Přejít na obsah

Hamilton Pan Europ - novinka 2014 bez chrona

Toblin

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 135
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Už se prodávají i jetý

http://uhrforum.de/hamilton-pan-europ-dreizeiger-blau-h35405941-t190752

Na lepší cenu bych zkusil Stuchlíka (goldeligius.cz), nebo Heydera v Bayreuthu (heyder-exclusiv.de)

Už jsem viděl několik prodejů z druhé ruky o prázdninách. Připomíná mi to Járu Cimrmana: "V době, kdy jízdní kolo bylo v západní Evropě přepychem horních deseti tisíc, u nás aparátem podivínů a v carském Rusku pouze předmětem vášnivých debat v anarchistických kroužcích, používal Cimrmanův umělecký soubor bicyklu zcela běžně."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po měsících...

Oživuji rok a půl staré vlákno, tak snad nebudu obviněn z nekrofilie.

Již třetí den mi šedočerná verze Pan Europ Automatic říká pane a musím konstatovat, že to jsou opravdu skvěle provedené hodinky pro volný čas i formální příležitosti (dnes vyzkoušeno viz foto). Je na nich hodně zajímavých a precizně vyrobených detailů za které by se nemusely stydět ani mnohem dražší modely a navíc v šedém provedení jsou asi i o trochu více univerzální, i když relativně světlý ciferník mírně zhoršuje i díky tenkým ručkám už tak sotva průměrnou čitelnost. Slabá lumi toto nezachrání, nicméně její zbytky do rána vydrží a čas lze odečíst. Především volbou děrovaného řemenu s červenou spodní stranou se hodinky tváří jako racing, ale v těchto případech jistě běžnější tachymetrická stupnice na lunetě je tu nahrazena 60 minutovou (luneta je jednostranně otočná se 120 kliky). Řemen má krásnou signovanou překlápěcí sponu a i druhý dodávaný (!) látkový strap je moc pěkný se signovanou koncovkou a jazýčkovou sponou. Velmi jim sluší i mesh. Celkově to je velmi příjemné retro, pouzdro má v nejužším místě 43 mm (udává se průměr 42 mm), takže to rozhodně nejsou malé hodinky. Lahůdkou se (zatím) zdá strojek s označením H30 s udávanou rezervou nátahu 80 hodin (ještě jsem nevyzkoušel) což by znamenalo, že když se hodinky příslušně navrtěné odloží v pátek večer, lze si je vzít až další týden v úterý ráno a nemusely by se teoreticky zastavit. Ale i kdyby vydržely jen do pondělka do rána (cca 60 hodin), je to paráda a začnu mít zase rád day/date. Strojek je údajně přepracovaná ETA 2824. No nevím, je to jako v tom vtipu že když ve slově LÁSKA ubereme jedno písmeno a ostatní čtyři změníme tak dostaneme slovo PIVO, strojek vypadá úplně jinak... Takže zatím spokojenost, nesundal jsem je zatím skoro z ruky a dělají cca -1 s za den, možná když je budu odkládat na noc na plocho, mohly by se srovnat na nulu. Takže tak.

post-987-0-28684900-1444829797_thumb.jpg

Upraveno uživatelem šíma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...