Přejít na obsah

Moderování

Jeremy

Doporučené příspěvky

Odesláno

le mého názoru možná až moc kultivovaný na to, aby to tu zůstalo svobodný, nicméně pevně věřím, že se mu to bude dařit "správně". Že to nebude hon na diskutéra, ale i na ty, kdo se příspěvkem třeba i k tématu, ale od diskutréra, nechají vyprovokovat k mnohem větším kravinám...

• Odpovědi 172
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Fajn, proč ne?

Nekoukal bych na to jako na obranu pro "slabochy" kteří musí na provokace reagovat.

V pravidlech je i o příspěvcích mimo téma a tak se teď začnou pravidla dodržovat, nic víc.

Pokud se chce někdo vycintat, udělá to v sekci OSTATNÍ a sekce ŠVÝCARSKÁ bude ŠVÝCARSKÁ...

Odesláno

Dle meho skromneho nazoru je bohuzel zbytecne toto forum (v soucasnem stavu) nejak modervat. PunBB nabizi jen malo efektivnich moderovacich nastroju na forum teto velikosti. Jeremyho snaha je sice chvalyhodna a drzim mu palce, ale pocitam ze jestli driv nebo pozdeji (radeji co nejdriv) nedojde ke zmene celeho fora, Jeremy driv nebo pozdeji odpadne. Na jednoho cloveka je to proste moc a brzo ho prestane bavit prochazet cele forum, cist vsechny prispevky a individualne je mazat a davat pri tom pozor, aby cela diskuze po moderatorskem zasahu jeste davala smysl. Tim ze se navic diskuzni prispevky nedaji splitnout a presouvat do jinych sekci, je ta prace o to horsi. Ale nechci Jeremymu moc kazit naladu a nadseni wink.gif

Odesláno

Není to dobré - jenom doufám, že špatné moderátorovo naladění nezpůsobí explozi mazání.

K té roli Ti negratuluji a nejsem rád, že byla ustanovena.

K dakasportovi: ano, přesně tak to je. Slabí mají cenzuru, po které volali.

Slabí? - nevšimol som si, že by fórum Chronomagu mal byť nejaký ring, ani v zmysle boja "myšlének".

Slabí ve smyslu sebeovládání, resp. jeho nedostatku.

Ostatně tak to myslel dakasport, na jehož příspěvek jsem se odvolával.

Odesláno

Není to dobré - jenom doufám, že špatné moderátorovo naladění nezpůsobí explozi mazání.

K té roli Ti negratuluji a nejsem rád, že byla ustanovena.

K dakasportovi: ano, přesně tak to je. Slabí mají cenzuru, po které volali.

Slabí? - nevšimol som si, že by fórum Chronomagu mal byť nejaký ring, ani v zmysle boja "myšlének".

Slabí ve smyslu sebeovládání, resp. jeho nedostatku.

Ostatně tak to myslel dakasport, na jehož příspěvek jsem se odvolával.

Bohužel sebeovládání to nevyřeší. I když Diskutéra ignoruju a nemám potřebu mu odpovídat, přesto mu jiní odpovídají, takže je to stejně zahlcené. Kde není akce, není reakce a o tom to je. I když mu neodpovím, neovlivním, aby se s ním někdo nezačal hádat a to je jediné, o co mu jde.

Odesláno

Ked vidim, ako postupom casu uroven diskusie na chronomagu upadla, je mi smuto. Niekedy bolo toto forum plne zaujimavych technickych prispevkov, polemik, diskusii. Ludia sa spravali slusne a kultivovane. Postupom casu, s narastom poctu uzivatelov, sa z toho stale viac a viac stava diskusia ako pod clankami na sme.sk, neviem ci je moderovanie krok spravnym smerom.

Co tak skusit vytvorit invite-only forum, kde by prispievat mohli iba registrovani uzivatelia (citat vsetci), pricom pozvat by mohol kazdy clen (pripadne az od urcitej urovne) koho chce, s tym ze by ale bol on zodpovedny za formu prispievania novacika.

