočit tak, aby to lidi chytlo a bylo to divácky zajímavé, já jen chtěl říct, že mi to nepřipadlo jako prvoplánovitý akčňák :) i když ty pády - záchranné ústupy seskokem po skále přímo dolů teda uvěřitelné moc nejsou.... ale nadruhou stranu, co si budem povídat, mít na výběr buď skočit a domlátit se a získat trochu času, nebo se nechat rozstřílet na hadry, tak si myslím, že s jejich výcvikem nebylo moc co řešit a dělali co museli... A taky fakt ty jejich výcviky jsou tak drsné, že jich z původního množství nováčků hlásících se do Speciálů zůstane vždycky jen pár, a ti co to vydrží, tak opravdu na naše běžné lidské poměry smrtelníků vydrží neskutečné psychické i fyzické útrapy a zátěž...jsem kdysi četl nějakou knížku - možná autobiografii od asi anglána (hodně známého), který prošel výcvikem u SAS a pak u nich působil, a jen to odpovídá tomu všemu, co tihle týpci musí umět vydržet a přežít.... to jen tak... každopádně pro mě je tenhle snímek víc než novodobý Rambo :) i když Sly nemá chybu, samozřejmě :notworthy:   hlavně na VHS s polským dabingem...(hláška je to na gunvno byla opakovaná aspon 100x v každém filmu :)

Odesláno (upraveno)

Včera jsem pustil Waltera Mittyho, no to byla splácanina, ani nechápu, jak jsem to mohl celý přetrpět. Zlatej Gayford Jebal, to byla alespoň sranda.

Upraveno uživatelem Radius
Odesláno (upraveno)

Lone Survivor jako knížka byla taky trochu přibarvená. Přece nemůžou připustit že jim tam jejich Tier 1 jednotku zdecimovalo pár hadráků. Ten velitel byl spíš takovej vocas lokálního charakteru.

Tady je link kde jsou vyhodnocený nějaký nesmysly z knihy http://onviolence.com/?e=234

A tady je takové obsáhlejší psaní o té operaci http://www.darack.com/victorypoint/

Mě v tom filmu vyloženě iritovala ta závěrečná bitva ve vesnici. Jinak to že někdo schytá tolik zásahů a funguje, mě moc nepřekvapuje. Berte v potaz adrenalin a to že když se nechaj chytit tak je sejmou ne moc pěknym způsobem

PS: jo a je ještě vtipný že k neúspěchu akce a prozrazení stačilo potkat pasáčky koz. Stejná věc se stala i v první válce v Iráku britské SAS

Upraveno uživatelem the MJ
Odesláno (upraveno)

Vcera se vysilal zaverecny dil 5. sezony Justified. Celkove malinko slabsi sezona ve srovnani s predchozimi ctyrmi (kde mozna s vyjimkou prvni se da snadno hovorit o hodnoceni 95-100%), nicmene zaverecny dil nezklamal, neskutecny Timothy Olyphant a Walt Goggins a perfektni priprava na zaverecnou 6. sezonu celeho serialu. 

Kdyz na konci sezony spusti zaverecny signiture song You'll never leave Harlan alive, v kazde sezone v podani jine folkove skupiny, cloveka uplne mrazi (na konci 4. rady kdyz Raylan sedi pred nahrobkama svoji rodiny, z nichz jeden je tam uz pripravenej i pro neho s jeho jmenem a k tomu zacne hrat ten song, tak je to fakt pecka....

). 

A tady nezkracena nejnovejsi verze ze vcerejsiho zaveru: 

https://www.youtube.com/watch?v=8_i8OlEMnPA

Upraveno uživatelem kloubik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...