chose Odesláno 4. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2009 MYŠ, KTERÁ ŘVALA / THE MOUSE THAT ROARED (Velká Británie, 1959, 83 min) Vysoko ve Francouzských Alpách se rozprostírá na patnácti a tři čtvrtě čtverečních mílích nejmenší stát světa - velkovévodství Grand Fenwick, kde vládne stará velkovévodkyně Gloriana XII. (Peter Sellers). Poté, co jeden kalifornský vinař začne vyrábět imitaci fenwického vývozního artiklu číslo jedna, Pinotu Grand Fenwick, stihne tuto jedinou anglicky hovořící zemi na starém kontinentě hluboká hospodářská krize. Dědičný ministerský předseda, hrabě Rupert Mountjoy (Peter Sellers), navrhne (s cílem zachránit svou vlast) vyhlásit Spojeným státům americkým válku. Dvacet dobrovolných lučištníků pod vedením velitele vojsk, dědičného polního maršála a vrchního nadlesního Tullyho Bascomba (Peter Sellers), zaútočí na liduprázdný New York, neboť byl vyhlášen cvičný atomový poplach. Uznejte sami, že jenom imbecil by mohl vyhrát takovouhle válku. Režisér Jack Arnold natočil v roce 1959 velmi netradiční snímek. Myš, která řvala je satirou monarchismu i studené války. Podobně jako v Kubrickově Dr. Strangelove jde o Sellersův triumf v bizarní trojroli, avšak Myš, která řvala je více rozvernou fantaskní komedií než cynickou paralelou k hrozbě zbraní hromadného ničení. Přestože režisér pracuje se stejnou tematikou, tak je film na hony vzdálen realismu. Dostala zde prostor i mladičká Jean Seberg, půvabná herečka s pohnutým osudem, která o necelý rok později zazářila v Godardově debutu U konce s dechem. Sepsal Kerba, díky! Za mě: extra hlína Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 4. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2009 Nojo, už to máš v mailu, použil jsem veškerou dostupnou literaturu, co jsem ve vědecké knihovně našel. Tak pilný abych pátral v archivech a podobně jsem nebyl. tado, pekne prosim, posli mi to tez: littlewolver-zavinac-seznam-tecka-cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 5. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2009 3 sezóny v pekle - http://www.csfd.cz/film/246487-3-sezony-v-pekle/ Pro me letosní favorit na Ceskeho lva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarolsa Odesláno 6. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2009 (upraveno) John Travolta v Unose vlaku 123.Dobry film a par pohľadov na pekne hodinky. Upraveno 6. prosince 2009 uživatelem jarolsa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yarda Odesláno 7. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2009 Myslím, že tenhle film už tady někdo sháněl i v jiném vlákně. Jinak pro fanoušky doby před počítačovými triky, značky Heuer, rovinky Hunaudieres a Steve McQueena v neděli 13.12. v 15:50 na ČT2 film Le Mans! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 8. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2009 Kdo si touží namáhat mozkové závity a hledat pointu, tak pro něj je určen tenhle skvělý film od režiséra Mementa Chrise Nolana - Dokonalý trik Herci jsou báječní a kulisy viktoriánské Anglie jakbysmet. Milým zpestřením je David Bowie jako vynálezce Nikola Tesla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Kdo si touží namáhat mozkové závity a hledat pointu, tak pro něj je určen tenhle skvělý film od režiséra Mementa Chrise Nolana - Dokonalý trik Herci jsou báječní a kulisy viktoriánské Anglie jakbysmet. Milým zpestřením je David Bowie jako vynálezce Nikola Tesla. Nejlepsi Bowieho role je stejne v Zoolanderovi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Zkouknul jsem nový film Johna Woo......Red Cliff(Krvavé pobřeží)....takřka 5-ti hodinový epos.......a bavil jsem se moc dobře!!!! Filmy tohoto žánru můžu...... http://film.moviezone.cz/krvave-pobrezi/recenze/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skipi Odesláno 9. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2009 Zkouknul jsem nový film Johna Woo......Red Cliff(Krvavé pobřeží)....takřka 5-ti hodinový epos.......a bavil jsem se moc dobře!!!! Filmy tohoto žánru můžu...... Taky mám tyhle filmy rád. Musím počkat, až to bude na DVD (1.2.2010) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 12. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2009 Zítra 13:55 na Primě Vrtěti psem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drexxy Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2009 (upraveno) doporucuju film zombieland, pobavi :-) Upraveno 14. prosince 2009 uživatelem Drexxy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dxxi Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2009 odporucam LAW ABIDING CITIZEN http://www.imdb.com/title/tt1197624/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan156 Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2009 Právě jsem zkouknul Twelve angry men / Dvanáct rozhněvaných mužů. První verzi z roku 1957 mimojiné s Jiřím Voskovcem. A fakt dobrý. Četl jsem na to pochvalné recenze a musím jim dát za pravdu. Doporučuji. http://www.csfd.cz/film/6178-dvanact-rozhn...u-12-angry-men/ PS: ad pár článků výše "dokonalý trik", pěkný film, co stojí za to vidět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ELDA76 Odesláno 14. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2009 Tak jsem se právě dodíval va film - Ctihodný občan A řeknu vám - DOST DOBRÉ http://dokina.tiscali.cz/ctihodny-obcan-14728 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 15. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2009 Blind Side - pro mě blízký film, neb jsem měl šanci se s podobnými lidmi setkat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2009 Včera jsem byl na Avatarovi.Film je dlouhý, nabitý akcí, krásně barený a zatracené dobrý.Všem doporučuji, už jenom pro to, že je to ve 3D a to si doma za normální peníz zatím nepusíte, jen ve 2D.A jedno pravidlo, ten kdo má největšího ptáka,ten je největší hrdina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yen Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 (upraveno) Asi nejlepší (zatim) film, co jsem kdy viděl - soudě aspoň podle toho kolikrát jsem ho viděl a jak mě to vždycky sejme - je 12 opic; neuvěřitelně komplexní vize nebo jak to říct, super muzika, celková atmosféra, vlastně hvězdný obsazení, podle mne vrcholná role Bruce Willise, propracovanej scénář, kostýmy, humor, dojetí, akce, mrazení v zádech, přes veškerou tu sci-fi výbavu (cestování v čase a tak) vlastně realistickej nebo spíš přesvědčivej... Mně se zdá, že tohle dílo nemá chybu. Upraveno 19. prosince 2009 uživatelem yen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 V pátek 25. prosince večer uvede ČT2 záznam divadelního představení Maškaráda. Znalcům Zeměplochy a díla Terryho Pratchetta netřeba dále popisovat. Pro neznalé, je to Fantom opery tak trošku jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Já teďka skouknul dva válečné snímky: "Ulopená hranice" a "Práče". Oboje docela fajne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2009 Včera jsem byl na Avatarovi.Film je dlouhý, nabitý akcí, krásně barený a zatracené dobrý.Všem doporučuji, už jenom pro to, že je to ve 3D a to si doma za normální peníz zatím nepusíte, jen ve 2D.A jedno pravidlo, ten kdo má největšího ptáka,ten je největší hrdina. Jdu ve středu do IMAXu, už se nemůžu dočkat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se