instant Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 to nie je SLA to je povodny historicky kus
instant Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V 29. 12. 2017 v 15:28, petr_cha napsal: Uz jsem to tu nekde psal... Ta korunka a jeji usazení oproti zaoblenému pouzdru je proste straslive... pokial budu mat vypukle dynko - a podla mna ho budu mat hodne vypukle - tak to nebude problem. mal som Lagunare 1000 a tie pri pohlade zhora vyzerali rovnako zufalo, ale na ruke to nebol ziadny problem kedze zdola veci vyzerali uplne inac. takze nerobil by som urychlene zavery a pockal kym ich niekde nebude moznost skusit na ruke.
petr_cha Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Dobre, mas pravdu.. zatím mam v hlave tento zaver, ale nemam problem ho v budoucnu změnit.. počítám, ze se sem na fórum urcite dostanou a bude spousta zivych fotek :-)... Jestli tou dobou jeste bude forum...
instant Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 ja len ze Seiko v pohode vyrobi skarede hodinky, ale este som nevidel, ze by urobili vyslovene nepohodlne hodinky.. i ked, vsetko je raz prvykrat
sashator Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) Teď jsem objevil tohle- podporuje to Vojtovo tvrzení "uděláme limitku podle originálu a pak nelimitku volně inspirovanou originálem", tak na cenu u těchto jsem snad ještě zvědavější než u 025. Kupovat je nechci, ale s 6R15 už snad vejš jak u letošních SPB051 jít nemůžou A pak ještě tohle a vůbec nevim, co si o tom myslet- buď je to fake nebo už v Seiku magořej Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem sashator
Dantechno Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 A to jsi objevil na strane 187?
sashator Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) Tak to sorry, tam jsem nedošel ... to je tak, když tu člověk 2 dny není....no nic sypu si popel na hlavu.... Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem sashator
instant Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) V 29. 12. 2017 v 13:54, dr.sphinx napsal: instant: A jo, na SBGA 099 a 101 jsem úplně zapomněl. Já jsem zase moc mladý na to, abych o každé blbosti věděl ono je to asi aj jedno, ci nevediet alebo zabudnut, lebo u GS to vyzera na zmenu dizajnoveho manualu. kedysi to boli same fibonačiho oné a kaligrafia a zenové krivky všehomíra. mal som pocit ze sa cielene držia ocele, tri ručičky, alebo tri ručičky +GMT, vsetko podriadene funkcnosti - vsetky modely mali tah, 100M WR, safir, a mraky detailov v duchu japonskej narodnej obsesie. Limitky znamenali nestandardny cifernik, priehlad na kaliber, lepsiu presnost kalibra. Vyhybali sa puzdram z drahych kovov, diamantom, perleti, zdobnosti, prakticky aj titanu (az na vynimku dajvrov), atd. Postupne to ozivovali, asi im to prisla nuda skrabkat rucicky kamienkom za splnu luny, hlavne s prichodom SD kalibrov sa osmelili, pridali titan, v 90% pripadov je vyhradeny pre limitky, obcas urobia aj bezny model, pridali lumi, pridali safir na lunete, no vyvrcholilo to modelom Snowflake. Vsetko stale v duchu kaligrafie a dizajnoveho odkazu klasickeho GS, v 30° predklone a s krabicami mejd in džapan. Dnes - dnes je to rozporuplne. Vyzera to ze dizajnovy manual zamieril cestou silikonovych implantatov, gelu na vlasy a leklych košieľ, a celkovo to ide v odkaze veľkého Harašimu. Zlato je vlastne standardny material a to vo vsetkych troch odtienoch, sutriky pozeram ze uz daju snad aj na panske modely. Rebrandovane logo je tragedia (a uz v prvom roku sa vyskytlo na ciferniku v dvoch verziach). Cenovky v style hibeat dajvre za desinu, modely na oranzovej gume, na kozenom remeni, sest typov puzdra a 12 kalibrov pokombinovane stylom Seiko 5 tak ze sa v tom nevyzna ani diva svina. Vrcholom je zatial keramicky nezmysel s SD chronografom, jak keby bolo tazke vyguglit Zenith Defy Extreme a zistit, aky zhubny vplyv na vyvoj mladeho chronomagora toto moze mat. Takze na jednej strane ma tesi, ze v serii Prospex davaju fajne remaky, ale na druhej strane je zalostne, ako pred ocami fanusikov prznia vlastny genofond. Taketo dojenie trhu za kazdu cenu mi pride nedostojne takej znacky. Ale rozkaz znie jasne - Prospex chcu postupne dostat cenou na uroven, kde bolo vcera GS a GS postupne tlacia do 5 ciferných cenoviek. Pricom to samo osebe nie je hriech, ale robit to takto je podla mna hulvatstvo hodne povedzme svetovej softverovej firmy a nie tradicneho vyrobcu hodiniek. Situacia, ked viaceri vidime svetlo na konci tunela v prvoplanovej limitke v serii Prospex (a nad cenou budeme plakat, ne ze ne), a premiove GS odbijeme so studenym "hm.. ok.. tieto su pekne ale vyzera to ako Expy dvojky", tak to podla mna znamena, ze nieco nie je v poriadku. Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem instant
tano Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) Hezky napisane, bohuzel je to pravda..Edit: az na tu oranz gumu Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem tano
bandicoot Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V tom mým odkazu na recenzi minizelv je dole odkaz na recenzi mini-padi-zelv. Tam je zespodu vidět jak ta korunka a pouzdro vypadají. Instant ma pravdu, že je dynko vypoukly, a proto jsem jen v rovině obav a nikoliv KO.