Odesláno

Navrhuji nemazat, ale zřídit rubriku ODPADKOVÝ KOŠ a do té házet nevhodné a off-topic příspěvky včetně uvedení autora. Na konci roku vyhodnotit a autora největšího počtu takových příspěvků odměnit podmínečným vyloučením se zkušební dobou tří měsíců.

Odesláno

Ked vidim, ako postupom casu uroven diskusie na chronomagu upadla, je mi smuto. Niekedy bolo toto forum plne zaujimavych technickych prispevkov, polemik, diskusii. Ludia sa spravali slusne a kultivovane. Postupom casu, s narastom poctu uzivatelov, sa z toho stale viac a viac stava diskusia ako pod clankami na sme.sk, neviem ci je moderovanie krok spravnym smerom.

Co tak skusit vytvorit invite-only forum, kde by prispievat mohli iba registrovani uzivatelia (citat vsetci), pricom pozvat by mohol kazdy clen (pripadne az od urcitej urovne) koho chce, s tym ze by ale bol on zodpovedny za formu prispievania novacika.

To nezní špatně, jen si to nějak nedovedu představit jak to zčista jasna zavést.

to Jeremy: přeji trpělivost a pevné nervy smile.gif

Odesláno

Nove forum by melo mit i system hodnoceni jednotlivych prispevku/prispevatelu, takze se snad bude dat hodnotit prubezne.

"Invite only" forum by casem prestalo fungovat uplne. Lepsi bude proste zavest a dusledne dodrzovat pravidla, treba i za cenu nepopularnich moderatorskych zasahu. Nove forum bude mit mnohem lepsi admin nastroje, takze uz by nemuselo byt obtizne misto mazani prispevku tyto napriklad premistit nekam jinam, kde to nikoho nebude trapit. Zaroven si kazdy bude moct nastavit ignore list na lidi, ktere fakt nemusi, takze budou snad vsichni spokojeni.

Odesláno

To je otazka..ono nove forum uz vlastne zhruba je. Jenze by bylo lepsi tam prehodit vsechny prispevky a uzivatelske konta z tohohle fora. A v tom je problem. Chronomag sice u firmy, kde koupil nove forum, zaplatil i konverzi stavajiciho fora. Jenze konverze nezafungovala. Ja jsem ted prisel na myslenku, zkusit udelat dvoji konverzi. Nejdriv do jineho fora a pak do ciloveho. Nemusi to vyjit, ale mohlo by wink.gif Jenze na to potrebuju DB soucasneho fora, uplny pristup k novemu. A na to si bude muset najit chronomag cas wink.gif A pak musim ja mit cas tu konverzi udelat a doufat ze probehne OK. Ale to uz si rad ten cas udelam. Tak nejak se za tohle forum citim zodpovedny, kdyz uz jsem ho chronomagovi vicemene vnutil. A uz me vazne stve kam smeruje.

Odesláno

2 odklizec

Nestačily by jen ta konta ? Myslím, že sám si onehdá navrhoval současné forum zamknout jen pro četení a v novém by vznikly nové diskuse.

A co se týká kont pokud by byl problém, tak by podle mě stačilo, kdyby byly zachovány nicky a hesla případně nově generovaná defaultní hesla zaslananá na mail z konta. Nějaké znovu upřesnění osobních údajů by nebyl problém.

Odesláno

2 odklizec

Nestačily by jen ta konta ? Myslím, že sám si onehdá navrhoval současné forum zamknout jen pro četení a v novém by vznikly nové diskuse.

A co se týká kont pokud by byl problém, tak by podle mě stačilo, kdyby byly zachovány nicky a hesla případně nově generovaná defaultní hesla zaslananá na mail z konta. Nějaké znovu upřesnění osobních údajů by nebyl problém.

