Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj všem, po ca půl roce a mnoha, mnoha... opravdu mnoha hodinách prohlížení hodinek na webu jsem se rozhodl ke koupi a na místě v hodinářství zjistil, že je vše jinak :) něco bylo velké, něco nesedělo atd. Alespoň mi to pomohlo utřídit si definitivně ty co nee a zůstalo mi ve výběru opravdu jenom pár kousků, ke kterým bych vás požádal o komentáře, pokud máte někdo zkušenost s těmito modely a můžete porovnat. Paradoxně, ty co mi ve výběru zůstaly se mi nikde zatím nepodařilo vyzkoušet, jenom jedny z nich.

Moje požadavky:

Rozměr: 39-41 max.

Na tahu, pokud půjdou přehodit na řemen je to plus. Tah nechci mesh a nemám moc rád ani ten typ tahů z menších dílků, mám nejraději klasický design jako mají ty modely na fotkách... třeba se mi nelíbí ten zdobný tah od Hamiltonu.

Automat

Barva cifru: na tahu se mi líbí více tmavé, na tmavé kůži zase světlé... takže je to asi jedno. S ohledem na faklt, že tyto budou nošeny primárně na tahu, spíše tmavý cifr

Cena ca do 25k za nové, vezměte klidně v úvahu rozdíl mezi cenami v ČR a venku v eshopech, koukám tedy i na modely přes 30k v Čechách

Spíše prosím o porovnání stávajícího výběru, půl roku rozhodování mi stačilo. Pokud by někdo však měl pocit že tam něco chybí a měl bych o tom vědět.... sem s tím :) Nechci japonskou produkci. Vím že třeba Seiko má fakn hodinky, nicméně chci vyloženě švýcarskou produkci.

Ty které jsem odpískal: Epos 3401 (velké), Hamilton Jazzmaster chrono (velké), Longines conquest 41mm (byl to quartz a cifr byl spíše takový stříbrný a to se mi nelíbilo), Oris Artix date (mimochodem nádherný hodinky, ale přišly mi taky veliký), Omega Aqua Tera (krásný, ale quartz a 38,5mm mi prostě už nešlo... i když cena byla dobrá a byl bych ochoten překročit limit).

Ve výběru zůstaly (fotky konkrétních modelů dávám níže):

Certina DS 1 (trochu mi ten design pořád ruší ty čáry... ale možná na živo to bude jiné, zatím se mi nepodařilo vyzkoušet)

Hamilton Jazzmaster day date (ty mi pořád leží v hlavě, zkoušel jsem a seděly dobře...jenom bych asi volil variantu Viewmatic bez day date, moc to nemusím), příjemná je i cena...

Tissot T Tempo COSC (v německu se dají koupit za velice příjemnou cenu), líbí se mi jejich jednoduchost a přiznám že i inspirace designem AT.... trochu mi vadí nemožnost přehodit na řemen... vycházím ze zakončení tahu

Frederique Constant classic index automatic (na ty jsem narazil úplně náhodou na webu včera, nezkoušel jsem, ale na webu mne nadchly, z německa z e shopu se dají i za docela dobrou cenu ... mám na mysli tyhle .

Děkuju všem za názory a půjčil sem si nějaké fotky, tak snad jejich vypůjčení nebuide nikomu vadit. Pokud budete mít u nějakých hodinek tip na dobrou koupi třeba od někud ze zahraničního shopu s dobrou zkušeností, uvítám.

post-1229-0-17915500-1394603607_thumb.jpg

post-1229-0-03173100-1394603615_thumb.jpg

post-1229-0-02741700-1394603621_thumb.jpg

post-1229-0-96549600-1394603626_thumb.jpg

post-1229-0-87506100-1394603633_thumb.jpg

Upraveno uživatelem beatle
  • Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Z Tveho vyberu me nejvic zaujaly Tissoty a ty na tom NTB...co to je, FC? Ktere? Na te fotce vypadaji dost dobre.