Chumpus Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V 29. 12. 2017 v 18:58, instant napsal: ono je to asi aj jedno, ci nevediet alebo zabudnut, lebo u GS .... No tys ale chytil slinu Je vcelku jasný, že se GS řada vyvíjela a vyvíjí, protože po znovuoživení to začínalo jako malý projekt, navíc dlouho určený striktně pro Japonsko. Zlatý modely byly (dneska se dají koupit za pěkný peníze), jen jsme o nich tolik nevěděli. Navíc zlatý modely jsou dnes velmi omezená (pokud ne vyloženě limitovaná) produkce. GS a la Expy už tu byly před cca osmi lety v automatu. Dle tvého prvního odstavce by vlastně neměly nikdy vzniknout sbgc chrona, což je snad nejvíc kulervoucí design za posledních 15 let. Ano, rebranding těžce koušu. Z obchodního hlediska to je pochopitelný, ale stejně mě to štve. Navíc u SD modelů (vyjma sbgc) je to vzhledově průser. SD chrona s keramikou jsou nesmysl a nechápu to. Oni argumentují, že se všechno hned prodalo, ale pro mě je to popření původní koncepce GS. Kdyby přišli s nějakou hypermoderní slitinou, tak budiž, ale keramika... achjo. Limitku Prospex rozhodně nebudu brát jako prvoplánovou. My tady a stejně tak fanoušci jinde ve světě léta bulíme, že bychom chtěli reedici starých diverů, a když jí konečně dostaneme, tak si budeme stěžovat? To snad ne... A myslím si, že reálně budeme moct současné období zhodnotit tak za 15-20 let. Protože když se dnes podívám na historickou produkci GS (což spadá do pro mnohé zlatého období), tak tam je vyjma ultrararitek s VFA nebo palladiovým pouzdrem (jo, fakt to dělali), tak pět modelů, které bych okamžitě bral. Dneska bych jich napočítal určitě víc, ale jestli bude nějaký Seiko sraz za těch 15 let, tak bude zajímavé se ohlédnout zpět. Protože když se dnes podíváme na takový přelom tisíciletí, tak těch průserů tam byla celá řada... Prostě typické Seiko
nickolas Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Hrnou to teda pod tlakem a vubec se toho neboji. GS stoupaji do zavratnych vysin, predevsim cenove. Novodobe limitky legendarnich modelu se mi libi, cenovky teda min, ale tak limitka legendy asi nemuze stat dvacku ze. Ty mezistupne, castecne inspirovane limitkou, ale zamerne ?zmrsene?, jsou takove nejake podivne. SPB051/053 se mi docela dost libi. Ale asi by se mi libily vic, kdyby to byl svebytny model. Zacinam si rikat jestli neni nejvyssi cas koupit si konecne ty MM300...
Chumpus Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V 29. 12. 2017 v 20:05, nickolas napsal: Zacinam si rikat jestli neni nejvyssi cas koupit si konecne ty MM300...Asi jo. Protože to vypadá na dvě možnosti - buď je ukončí, nebo dají X na číselník. Což je skoro to samý jako první možnost...