I já bych přivítal třeba takovýto "jednoduchý" postup/přestup. Jen se omlouvám za neznalost, třeba to takto jednoduché vůbec není. Jsem jen poučený uživatel PC a stejně si myslím, že uvnitř jsou skřítci smile.gif Nebo ne? neberte mi dětské iluze....

Odesláno

2 odklizec

S tímhle řešením bych také souhlasil, řekl bych, že není bezpodmínečně nutné přesouvat úplně vše.

Odesláno

Ja mam dojem, ze ona ta konverze se da udelat bud cela nebo vubec. Ale muzu se plest? Problem je, ze rucne to nikdo prekopavat nebude wink.gif Takze pokud selze nastroj na konverzi, smula. Ja bych tomu dal jeste jednu sanci pres tu dvojitou konverzi. A kdyz to nepujde, tak se proste stare forum lockne a lidi se budou muset preregistrovat. Ale porad to stoji na tom, jak si chronomag najde cas.

Odesláno

Všiml si někdo ze zastánců "svobody projevu", že před 12.4. tady nikoho ani nenapadlo sahat k takovým prostředkům? A ne že by to tady občas nezajiskřilo. Jen všichni ctili určité meze. To se příchodem jednoho člověka změnilo. Já jsem si samozřejmě vědom toho, že když zareaguji, vyprovokuji další plevelení vlákna. Za to se omlouvám ale pochopte, že to je věcí temperamentu a někomu prostě stačí méně aby mu bouchly saze. Ostatně, nejsem tady sám (což není samozřejmě omluva) a těch reakcí z mé strany zase nebylo tak mnoho(což také není omluva). Ale ještě jednou opakuji to co jsem již napsal - v 90 procentech jsem nereagoval na výpady vůči mně ale na sprostotu vůči jiným členům fóra. Když jde o mne, ještě to zkousnu ale fakt mi vadí, když je někdo bezdůvodně neslušný k někomu, kdo si to nezaslouží. Jednám tak vždy, nejen v internetových diskuzích a nejednou se mi to i nevyplatilo, to už je holt takové riziko . Nemáte však dojem, že přihlížením bez reakce, za které se tady tak bojuje, dáváte hulvátovi za pravdu?

Ale zpět k první větě: pokud tyto prostředky nebyly třeba před uvedeným datem, zcela jistě nebudou třeba ani teď, pokud nikdo nebude porušovat nepsaná pravidla, která platila na tomto fóru od začátku a byla i jedním z důvodů, proč stálo za to sem chodit. Nemyslím si, že by Jeremy byl psychopat aby nerozpoznal co je a co není k tématu a třeba se mu podaří hulváty zkultivovat. Pokud ne, není jich podle mne škoda.

A nejšťastnější budu, až si budu moci nastavit ignoranci některých pisatelů a pro mne za mne, ať si to někdo čte, když má na to žaludek smile.gif.

Zatím přeji Chronomagu aby to přežil.

Odesláno

Absolutně souhlasím s tím, že pokud chceme udržet slušnou úroveň tohoto fóra, je třeba vyslyšet hlas většiny, která volá po zavedení jakýchkoliv zásahů či nástrojů schopných tuto úroveň udržet. K tomuto hlasu se tímto připojuji. A je mi úplně fuk, jestli někdo brečí kvůli cenzuře, demokracii a podobně. A jestli se mám furt probírat takovým humusem jako několik posledních týdnů, rovnou říkám ANO cenzuře, NE demokracii. A aby se někdo, kdo je tu měsíc a za tu chvíli za sebou nechal celkem dost hlubokou rýhu, oháněl kolegialitou či právy členů, to je i na mě silný kafe. Díky Jeremy.

P.S. je mi líto všech, kteří nepochopili, že si z nich Diskutér svým tématem SVÍTIVOST udělal dobrej den.

Odesláno

A dotaz: vlákno rolex vs. zenith smazal autor nebo moderátor?

Já ne. Já jsem z něj jen vypreparoval ty nesmysly o sociálních třídách. Vše o hodinkách tam zůstalo. kam se poděl celý, netuším.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...