Jinak, kdyz uz Horhe zminil Certiny Powermatic, tak koukni i na Tissot Powermatic...me se libi vic. Tissot do toho COSC fakt slape!

Odesláno

Nechci ti to komplikovat, ale ještě se zkus podívat na Certinu DS Powermatic s rezervou 80 hodin.

Díky za tip, nekomplikuješ. Včera jsem ji měl zrovna na ruce na řemenu. POvedený, ale přiznám se, že mi sedí víc na řemenu, nějak jsem si je na tahu nedovedl představit. A s ohledem na to, že už doma něco na řemenu mám, budou tyhle hodinky nošeny primárně na tahu, jenom k nějakým příležitostem je hodím na řemen. Ale jinak jak říkám, na řemenu byly moc hezký.

Odesláno

Z Tveho vyberu me nejvic zaujaly Tissoty a ty na tom NTB...co to je, FC? Ktere? Na te fotce vypadaji dost dobre.

Jinak, kdyz uz Horhe zminil Certiny Powermatic, tak koukni i na Tissot Powermatic...me se libi vic. Tissot do toho COSC fakt slape!

jj, to jsou ty samé FC jako na tom obrázku níže... jenom na řemenu a s bílým cifrem. Na tý kůži vypadají fakt dobře. Jinak ten Tissot se mi taky líbí, ale neměl jsem možnost zkusit. Všude kam vlezu, mají od Tissotu takovou tu levnou produkci a ty hezčí kousky nějak nemůžu natrefit.

Odesláno

Nebyl jsem si jisty...ta fotka z boku je dela uplne jine. Udelej si vylet do Prahy, v Koscomu ty Tissoty nejspis budou...i ty FC. Aspon si je vyzkousis vsechny na jednom miste. Ja bych letos taky neco rad prikoupil a dost pravdepodobne bude muj vyber podobny Tvemu. Teda zatim (od Noveho roku uz jsem byl presvedceny o Seikach SARX, pak pilotkach A muster), ale ten Tissot s COSC me momentalne bere nejvic. Powermatic, nebo ty T Tempo... Ale kde je do Vanoc ;)

Odesláno

Souhlas, musím je vyzkoušet. Zajímalo mně třeba porovnání jednotlivých modelů ohledně strojků (certina a hamilton budou předpokládám zhruba stejně). Nejsem si jist jestli ten FC a Tissot COSC budou výš nebo ne... potom třeba zpracování a celkově dojem někoho kdo měl třeba více z těchto modelů... Ceertina a Hamilton se dají venku pořídit okolo 12-13k, oproti tomu ten Tissot nebo FC by stál tak okolo 20k venku, tak zvažuju i poměr cena kvalita. Už to chci mít za sebou, až musím říct,že už mně ten výběr dost unavuje, ale rád bych měl zase na chvíli klid.

Odesláno (upraveno)

Tissot je dle meho nazoru zbytecne drahej kvuli cosc certifikatu. Myslim,ze sikovny hodinar ti vyladi chod bezneho strojku eta, aby se vesel do cosc normy...ale jinak jsou pekne. Me se libi ty certiny powermatic, v mem zebricku jsou certiny vyse nez tissot.

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Byt ve finale rozhodovani, bral bych ty T Tempa. Navic pokud nechces davat prachy za COSC, tak bez nej jsou o osmicku levnejsi...

Odesláno

Byt ve finale rozhodovani, bral bych ty T Tempa. Navic pokud nechces davat prachy za COSC, tak bez nej jsou o osmicku levnejsi...