nickolas Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Z te korunky uz to je jen kousek...takze kdyz uz, tak rozhodne 001
sashator Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V 29. 12. 2017 v 20:00, Chumpus napsal: Limitku Prospex rozhodně nebudu brát jako prvoplánovou. My tady a stejně tak fanoušci jinde ve světě léta bulíme, že bychom chtěli reedici starých diverů, a když jí konečně dostaneme, tak si budeme stěžovat? To snad ne...Tohle tady zas tak někdo moc nekritizuje. Jak říkáš, dlouho jsme něco takovýho chtěli, tak to máme mít. Já si jen myslim, že by měli zvolnit. Kdyby tyhle reinkarnace vydali jednou za 3 roky, tak maj na deset let vystaráno a lidi jim ty ruce utrhnou ještě víc. Takhle se za pár let vystřílej a co pak. Navíc kdo má každej rok shánět 100tis (v tom lepšim případě) na sprostý Seika
Chumpus Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 V 29. 12. 2017 v 20:13, nickolas napsal: Z te korunky uz to je jen kousek...takze kdyz uz, tak rozhodne 001 Tak. 001 v NOS stavu, to už začíná být vzácnost... V 29. 12. 2017 v 20:15, sashator napsal: Navíc kdo má každej rok shánět 100tis (v tom lepšim případě) na sprostý Seika To mi povídej
McStinger Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Ja vám neviem, ale mám už zo Seika trochu depresiu. Ako keby to nemalo smer, alebo možno víziu. Teda, víziu to má. Niekto kdesi hore v štruktúre začal švihať bičom a kričať, že musia Seiko dostať do každej ázijskej rodiny a že chce vidieť každý deň nový model a každý týždeň limitku. Tak sa mladí japonskí dizajnéri do zamdlenia hrabú v archívoch, miešajú komponenty zo starých modelov v osudí, prilievajú farby a čakajú, čo vypadne. Ale japonská lotéria nepraje starému dobrému McStingerovi a roztočené koleso nešťastia sa nezastaví na značke "moderné pekné hodinky pre rok 2018". A tak si McStinger zatiaľ vyberá iba brata z basy, sopel z nosa a cukrovinky Čierny princ.
instant Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Limitka prospex je u mna prvoplanova, pokial to iste akurat cielene dodrbane stupidnymi rucickami a cifernikmi hodia na trh za 15% ceny s plechovym kalibrom. Omnoho lepsi by bol nelimitovany produkcny model, so vsetkymi dolezitymi ficuriami a verny tradicnemu dizajnu, o cosi lacnejsi ako ona limitka, ale nemuseli by sme riesit existenciu onych zmrsenin za 800usd, ktore aj tak cielova skupina na vagony kupovat nebude. Preco? Lebo to aj tak nie je to na co sa to hra a lacne to nie je. Chapem ze financne to (teoreticky) zmysel dava, ale z hladiska toho ako narabat s vlastnou tvarou v dlhodobom horizonte mi to pride lobotomicke. Btw sbgc001 su uplne klasicke GS "starej" skoly z prelomu storoci, presne s tou davkou avantgardy ktoru tuto kategoria unesie resp je to tzv. "na hrane". Aspon ja to tak mam, no Na druhej strane som nikde nevidel jedinu fotku tych keramickych zrud, ze by to niekto kupil a nosil. Nie som nejaky social media fanatik, ale u mna realny pikcr count = 0. Dtto tie drahe dajvre.
financ Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) V 29. 12. 2017 v 18:35, sashator napsal: Teď jsem objevil tohle- podporuje to Vojtovo tvrzení "uděláme limitku podle originálu a pak nelimitku volně inspirovanou originálem", tak na cenu u těchto jsem snad ještě zvědavější než u 025. Kupovat je nechci, ale s 6R15 už snad vejš jak u letošních SPB051 jít nemůžou A pak ještě tohle a vůbec nevim, co si o tom myslet- buď je to fake nebo už v Seiku magořejporovnej si průměry pouzder, SLA025 mají 44,8 mm, SPB077 a 079 mají 44 mm. Pouzdro MM300, jiná luneta., ručky, ale pořád MM300.SLA019 je žabáková limitka Marinemasterů (ale nesedí mi průměr pouzdra. A že by Seiko dělalo tvarově stejný 3 pouzdra s jiným průměrem, to pochybuju) Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem financ
dr.sphinx Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) V 29. 12. 2017 v 18:58, instant napsal: ...Takze na jednej strane ma tesi, ze v serii Prospex davaju fajne remaky, ale na druhej strane je zalostne, ako pred ocami fanusikov prznia vlastny genofond. Taketo dojenie trhu za kazdu cenu mi pride nedostojne takej znacky... Situacia, ked viaceri vidime svetlo na konci tunela v prvoplanovej limitke v serii Prospex (a nad cenou budeme plakat, ne ze ne), a premiove GS odbijeme so studenym "hm.. ok.. tieto su pekne ale vyzera to ako Expy dvojky", tak to podla mna znamena, ze nieco nie je v poriadku.remaky: vnímám to stejně: je to fajn, ale... Ad Expy II: na téhle lunetě jsem se ale zasekával vždycky, tam jsem si tu derivativnost nikdy odbourat nedovedl (nemohli to u těch 9F GMT řešit na rehautu? vždyť by to dávalo smysl i z hlediska optické velikosti ) V 29. 12. 2017 v 20:00, Chumpus napsal: Dle tvého prvního odstavce by vlastně neměly nikdy vzniknout sbgc chrona, což je snad nejvíc kulervoucí design za posledních 15 let... Ano, rebranding těžce koušu.SBGC001 prvnímu instoodstavci nijak neodporují, aspoň podle mě... Rebranding taky těžce koušu. edit: instant to vystih krz prvolpánovost, něco podobného jsem se snažil říct v tom 025 vláknu. Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem dr.sphinx
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se