Ano, vím že jsou i bez COSC, ale 1. cifr těch bez COSC mi přišel z fotek nějakej divnej (budu muset zkusit na živo), 2. mi trochu vadí nemožnost přehodit na řemen. Ale jestli mi sednou, nejspíš skončím u nich. Čím více koukám po netu, tím víc jsem ale zvědav na ty FC. No řekněte sami...

post-1229-0-45373500-1394633901_thumb.jpg

Odesláno

Nekdy pred rokem jsem jedny FC zvazoval jako darek. Na fotkach me moc nebraly, ale nazivo me velmi mile prekvapily! Tak jestli i tyhle budou nazivo jeste lepsi, tak nevim nevim ;) Ty Tissoty maji takove divne vybrani, mezi nozkama...tezko soudit jak by tam remen vypadal...treba by se dalo neco slusiveho usit. Ale vypadaji tak dobre, ze bych remen asi ozelel. To co uz mas na tahu se neda hodit na remen?

Odesláno

Na COSC certifikát sa dívam z trocha inej strany. Samozrejme, že aj hodinky bez neho sa dajú slušne vyladiť ale nemajú na cifre nápis chronometer, ktorý "obyčajné" Tissoty posúva aj u hodiniek znalej verejnosti niekde inde. Navyše Tissot je značka ktorú poznajú aj tí, čo sa o hodinky vôbec nezaujímajú. Zabil by si dve much jednou ranou. Mal by si proste Tissot chronometer. Takže za mňa Tissot.

Odesláno

Ano, vím že jsou i bez COSC, ale 1. cifr těch bez COSC mi přišel z fotek nějakej divnej (budu muset zkusit na živo), 2. mi trochu vadí nemožnost přehodit na řemen. Ale jestli mi sednou, nejspíš skončím u nich. Čím více koukám po netu, tím víc jsem ale zvědav na ty FC. No řekněte sami...

Ty FC se světlým cifrem vypadaj nádherně!

Odesláno

Na COSC certifikát sa dívam z trocha inej strany. Samozrejme, že aj hodinky bez neho sa dajú slušne vyladiť ale nemajú na cifre nápis chronometer, ktorý "obyčajné" Tissoty posúva aj u hodiniek znalej verejnosti niekde inde. Navyše Tissot je značka ktorú poznajú aj tí, čo sa o hodinky vôbec nezaujímajú. Zabil by si dve much jednou ranou. Mal by si proste Tissot chronometer. Takže za mňa Tissot.

Souhlasim, ze na mne take dela COSC dojem lepsi hodinariny, i kdyz vim, ze je spoustu nazoru, ze je COSC predrazeny a zbytecny...

Odesláno

Pozri sa: Na monstrách zmenili len farbu ciferníka na žltú a cena išla niekoľkonásobne hore a len sa po nich zaprášilo. Nikto netvrdil , že len za inú farbu cifru dať hafo peňazí je zbytočnosť. Tak priplatiť si za nápis CHRONOMETER mi nepríde až také nezmyselné.

Odesláno

Ty Frederique Constant Classic jsou parádní (určení je jasné - především k obleku). Zároveň si myslím, že je to právě ten typ hodinek, ke kterým takřka "nerozlučně" patří řemen (s řemenem jsou tak nějak svrchovaně svébytné; takových se normální člověk většinou nemá potřebu zbavovat, jde o hodinky na "celý život", o kousek, který s mnohým majitelem takříkajíc sroste napořád).

Odesláno

Ak Tissot alebo Certina v tomto prípade je to jasné. Tissoty sú naživo úplne parádne a oproti DS1 pôsobia prepracovanejším dojmom. Čo ma na nich prekvapilo a na fotkách som si to absolútne nevšimol je, že majú mierne zaoblené sklo. Neviem či je to plus alebo mínus-nečakal som to. Predavač mi povedal, že to je kvôli lepšej čitateľnosti, ale neviem. Tie tajomné kruhy na strojčeku nechápem už vôbec a na remeni som ich nikde nenašiel. Hamiltony po toľkých pochvalných príspevkoch u mňa sklamanie roka. Aj keď tie čo si uviedol asi radšej ako DS1. FC som nevidel.

Prečo vlastne nie tie Oris ? Vážne sú až také veľké? Skúšal si ich, alebo ťa hneď odradilo 42mm? B)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...